Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat houdt Active Learning in?

Active Learning is een wetenschappelijk bewezen lesmethode. Je zit in een klas met maximaal 8 fysieke en/of virtuele cursisten en je wordt begeleid door één van de beste trainers op het betreffende vakgebied. Waar mogelijk wordt de leerstof klassikaal behandeld, maar het grootste deel van de training wordt individueel benaderd. Dit heeft als voordeel dat je in je eigen tempo kunt werken en alleen aandacht besteedt aan die onderdelen waar je training voor nodig hebt. Daarnaast kun jij zelf kiezen wanneer je komt trainen. Heb je een 4-daagse training? Dan kun je ervoor kiezen om de ene week 1 dag te trainen en de andere week 3 dagen. Daarnaast kun je per dag kiezen of je op onze locatie of virtueel wilt trainen. Net wat jij wilt! Wil je meer weten over onze lesmethode Active Learning? Bekijk dan onze Active Learning pagina.

Moet ik iets meenemen naar de training?

Nee, per cursist is er een computer met twee beeldschermen geïnstalleerd en er ligt een kladblok en een pen  klaar. Koffie, thee en lunch is inclusief

Ik ben op een training geweest en heb nog vragen. Wat nu?

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Als je de contactgegevens van je trainer hebt, kun je hem of haar een e-mail sturen met de desbetreffende screenshots en of bijlages. Als je geen contactgegevens hebt van je trainer, kun je natuurlijk ook je e-mail sturen naar planning@master-it.nl.of je contactpersoon binnen Master IT.

Wat is het verschil tussen Active Learning en een Klassikale training?

Active Learning is gericht op jou als persoon. Hierdoor kan er veel specifieker worden gekeken naar de individuele behoefte, in plaats van je proberen te gieten in een algemene lesmethode die niet voor iedereen geschikt is. Hierbij vindt er ook meer interactie plaats met de trainer vergeleken met klassikale training. In een klassieke lesruimte wordt vaak de meeste aandacht besteed aan de cursisten die de meeste vragen stellen en/of het sterkst aanwezig zijn. Bij Active Learning in kleine klassen is er juist veel ruimte en aandacht voor je als je moeite hebt met bepaalde onderwerpen, zonder dat je je moet laten horen in een grote groep. Er is minder kans dat je je vervreemd voelt of een passieve houding aanneemt, zoals bij volledige online training of klassikale training wel het geval kan zijn. Fysieke trainers gebruiken natuurlijke taal en zijn van grote waarde. Daarnaast zijn ze ook meer in staat om gepersonaliseerde feedback te geven en om je van specifieke en relevante informatie te voorzien afhankelijk van de achtergrond en leerdoelen.

Is het mogelijk om een training incompany te volgen? Oftewel een groepstraining?

Alle IT trainingen die we aanbieden op de website kunnen ook bij jouw bedrijf uitgevoerd worden. Hoe flexibel is dat? Zo volg je een maatwerk IT training (incompany it training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen. Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen. Wil je meer informatie of wil je een incompany training boeken? Bekijk dan onze Incompany training pagina.

Kan ik mijn trainingsdagen verzetten?

Verschuiving van een training naar een andere datum is mogelijk onder de volgende condities. Indien het schriftelijke verzoek door Master IT ontvangen wordt 14 dagen of meer voor aanvang van de betreffende training dan zullen geen kosten aan Master IT verschuldigd zijn. Indien het schriftelijke verzoek door Master IT ontvangen wordt binnen 14 tot 5 dagen voor aanvang van de betreffende training wordt 25% van het verschuldigde bedrag berekend. Indien de schriftelijke opzegging nog later wordt ontvangen wordt 50% van het verschuldigde bedrag gefactureerd. Op de dag van de training zelf kan niet meer worden geannuleerd of verschoven. Een eenmaal verschoven trainingen kan niet nogmaals verschoven, noch geannuleerd worden. Annuleringen en verschuivingen kunnen alleen schriftelijk worden opgegeven en het moment van ontvangst door Master IT geldt als moment van verschuiving of annulering.

Ik ben mijn bevestigings- inschrijfmail kwijt, wat nu?

Geen probleem, als je ons hiervan op de hoogte stelt via e-mail of telefoon dan sturen wij je direct een nieuwe bevestiging toe!

Kan ik mijn fiets ergens stallen?

Voor onze locatie in Vianen geldt het volgende: het is mogelijk om je fiets voor de deur te parkeren. We hebben op onze locatie in Vianen geen (afgesloten) fietsenstalling. In Eindhoven hebben we een fietsenstalling die afgesloten wordt. Als je op onze locatie komt kun je vragen naar de sleutel van de fietsenstalling en daar kun jij je fiets opbergen.

Waar kan ik mijn auto parkeren als ik een training kom volgen op locatie?

Vianen: voor parkeren zijn drie mogelijkheden: 1.Parkeren in de parkeergarage. Sla vanaf de Lange Dreef de Korte Dreef op en ga aan het einde van de weg links de parkeergarage in. Bij de slagboom bevindt zich een bel, wanneer je hierop drukt krijg je één van onze medewerkers te spreken. Wij zullen de slagboom vervolgens voor je openen. Op de begane grond aan de linkerzijde vind je onze parkeerplaatsen waar je kunt parkeren. 2. Voor het gebouw zijn een aantal vrije parkeerplaatsen voor bezoekers waar je kan parkeren. 3.Tegenover ons pand is een grote parkeerplaats met voldoende parkeergelegenheid. Let op: wij zijn gevestigd op de 1e verdieping van gebouw “Le Palmier”.

Eindhoven: Je kunt je auto parkeren op de begane grond in het openbare gedeelte (voor de slagboom) van parkeergarage ’T Eindje. Tarief parkeerautomaat: €8,- per dag. Er is zeer regelmatig controle, plaats daarom je parkeerkaartje goed zichtbaar achter je voorruit. Maak je gebruik van een navigatiesysteem, voer dan als eindbestemming ’T Eindje in. In de gemeente Eindhoven kun je parkeren met het ‘kentekenparkeren’. Dit betekent dat je op een aantal gemeentelijke parkeerterreinen (waaronder ’T Eindje) je kenteken moet invoeren in de parkeerautomaat. Je kunt op deze terreinen niet meer met muntgeld betalen, alleen met PIN, Credit Card of ParkMobile.

Zijn de locaties bereikbaar met het openbaar vervoer?

Eindhoven: Vanuit Centraal Station Eindhoven kies je voor de uitgang Noord (je komt uit bij de bussen). Vervolgens geheel links aanhouden richting het Beursgebouw en de voetgangerstunnel volgen. Na de 3e tunnel ga je linksaf en je staat voor het gebouw Fellenoord 100-180.

Vianen: Vanaf Utrecht Centraal, rijden er verschillende bussen richting Vianen, deze vertrekken meerdere malen per uur. Uitstaphalte: Lange Dreef. Loop linksaf richting het viaduct, sla net voor het viaduct rechtsaf een groot parkeerterrein op. Houd hier rechts aan en loop vervolgens de eerste straat rechts in. Aan de overzijde zie je het gebouw “Le Palmier” waar een vlag van o.a. Master IT hangt.

Betalen

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Indien een training door opdrachtgever binnen een termijn van 29 tot 14 dagen voor aanvang wordt geannuleerd, ben je als opdrachtgever verplicht 50% van het verschuldigde bedrag aan Master IT te voldoen. 4.2 Indien een training/opdracht na deze termijn wordt geannuleerd dien je 100% van het verschuldigde bedrag te voldoen. Uiteraard dient ook 100% van het verschuldigde bedrag te worden voldaan indien de cursist om welke reden dan ook niet op komt dagen.

Zijn de trainingen inclusief of exclusief BTW?

De prijzen die per training worden aangegeven zijn exclusief BTW.

(Digitaal) lesmateriaal

Waar vind ik de activatiecode voor mijn digitale boek?

Bij bijna alle Microsoft trainingen ontvang je van ons voorafgaand aan je training een activatiecode voor je digitale boek (Office trainingen uitgezonderd). Deze code dien je te activeren via Skillpipe. Zodra je een account aan hebt gemaakt bij Skillpipe dan kun je heel eenvoudig met de activatiecode je digitale boek activeren. Na activatie verschijnt je boek op je eigen online boekenplank.

Kan ik mijn boeken downloaden?

Nee. Microsoft heeft dit beveiligd om te voorkomen dat het boek gekopieerd wordt. Het is dus niet mogelijk om het boek te downloaden. Wel is het mogelijk je boek offline te bewaren in Skillpipe zodat je zonder internetverbinding het boek kan lezen.

Kan ik mijn boek printen?

Microsoft heeft dit beveiligd om te voorkomen dat het boek gekopieerd wordt. Het is dus niet mogelijk om het boek in zijn geheel te printen.

Hoe lang is mijn boek geldig?

Nadat je je boek hebt geactiveerd verschijnt het boek op je online boekenplank. Het boek blijft hier voor altijd benaderbaar. Komt er een nieuwe versie uit, dan wordt deze zelfs automatisch én geheel gratis toegevoegd aan je online boekenplank. Zo werk je altijd met de meeste recente versie!

Ik ben mijn username vergeten, wat nu?

Je username is het e-mailadres waarmee je je geregistreerd hebt.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Je kunt heel eenvoudig een nieuw password aanvragen via: https://skillpipe.com/#/account/login.

Ik heb al een Skillpipe account met geactiveerde boeken, moet ik een nieuw account aanmaken?

Heb je al eens eerder bij ons getraind? Dan is het handig om geen nieuw account aan te maken, maar je ‘oude’ account te gebruiken zodat je alle boeken bij elkaar op één online boekenplank hebt. Je kunt inloggen met je account en vervolgens het boek activeren door in het menu op ‘Add Course’ te klikken.

Via welke browsers kan ik Skillpipe benaderen?

Skillpipe is benaderbaar via Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer en Firefox. Zorg er wel voor dat je over de laatste versie beschikt. Tevens is Skillpipe benaderbaar via je tablet of smartphone wanneer je over Android of iOS beschikt.

Learn on Demand lab omgeving

Ik ben mijn username vergeten, wat nu?

Je username is in ieder geval niet standaard je e-mailadres. We zien dat er vaak gekozen wordt gekozen voor een username welke je voor- en achternaam bevat. Ben je je username vergeten? Dan kunnen wij deze voor je opzoeken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kunnen wij je een password reset sturen of een nieuw wachtwoord voor je aanmaken. Deze kun je vervolgens zelf weer aanpassen nadat je ingelogd bent.

Ik heb al een Learn on Demand account, moet ik persé een nieuw account aanmaken?

Heb je al eens eerder bij ons getraind? Dan is het, het meest overzichtelijk om geen nieuw account aan te maken maar je ‘oude’ account te gebruiken.

Hoe lang is mijn lab geldig?

Nadat je je lab hebt geactiveerd is deze 180 dagen onbeperkt benaderbaar. Een lab reset automatisch na 7 dagen niet inloggen.

Ik heb een inhoudelijk vraag omtrent mijn lab, wie kan ik hiervoor benaderen?

Inhoudelijke vragen kun je het beste aan je trainer stellen tijdens je trainingsdagen, zij bezitten de kennis om je hier zo goed mogelijk bij te helpen. Het je toch nog hulp nodig dan kun je een Support ticket openen bij Learn on Demand. Soms is er in je lab een Help of Support knop toegevoegd waarmee je direct contact kunt opnemen met LOD. Ook kun je een support ticket aanmaken via: https://www.learnondemandsystems.com/customer-support/. De Support afdeling van LOD zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Ik krijg een error in mijn lab, wat nu?

Soms is er in je lab een Help of Support knop toegevoegd waarmee je direct contact kunt opnemen met LOD. Ook kun je een support ticket aanmaken via: https://www.learnondemandsystems.com/customer-support/. De Support afdeling van LOD zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen!

Assessment

Hoe kan ik mijn voorkennis toetsen?

Een assessment kun je voorafgaand aan je training doen om je voorkennis te toetsen.

Ik heb een assessment ingekocht bij mijn training, hoe kan ik deze ontvangen?

Je kunt je assessment bij ons aanvragen via: planning@master-it.nl. Hierna ontvang je een e-mail met een activatiecode waarmee je het assessment kunt activeren.

Ik heb géén assessment ingekocht bij mijn training, maar wil wel graag mijn voorkennis toetsen. Kan ik het assessment alsnog aanvragen?

Uiteraard is het mogelijk om alsnog een assessment aan te vragen. Neem gerust contact met ons op via planning@master-it.nl of rechtstreeks met jouw vaste contactpersoon. Je kunt ons ook bereiken via: 040- 23 23 390. Wij zullen dit dan zo spoedig mogelijk voor je verwerken en het assessment aan je verzenden!

Hoeveel tijd neemt het assessment in beslag?

Afhankelijk van je voorkennis neemt het assessment zo’n 1 á 2 uur in beslag. Begin pas aan het assessment als je ongestoord de tijd hebt, je dient het examen namelijk in één keer af te ronden.

Hoe vaak kan ik het assessment maken?

Je kunt het assessment maar één keer maken en moet na activatie ook meteen in zijn geheel afgerond worden. Klik dus pas op de activatielink wanneer je  1 á 2  uur ongestoord de tijd hebt. Na het ontvangen van de link heb je 3 maanden de tijd om de omgeving te activeren.

Wat is het voordeel van het behalen van een certificering?

Bij IT functies worden IT-certificeringen heel serieus genomen. Vooral managers letten op certificeringen bij het aannemen van medewerkers. Daarnaast kan een certificering belangrijk zijn bij het behalen en behouden van een Microsoft partner status. Daarnaast toon je je bekwaambaarheid aan, kun je kennis toepassen, je kansen verhogen voor een stijging in salaris en je kansen uitbreiden op de arbeidsmarkt.

MeasureUP Oefenexamen

Wat is het MeasureUP Oefenexamen?

Uitgebreid voorbereiden op je examen kan met de MeasureUp oefenomgeving. In deze oefen omgeving kun je gedurende 180 dagen onbeperkt oefenexamens maken. Tevens is er ook een downloadversie beschikbaar waarmee je 365 dagen toegang hebt tot de omgeving. Handig om te weten: De oefenexamens hebben dezelfde vraagstelling als bij je echte examen!

Ik heb een MeasureUP oefenexamen ingekocht bij mijn training, hoe kan ik deze ontvangen?

Je kunt je oefenomgeving bij ons aanvragen via: planning@master-it.nl. Hierna ontvang je een e-mail met een activatiecode waarmee je de omgeving kunt activeren en 180 dagen onbeperkt kunt oefenen.

Ik heb géén MeasureUP oefenexamen ingekocht bij mijn training maar wil mijzelf wel graag uitgebreid voorbereiden op mijn examen. Kan ik de oefenomgeving alsnog aanvragen?

Uiteraard is het mogelijk om alsnog een oefenomgeving aan te vragen, neem gerust contact met ons op via planning@master-it.nl of rechtstreeks met jouw vaste contactpersoon. Je kunt ons ook bereiken via: 040- 23 23 390. Wij zullen dit dan zo spoedig mogelijk voor je verwerken en de omgeving aan je verzenden!

Examens

Hoe vaak kan ik oefenexamens maken?

Nadat je de oefenomgeving hebt geactiveerd kun je 180 dagen lang onbeperkt oefenen!

Ik heb extra dagen nodig om te oefenen, kan de oefenomgeving verlengd worden?

De oefenomgeving kan helaas niet verlengd worden. Denk je meer tijd nodig te hebben om je voor te bereiden op je examen dan 180 dagen? Dan kun je ook voor de downloadversie kiezen. De download versie is 365 dagen onbeperkt benaderbaar en kan ook offline gebruikt worden.

Welke Microsoft examenvouchers zijn er?

Wij beschikken over twee Microsoft examenvouchers, de reguliere examenvoucher en de Replay examenvoucher. Met de reguliere examenvoucher kan je éénmalig je examen inplannen. De Replay examenvoucher kan twee keer ingezet worden voor één examen, mocht je dus onverhoopt de eerste keer niet slagen? Dan kun je nog een herexamen inplannen met dezelfde voucher.

Hoe koop ik een examenvoucher voor de overige examens?

Wij kunnen jou een examenvoucher verstrekken voor de volgende vendoren: CompTia, Prince, ITIL, C|Ciso, SCRUM, Cisco, VMWare, SSCP, Oracle, Java, AWS, Linux en ISTQB. Wil je een voucher aanvragen of heb je vragen over de vouchers? Stuur dan een mail naar planning@master-it.nl of bel naar 0402323390.

Hoe veel voorbereidingstijd heb ik nodig om een Microsoft examen te doen?

Iedere cursist is natuurlijk anders. Wij raden aan om na de training rekening te houden met zo’n 30 tot 45 uur zelfstudie.

Hoe bereid ik me voor op een examen?

Volg een training, lees het boek nog eens door, bouw een eigen systeem na, oefen met behulp van goedgekeurde examens (geen braindumps), analyseer de foute antwoorden en zoek op internet naar extra materiaal en demo filmpjes.

Wanneer ben ik klaar voor het examen?

Als je meerdere keren 80% van de oefenvragen goed hebt, zonder dat je ze uit je hoofd kent.

Ik ben gezakt voor een examen. Wat nu?

Na de eerste keer zakken, kan het examen herkanst worden na één week. En als je voor de tweede keer zakt, na twee weken. De derde keer, na drie weken en zo telkens verder. Als je 6 keer gezakt bent voor een examen in 1 jaar, moet je één jaar wachten (dit laatste geldt dus niet als je dit jaar 4 keer bent gezakt en het jaar daarvoor 2 keer, dan heb je nu dus nog 2 kansen dit jaar). Het herexamen kan ook via de website aangevraagd worden zoals het eerste examen. Dat is het praktische deel. Wat betreft de inhoud: blijf positief, zie het examen als een echt oefenexamen. Schrijf zo snel mogelijk op met welke soort vragen je moeite had. Dit zijn de punten waarop je nog extra moet oefenen. Laat het dan even rusten voor een paar dagen. Begin daarna weer met je studie. Focus niet alleen op de zaken die je niet wist, maar geef ze wel extra aandacht.

Ik heb een examen ingekocht bij mijn training, hoe kan ik deze ontvangen?

Je kunt je examenvoucher bij ons aanvragen via: planning@master-it.nl. Hierna ontvang je een e-mail met een activatiecode +handleiding waarmee je gemakkelijk je examen kunt inplannen op een datum, locatie en tijdstip die jou goed schikt!

Ik heb géén examen ingekocht bij mijn training maar wil toch wel graag een examen afnemen. Kan ik het examen alsnog aanvragen?

Uiteraard is het mogelijk om alsnog een examenvoucher aan te vragen, neem gerust contact met ons op via planning@master-it.nl of rechtstreeks met jouw vaste contactpersoon. Je kunt ons ook bereiken via: 040- 23 23 390. Wij zullen dit dan zo spoedig mogelijk voor je verwerken en de examenvoucher aan je verzenden!

Ik wil mijn ingeplande examen annuleren/verzetten, is dat mogelijk?

In de bevestiging die je ontvangen hebt staan de voorwaarden omschreven m.b.t. het annuleren/verzetten van je examen. In sommige gevallen zijn hier namelijk kosten aan verbonden. Verplaatsing van het examen binnen 2 werkdagen is niet mogelijk.

Je kunt de volgende stappen volgen om je Microsoft examen te annuleren/verzetten:

Log in op de Pearson Vue website. (rechtsboven). Selecteer vervolgens je examen  bij ‘Upcoming Appointments’  en volg de instructies. Na het verzetten/annuleren zal je een nieuwe bevestigingsmail ontvangen. De update zal ook in je account verschijnen, mocht dit onverhoopt niet zo zijn kun je contact opnemen met Microsoft via 0800-0235323.

Hoeveel tijd zal mijn examen in beslag nemen?

De duur van het examen kun je vinden in je orderoverzicht nadat je het examen hebt ingepland. Achter ‘Exam Length’ zie je hoelang je maximaal over het examen mag doen.

Kan ik het examen ook online maken?

Microsoft biedt de mogelijkheid om je examen ook op eigen locatie af te nemen. Je dient dan in ieder geval afgezonderd in een afgesloten kamer te zitten en beschikking te hebben over een computer/laptop met webcam. Je zult gekoppeld worden aan een examinator die via de webcam met je meekijkt. Tevens dient je computer aan een aantal voorwaarden te voldoen. Op de online examen pagina van Microsoft vind je alles omtrent het afnemen van een online examen.

Is het mogelijk om mijn examen in het weekend te plannen?

Examens kunnen helaas alleen op werkdagen afgenomen worden.

Hoe kan ik mijn examen inplannen?

Om je examen in te kunnen plannen kun je je examenvoucher bij ons aanvragen via planning@master-it.nl. Wij zenden je dan je examenvoucher toe en een handleiding welke stap voor stap uitlegt hoe je je examen kunt inplannen.

Binnen welk termijn moet ik mijn examen afnemen?

Wij adviseren om je examen in te plannen binnen drie maanden na het afronden van je training.

Mijn certificering is verlopen, wat nu?

Eerst was je certificering twee jaar geldig, maar dat heeft Microsoft teruggedraaid naar één jaar. Je kunt je certificering gratis vernieuwen. Dat kan op de volgende manier:
Ga naar jouw certificeringsdashboard om te zien welke certificeringen je kunt verlengen.
Zorg ervoor dat jouw certificeringsprofiel is gekoppeld aan jouw Docs-profiel op Microsoft Learn.
Zodra je in aanmerking komt voor verlenging, ontvang je een e-mailmelding waarin je wordt verwezen naar de beoordeling die beschikbaar zal zijn op Microsoft Learn. Wanneer je slaagt voor het online assessment, wordt jouw certificering met één jaar verlengd vanaf de huidige vervaldatum.