3 tips die jou helpen IT makkelijker te maken!

IT is een breed begrip dat veel verschillende functies, taken en processen omvat. Omdat we door de bomen het bos soms niet meer zien, lees je in deze blog 3 tips die IT makkelijker maken met behulp van de Cloud, Microsoft 365 en Modern Desktop. De tips zijn handig voor een breed scala aan mensen en zijn bovendien makkelijk toepasbaar.

1. Connect met de Cloud

Iedereen kent één van de grootste voordelen van werken in de Cloud wel; een veilige opslag voor al je documenten die je waar en wanneer je maar wilt kunt openen. Maar de Cloud biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je je bestaande infrastructuur verbinden met de Cloud door je lokale Active Directory te koppelen aan Azure Active Directory -Azure AD-. Dit is geen ingewikkeld proces en het voegt een aanzienlijke hoeveelheid flexibiliteit, mobiliteit en beveiliging toe aan je dagelijkse werkzaamheden. Als je daarnaast ook een goed inzicht in de status van het apparaat wilt hebben en toegang tot acties zoals bijvoorbeeld het wissen op afstand en beveiligingsfuncties zoals voorwaardelijke toegang, is het handig om ConfigMgr via Intune met de Cloud te verbinden. Dit is zo gebeurd en levert veel op!

2. Zichtbaarheid & controle

In de afgelopen periode kwam Microsoft met verschillende innovaties. Eén van die innovaties was het Microsoft 365-beheercentrum. Dit platform voegt meer dan 20 afzonderlijke web consoles samen tot één toegangspunt, waarvan onder andere 7 gespecialiseerde werkruimten voor beveiliging, compliance en apparaatbeheer. Daarnaast kan het inschakelen van voorwaardelijke toegang veel voordelen met zich meebrengen. Zo kun je beter begrijpen hoe bedrijfsgegevens worden benaderd voor persoonlijke apparaten. Het configureren van voorwaardelijke toegang is erg eenvoudig in te stellen en het heeft een aanzienlijke impact op je beveiligingspositie. Ook wordt het risico op zowel opzettelijke als onbedoelde gegevenslekkage aanzienlijk beperkt.

3. Maak de overstap naar Modern Desktop

De Modern Desktop is een concept vanuit Microsoft dat Office 365 en Windows 10 combineert. Door deze twee softwarepakketten te verbinden wordt er een moderne, flexibele werkomgeving gecreëerd. Deze omgeving is niet alleen bevorderlijk voor de flexibiliteit van medewerkers, maar maakt het veilig delen van je documenten en daarmee samenwerken een stuk makkelijker. Niet zo gek dus, dat veel organisaties willen overstappen naar dit concept. Desktop Analytics biedt een geïntegreerde end-to-end-oplossing die een enorme hoeveelheid werk automatiseert. Als Microsoft Gold Partner zijn we bij Master it Training altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bieden wij de nieuwe role-based trainingen op het gebied van onder andere Azure, Microsoft 365 en Modern Desktop. Ook bieden we verschillende certificeringstrajecten aan. Zo laat je zien dat je voldoende kennis in huis hebt om ervoor te zorgen dat bedrijfsprocessen optimaal verlopen. Meer weten over hoe je IT makkelijker kunt maken? Bekijk ons it trainingsaanbod en neem vrijblijvend contact met ons op.

4. Meer blogs over IT in het algemeen

Waarom zijn er nog steeds zo relatief weinig vrouwen actief in de IT?

Een groot tekort aan IT’ers: waarom jij juist nu aan de slag moet gaan in de IT-branche!

Vrouwen in de IT – meer vrouwen in de IT betekent meer winst

 

 

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen