Active Learning

Effectief leren, of het nu in de klas, virtueel of hybride is. Jij bent in de lead en jij kunt kiezen op wat voor manier jij deelneemt aan je IT training. We geloven in leren door te experimenteren. Je leert, onthoudt en past de informatie beter toe door op een actieve manier met de nieuwe kennis om te gaan. Klinkt dit als muziek in de oren? Mooi. Dan is Active Learning echt wat voor jou!
Active Learning

Active Learning is effectief leren

Herken je dat? Urenlang passief luisteren naar een trainer, terwijl je sommige onderdelen allang kent? Active Learning voorkomt dit. Wil jij je blijven ontwikkelen? Continue meegaan met de ontwikkelingen in IT? Dan is Active Learning de perfecte lesmethode voor jou.

Na het volgen van de IT trainingen los je problemen op die eerst onmogelijk leken. Meer vertrouwen, zelfs in de meest veeleisende situaties. 

De 5 voordelen van Active Learning

 • 1
  Je bepaalt zelf je leertempo. Je plant je trainingsdagen flexibel in

  Je bepaalt je eigen tempo. Je bepaalt zelf waar en wanneer je traint. En welke onderwerpen voor jou prioriteit hebben. Kies de dagen die jou het beste uitkomen. Zo kun jij ervoor kiezen om vijf dagen achtereenvolgend te trainen. Of je dagen verspreid over weken of zelfs maanden in te plannen. Jij kunt er zelfs voor kiezen om de ene dag klassikaal deel te nemen en de andere dag virtueel. Jij hebt de touwtjes in handen!

 • 2
  Focus op jou. De trainer coacht je intensief

  Op je eerste trainingsdag maak je met je trainer een persoonlijk leerplan. Onze trainers zijn echte coaches. De focus ligt op jou, jouw leerdoelen en hoe je daar gaat komen. Daardoor verspil je geen tijd aan onderdelen waar je in jouw werkomgeving uiteindelijk niets mee doet. Je focust je op hetgeen wat belangrijk is voor jou. Onze klassen zijn klein en daardoor kan de trainer je actief en intensief begeleiden. De trainingen gaan vrijwel altijd door. 

 • 3
  Verdiepen en inzoomen op jouw persoonlijke situatie

  Je gaat meteen aan de slag met de dingen die voor jou relevant zijn. Heb je moeite met een onderwerp, dan krijg je alle ruimte en begeleiding die jij nodig hebt. Je kunt op ieder moment vragen stellen aan je coach, in een persoonlijke setting. Neem real-life casussen mee en werk ze uit met je trainer. Verrijk je kennis en verbind het met alles wat je al wist. 

 • 4
  Real life ontdekken, experimenteren en toepassen

  Je past de theorie meteen toe in jouw 'real world'. Je weet steeds waarvoor je iets leert. Omdat de focus ligt op de praktijk kun je de kennis meteen omzetten naar vaardigheden. Neem een casus mee van het werk en wij lossen het meteen op!

 • 5
  Vergroot je analytisch en probleemoplossend vermogen

  Je wordt getraind in het inventief oplossen van problemen. De focus ligt op kritisch denken. Daarnaast stimuleert Active Learning je creativiteit.

9,5
Gert Jan Toeling
De trainingen worden gegeven volgens het active learning principe. Dit is goed bevallen. Iedereen werkte in zijn eigen tempo en de trainer is continu beschikbaar om alle vragen te beantwoorden. Locatie en lunch zijn goed geregeld, niet alleen in Eindhoven, maar ook in Vianen en Rotterdam.
10
Ron van Loo
2 daagse training gehad volgens het Active Learning principe. De begeleiding en omgeving om de labs in uit te voeren waren heel goed. Aanrader.
9,5
Roger Heythusen
IT training gevolgd bij Master IT in Eindhoven. De active learning methode is een prettige manier om de lesstof te leren. Bij vragen is er een deskundige leraar aanwezig om de vragen te beantwoorden. Het voordeel is dat je op eigen tempo de leerstof kan doornemen. De leeromgeving is vanaf elke plek toegankelijk en geeft je de mogelijkheid om de trainingsdagen goed voor te bereiden. Na de cursus blijven de digitale studie boeken beschikbaar!
10
Tim Cuypers
Ik heb een twee daagse Excel voor gevorderde training gevolgd bij MasterIT. De 2 dagen waren prima verzorgd en het active learning programma zorgt ervoor dat je de dingen leert, die jij graag wil leren. Peter heeft mij prima geholpen, wanneer ik ergens tegenaan liep. Ook de lunch en de andere versnaperingen tijdens de training waren helemaal in orde.
9,0
Willem de Lange
In Februari een 5daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het active learning programma en dit is me zeer goed bevallen, de instructeur had volgende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
Slagingsgarantie

Master IT bied je 100% slagingsgarantie

Wil jij gegarandeerd slagen en is certificeren belangrijk voor je? Dan is onze slagingsgarantie zeker iets voor jou. Omdat wij 100% achter onze wetenschappelijk bewezen Active Learning lesmethode staan, bieden wij bij elke Active Learning training standaard slagingsgarantie.

Voorwaarden:

• Alle lesdagen moeten volledig gevolgd worden.

• Je dient een oefenexamen en examenvoucher bij de training aan te schaffen.

• Bij het niet halen van je examen krijg je steeds 1 gratis aanvullende lesdag op locatie, totdat je het examen haalt.

• De slagingsgarantie is op basis van fair-use, we willen wel dat je je best doet om het examen te halen.

• Examenvouchers zijn niet inbegrepen.

• Slagingsgarantie is niet van toepassing bij kortingen of kortingsacties.

Vraag hier je Active Learning boekje aan

Interview met trainer: Siebren Kerkstra

 • 1
  Hoe omschijf je jezelf als trainer? En op welke manier past de Active Learning lesmethode daarbij?

  Ik sta bekend om mijn energieke aanpak en het vermogen om mijn cursisten te inspireren. Mijn passie voor lesgeven gaat hand in hand met mijn achtergrond als consultant, waardoor ik praktijkervaring kan delen en relevante informatie kan bieden.

 • 2
  Wat zijn nou echt de voordelen van een Active Learning training volgens jou?

  Deze Active Learning aanpak biedt verschillende voordelen voor cursisten. Allereerst kunnen zij zelf het tempo van hun leerproces bepalen. Dit stelt hen in staat om comfortabel te leren en hun eigen leerstijl te volgen. Daarnaast hebben ze de vrijheid om hun eigen prioriteiten te stellen en alleen die onderwerpen te bestuderen die ze echt nodig hebben. Hierdoor blijft de training persoonlijk en relevant voor elke individuele cursist. Bovendien sta ik altijd klaar als hun trainer en materie-expert om hen te ondersteunen en van aanvullende uitleg te voorzien wanneer dat nodig is.

 • 3
  Hoe blijf je als trainer zijnde actief tijdens een trainingsdag?

  Om ervoor te zorgen dat elke trainingsdag actief en boeiend blijft, observeer ik regelmatig mijn cursisten om te bepalen of ze behoefte hebben aan aanvullende kennis. Als ik merk dat dit het geval is, voer ik verdiepingssessies uit waarin ik extra uitleg geef en hen verder help. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat elke cursist het maximale uit de training haalt en met vertrouwen nieuwe vaardigheden kan toepassen.

 • 4
  Wanneer is het voor jou een geslaagde trainingsdag?

  Een geslaagde trainingsdag voor mij is wanneer mijn cursisten de lesruimte verlaten met een glimlach op hun gezicht en een gevoel van tevredenheid. Het is een voldoening om te zien hoe ze gegroeid zijn en nieuwe kennis hebben opgedaan. Maar mijn betrokkenheid stopt daar niet. Ik adviseer mijn cursisten altijd om door te blijven leren en hun kennis te verruimen. In de wereld van IT is niets zo veranderlijk als kennis, techniek en vaardigheden. Door voortdurend te blijven studeren, kunnen ze zichzelf blijven ontwikkelen en succesvol blijven in hun vakgebied.

 • 5
  Welke tip zou je de toekomstige cursist willen meegeven?

  Als afsluitende tip wil ik graag de woorden van Walt Disney delen: "If you can dream it, you can do it." Dit is een herinnering aan mijn cursisten dat ze onbegrensde mogelijkheden hebben als ze vasthouden aan hun dromen en bereid zijn om actie te ondernemen. Ik moedig hen aan om hun doelen na te streven en te geloven in hun eigen capaciteiten.