Aan de slag als Microsoft Security Administrator!

23/05/2022
Wil je aan de slag als Microsoft Security Administrator en ervoor zorgen dat jouw organisatie veilig werkt met Microsoft 365? Lees in deze blog alles over Microsoft Security Administration en de bijbehorende MS-500 training.

Cybersecurity is in het tijdperk van hybride werken een absolute must. Medewerkers willen en moeten via Azure en Microsoft 365 steeds vaker op afstand toegang hebben tot de systemen en applicaties waarmee ze werken. Door de professionalisering van cybercriminaliteit en strenge privacywetgeving (AVG) moet je ook meer doen om het risico op datalekken en cyberincidenten te beperken. Het kiezen en regelmatig vervangen van sterke wachtwoorden, gebruikersbeveiliging, databeveiliging en multifactorauthenticatie moeten dan ook digitale vanzelfsprekendheden zijn voor elke moderne organisatie die werkt met Azure en Microsoft 365.

Als Microsoft Security Administrator ben jij de persoon die ervoor zorgt dat medewerkers binnen je organisatie veilig toegang krijgen tot alle applicaties, bestanden en data die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Met het volgen van de training MS-500 Microsoft 365 Security Administration doe je de belangrijkste kennis en vaardigheden voor deze rol op. In dit artikel lees je er meer over.

Wat houdt de MS-500 Microsoft 365 Security Administration in?

De MS-500 Microsoft 365 Security Administration behandelt de beveiliging van gebruikerswachtwoorden, multifactorauthenticatie, het inschakelen van Azure Identity Protection en het instellen en gebruiken van Azure AD Connect. Daarnaast maak je kennis met voorwaardelijke toegang in Microsoft 365.

De training bestaat in totaal uit 14 modules. Die zijn erg gevarieerd en zorgen gecombineerd voor een brede kennisbasis. Je begint met de belangrijkste principes omtrent het beheren van gebruikers en groepen in Microsoft 365. Accounts en rollen voor gebruikers, concepten voor identiteits- en toegangsmanagement en het zero-trustmodel komen allemaal aan bod. In volgende modules krijg je te maken met onderdelen als:

  • threat protection en threat management
  • het beveiligen van cloudapplicaties
  • het beveiligen van mobiele apparaten en applicaties
  • databescherming en governance
  • encryptie en het beheren van toegangsrechten
  • compliance management
  • het voorkomen van dataverlies en diefstal

Het belang van de geleerde vaardigheden

De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de MS-500-training Microsoft 365 Security Administration zijn waardevol en belangrijk. Zo geef je medewerkers veilig toegang tot data en bestanden. Je verkleint de kans op datalekken en cyberincidenten en waarborgt de AVG-compliance. Daarnaast ontzorg je collega’s door ze een digitale werkomgeving te bieden die veilig is en ‘gewoon goed werkt’.

Een goed identiteits- en toegangssysteem (de juiste rollen en rechten, veilige mobiele applicaties) voor gebruikers en apparaten maakt het werken op afstand veiliger, makkelijker en prettiger. Dat straalt af op de reputatie van je organisatie.

Wat kun je met de training en certificering?

Maar wat kun je nu concreet na het volgen van de cybersecurity-training MS-500? Je weet bijvoorbeeld hoe je de gebruikers- en groepstoegang in Microsoft 365 beheert. Daarnaast kun je Azure Identity Protection (een programma dat je helpt om risico’s te onderzoeken en de detectie van cyberdreigingen te automatiseren) uitleggen en beheren. Ook Azure AD Connect inplannen en implementeren is voortaan geen probleem meer voor jou.

Na het afronden van de training kun je gaan voor de certificering Security Administrator Associate. Behaal je die? Dan kun je aan de slag als Microsoft 365 Security Administrator. Je doorloopt daarbij één van de role-based certificeringstrajecten van Microsoft. Je kunt ook doorgroeien en na het behalen van het bovengenoemde certificaat via de trainingen MS-100 Microsoft 365 Identity and Services en MS-101 Microsoft 365 Mobility and Security de certificering Enterprise Administrator Expert in de wacht slepen. Wil je meer informatie over onze role-based trajecten? Vraag dan de Microsoft certificeringsposter van Master IT aan.

Diverse lesmethodes

Je kunt de training MS-500 Microsoft 365 Security Administration op verschillende manieren volgen. Je vindt dus altijd een lesmethode die past bij jouw leerstijl en -voorkeuren.

Active learning

Deze lesmethode is speciaal ontwikkeld om jou sneller, beter en makkelijker te laten leren. Active learning betekent dat je samen met de trainer een plan maakt en hier actief mee aan de slag gaat. Je leert in een kleine klas, zoomt in op de zaken die je echt interesseren en slaat over wat je al weet of niet nodig hebt. Je plant je lesdagen flexibel en werkt met casussen uit de echte wereld.

E-learning

Wil je graag studeren wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld buiten werktijden? En ben je al een doorgewinterde IT’er die weinig behoefte heeft aan 1-op-1-begeleiding van een trainer? Dan is zelfstudie via e-learning echt iets voor jou!

Blended learning

Wil je het beste van meerdere lesmethodes? Kies dan voor blended learning. Dit is een combinatie van e-learning en één dag per week leren in Master IT’s Active Learning classroom. Je krijgt de flexibiliteit om te studeren waar en wanneer je maar wilt mét waardevolle 1-op-1-tijd met een gecertificeerde trainer. Ga vervolgens zelf aan de slag met het officiële lesmateriaal en neem jouw praktijkcases mee om te sparren met de trainer. Bij blended learning is ook een oefenexamenomgeving inbegrepen.

Incompanytraining

Je kunt ook kiezen voor incompanytraining. Je gaat dan samen met gelijkgestemde collega’s aan de slag. Incompany via Master IT betekent maatwerk voor teams en afdelingen onder begeleiding van een kundige en gecertificeerde trainer die naar jouw bedrijf komt.

Draag actief bij aan een veiligere IT-omgeving!

Met het volgen van de training MS-500 Microsoft 365 Security Administration en het halen van de certificering Security Administrator Associate ontwikkel jij je tot een veelzijdige specialist op het gebied van cybersecurity. Je weet hoe je cyberrisico’s herkent en mitigeert, zet probleemloos een goed identiteits- en toegangssysteem op in Microsoft 365 en maakt het werken op afstand makkelijker door je kennis van het beveiligen van apparaten en cloudapplicaties.

Wil je het veiligheidsbewustzijn binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? De trainingen van Master IT helpen je om gebruik te maken van alle tools, technieken en strategieën die voorhanden zijn om het risico op cybercrime te verkleinen. Meer weten of een training boeken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 040 232 33 90, via WhatsApp of mail naar info@master-it.nl.
Je kunt ook hieronder het contactformulier invullen. Eén van onze opleidingsadviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen