Een groot tekort aan IT'ers: waarom jij juist nu aan de slag moet gaan in de IT-branche!

Nederland kampt met een tekort aan IT’ers. Dat biedt kansen te over. Lees waarom het een goed idee is om juist nu te kiezen voor een IT-loopbaan in de nieuwste blog van Master IT!

Nederland kampt momenteel met een stevig tekort aan IT’ers. Het aantal openstaande IT-vacatures is groter dan ooit en het aantal specialisten (programmeurs, scrum masters, securityspecialisten) schaars. Volgens detacheerder Yacht zijn er per werkzoekende IT’er momenteel zo’n vijf vacatures. Vooral binnen de domeinen cybersecurity, ontwikkeling en data science gaapt er een groot gat tussen vraag en aanbod.

Tegelijkertijd is een goed werkend, veilig en toekomstbestendig IT-landschap belangrijker dan ooit voor organisaties: niemand kan zonder als hij op de huidige markt nog een rol van betekenis wil spelen. Dat geldt niet alleen voor grote multinationals en techbedrijven, maar zeker ook voor kleine mkb’ers die maar een paar mensen in dienst hebben. Onderzoek toont aan dat het tekort aan IT’ers veel bedrijven zelfs remt in hun ontwikkeling.

De grote vraag naar IT’ers en het tekort aan vakspecialisten binnen de branche biedt uitstekende kansen voor mensen die zich in de veelzijdige wereld van de informatietechnologie willen storten. In dit blogartikel van Master IT laten we je zien wat de mogelijkheden zijn en waarom het tekort aan IT’ers een goede reden is om juist nu te kiezen voor een IT-loopbaan.

Waarom een IT-carrière een goede keus is

Het tekort aan IT-professionals in Nederland toont aan dat veel talentvolle mensen met aanleg voor of kennis van IT toch vaak kiezen voor een andere studierichting of carrière. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom dat best zonde is. We zetten de belangrijkste voor je op een rij en laten zien waarom de IT anno 2022 een aantrekkelijk en interessant werkveld is.

Goede baankansen

Juist omdat de vraag naar IT’ers veel groter is dan het aanbod, zijn je kansen op een mooie baan in deze branche erg groot. Er staan gegarandeerd veel bedrijven te popelen om een talentvolle specialist een vast contract aan te bieden. Een deeldiscipline waarbij je dat goed ziet is cybersecurity. De professionalisering van cybercriminaliteit, de opkomst van ransomware en verscherpte regels voor data- en privacybescherming zorgen ervoor dat elke organisatie inmiddels behoefte heeft aan een of meerdere cybersecurityspecialisten. Kiezen voor een IT-training op dit gebied en je laten omscholen tot security-expert is dan ook een goede investering in je toekomst.

Uitstekende salarissen

Schaarste drijft de prijzen op. Dat is een economische wetmatigheid die meestal ook opgaat op de arbeidsmarkt. Een IT’er met specialistische kennis kan op de krappe arbeidsmarkt van nu een uitstekend belegde boterham verdienen. Dat geldt zeker voor IT’ers die functies op hoger of wetenschappelijk niveau kunnen invullen. Brutosalarissen van vijftigduizend euro tot een ton voor goede cybersecurity-experts of gespecialiseerde developers met een hbo- of wo-achtergrond zijn zeker niet ondenkbaar in de huidige markt.

Veel diversiteit

IT is een veelzijdig werkveld met veel verschillende deeldisciplines en -specialismen. Je kunt heel veel kanten uit, ook als je geen formele IT-opleiding hebt gevolgd. Omscholen is namelijk eveneens een optie. Houd je van ontwikkelen? Verdiep je je graag in veiligheidsvraagstukken? Vind je het een uitdaging om data om te zetten in waardevolle inzichten waar bedrijven en de maatschappij iets aan hebben? Of opereer je graag op het snijvlak van praktische business en IT-technologie? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is altijd wel een opleiding, training en functie die perfect matcht met jouw interesses.

Goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden

Een vorstelijk salaris is mooi, maar zeker voor millennials en jonge professionals niet het enige dat telt. Ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden zijn een hoop waard. Juist omdat organisaties veel moeite moeten doen om goede IT’ers aan te trekken, hebben ze op die terreinen vaak veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een opleidings- en trainingsbudget, mogelijkheden voor hybride en flexibel werken, een prettige werksfeer en op zijn tijd een leuke attentie of een gezellig bedrijfsuitje.

Je helpt jouw organisatie écht verder

Het IT-vak krijgt steeds vaker een nieuwe dimensie. Het slim gebruiken van informatietechnologie is inmiddels dé manier om geld te verdienen voor je bedrijf, door processen beter en efficiënter in te richten. Tegelijkertijd maken de juiste IT-oplossingen het makkelijker om je klanten centraal te stellen en ze een optimale service en klantervaring te bieden. Als IT’er speel jij een centrale rol in het digitale transformatieproces en voeg je dus waarde toe aan de organisatie waar je voor werkt.

De juiste trainingen bij Master IT als springplank naar een IT-carrière

Je ziet, aan de slag gaan als IT’er kan je veel opleveren. Baanzekerheid, een goed inkomen, prima ontwikkelingsmogelijkheden, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en afwisselend werk komen binnen handbereik.

Gerichte IT-trainingen zijn een goede manier om jezelf (bij) te scholen en een vliegende start te maken in de IT-wereld. Bij Master IT weten we dit. Daarom vind je bij ons een divers en uitgebreid scala aan IT-trainingen op verschillende niveaus (van beginner tot gevorderde expert). Denk Bijvoorbeeld aan Microsoft-trainingen die je bekend maken met alle aspecten van en deelspecialismen binnen Azure en Microsoft 365. Of aan trainingen die helemaal toegespitst zijn op vakgebieden als cybersecurity, applicatieontwikkeling, databasemanagement, kunstmatige intelligentie, netwerkarchitectuur, data-analyse of data science.

Ontwikkel jezelf met IT-trainingen van Master IT

Wil jij jezelf ontwikkelen om aan de slag te gaan binnen de IT-branche? Doe dit dat met één van de IT-trainingen bij Master IT. Met ons uitgebreide aanbod aan trainingen en lesmethodes ben jij binnen no-time die IT-professional waar de Nederlandse arbeidsmarkt om schreeuwt!

Wil je meer informatie? Bekijk dan alle trainingen van Master IT of neem telefonisch contact op via 040 23 23 390

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen