LPI102

Linux Professional Institute (LPI) certificering Level 1 Examen 102

4 dagen
Intermediate
Available in English

Volg de LPI102 training Linux Professional Institute (LPI) certificering Level 1 Examen 102. In deze 4 daagse training worden de onderwerpen behandeld die nodig zijn om het LPI102 examen met succes te behalen. Tijdens de training leer je de basisvaardigheden die je als Linux Professional nodig hebt om de meest gangbare Linux distributies te beheren.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

Basis shell scripting, technische aspecten van de desktop, beheer van gebruikers en basis services zoals logging, versturen van mail, printers, het configureren van simpele netwerkinstellingen
Basis-netwerkconfiguratie op een Linux systeem beheren en simpele scripts schrijven om taken te automatiseren
Voorbereid zijn voor het LPI102 examen
€ 1.980,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Linux Professional Institute (LPI) certificering Level 1 Examen 102

In deze 4 daagse training worden de onderwerpen behandeld die nodig zijn om het LPI102 examen met succes te behalen. Tijdens de training leer je de basisvaardigheden die je als Linux Professional nodig hebt om de meest gangbare Linux distributies te beheren.

De training behandelt basis shell scripting, de technische aspecten van de desktop, beheer van gebruikers en basis services zoals logging, versturen van mail, printers, het configureren van simpele netwerkinstellingen, en het instellen van basis-beveilingsmaatregelen. De onderwerpen worden uitvoerig in de praktijk geoefend. Zo kun je na de training je kennis meteen in de praktijk toepassen.

Na afloop van de training kun je een basis-netwerkconfiguratie op een Linux systeem beheren en simpele scripts schrijven om taken te automatiseren.

Bovendien kun je met wat extra zelfstudie het LPI102 examen met succes afleggen. Samen met het examen LPI 101 lever je dit de basiskennis op die LPI stelt aan de LPIC-1 Certificering (Junior Level Linux Professional). Het bijbehorende LPI102 examenvoucher kun je los bij deze training inboeken.

LPI certificering level 1 (LPIC1) – Examen 101 of vergelijkbare kennis. De stof zoals beschreven voor het LPI-examen 101 wordt als bekend verondersteld.

Professionele computergebruikers die gecertificeerd Linux systeembeheerder (junior level) willen worden.

Module 1 (een dag): Geavanceerd systeembeheer – I

 • Inrichten en gebruiken van de shell-omgeving (105.1)
 • Aanpassen en maken van eenvoudige shell scripts (105.2)
 • SQL data manipulatie (105.3)
 • Gebruikers-accounts, gebruikersgroepen en systeembestanden daarbij (107.1)
 • Systeem logging (108.2)

Module 2 (een dag): Geavanceerd systeembeheer – II

 • Installeren en configureren van X11 (106.1)
 • Opzetten van een display manager (106.2)
 • Jobs schedulen voor automatisch systeembeheer (107.2)
 • Localisation en internationalisation (taal, tijdzone enz.) (107.3)
 • Systeemtijd en -klok (108.1)
 • Printers en printen (108.4)

Module 3 (een dag): Client netwerk configuratie

 • Accessibility (instellen op gebruikers met beperkingen) (106.3)
 • Beginselen van de Mail Transfer Agent (108.3)
 • Basiskennis van Internet protocollen (109.1)
 • Elementaire netwerk-configuratie (109.2)
 • Elementaire netwerkproblemen oplossen (109.3)
 • Instellingen voor DNS clients (109.4)

Module 4 (een dag): Security

 • Beheerders taken i.v.m. security (110.1)
 • Opzetten van security voor een netwerk host (110.2)
 • Data beveiligen met encryptie (110.3)
10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Lesmethode Master IT

Active Learning

Je maakt samen met je trainer een plan en gaat actief aan de slag. In een kleine klas verdiepen in wat je echt nodig hebt, inzoomen op zaken die je echt interesseren en overslaan wat je al weet of niet nodig hebt. Plan je lesdagen flexibel, neem real-life casussen mee en werk ze uit met je trainer. Verrijk je kennis en verbind het met alles wat je al wist.

Lesmateriaal
Slagingsgarantie
Labomgeving
4 dagen voor € 1.980,-

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
LPI102
Linux Professional Institute (LPI) certificering Level 1 Examen 102
€ 1.980,-
Bekijk beschikbaarheid