DATAVIS

Datavisualisatie en Dashboard design

2 dagen
Intermediate
Available in English

Volg de training Datavisualisatie en Dashboard design en leer hoe je gegevens effectief visualiseert, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

Jouw gegevens effectief visualiseren, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen
De meest geschikte visualisatievorm kiezen
Software-onafhankelijk werken, dus geschikt voor iedere tool waarmee je werkt (denk aan Cognos, PowerBI, SAS, Tableau, Excel etc.)
€ 1.495,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Datavisualisatie en Dashboard design

De hoeveelheid data die we tegenwoordig verzamelen is eindeloos. Om deze data vervolgens bruikbaar te maken voor management en andere besluitvormers moet er eerst wel iets mee gebeuren. Doordat ons menselijke brein visueel is ingesteld hebben we met datavisualisatie een krachtig hulpmiddel om data sneller te analyseren, interpreteren en delen. Het stelt jouw organisatie in staat om veranderingen in het gedrag van jouw klanten, bedrijfsprocessen of markten sneller te signaleren en hierop in te spelen.

Tijdens deze training leer je hoe je gegevens effectief visualiseert, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen. Je gaat zelf aan de slag met visualisaties, zodat je de ontwerpprincipes direct zelf leert toepassen.

Deze training is een praktische training, waar je zelf aan de slag gaat met data. Belangrijk is dat je de meest geschikte visualisatievorm kiest zodat jouw organisatie de juiste conclusies kan maken.

Belangrijk in deze training is dat deze software-onafhankelijk word gegeven en geschikt is voor iedere tool waarmee je werkt (denk aan Cognos, PowerBI, SAS, Tableau, Excel etc.)

Deze training geeft jouw organisatie inzicht in een gebruikersvriendelijk dashboard en weet deze zo te presenteren dat men de juiste besluiten kan maken.

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die data sneller wil begrijpen en analyseren en op een effectieve manier wil communiceren.

De training is onderverdeeld in 4 onderdelen. Ieder onderdeel bestaat uit zowel uitleg als praktijkopdrachten.

Onderdeel 1: Visueel en Kwantitatief denken

 • Wat is datavisualisatie en waar komt het vandaan?
 • Hoe verwerken onze hersenen visuele informatie?
 • Welke type data hebben we en hoe kunnen we deze het beste visualiseren?

Onderdeel 2: Effectief visualiseren van data

 • Hoe maakt je data eenvoudig en begrijpelijk leesbaar?
 • Wat zijn de basisprincipes en richtlijnen?
 • Wat zijn de belangrijkste valkuilen in datavisualisatie?

Onderdeel 3: Bouwstenen van datavisualisaties

 • Uit welke basisblokken bestaan datavisualisaties?
 • Wanneer kunt je beter een tabel gebruiken en wanneer een grafiek?
 • Welk type tabel/grafiek werkt het beste in een bepaalde situatie?
 • Hoe maakt je een samengestelde visualisatie: het management dashboard?

Onderdeel 4:

 • Hoe zit het datavisualisatie proces in elkaar?
 • Argumenteren met data: data storytelling.
 • Afspraken maken binnen jouw organisatie: de datavisualisatie stijlgids.
10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Klassikaal

Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.

Praktijkgerichte training
Gecertificeerde trainers
Hands-on opdrachten
Afgestemd op de leerdoelen van de groep
2 dagen voor € 1.495,-

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
DATAVIS
Datavisualisatie en Dashboard design
€ 1.495,-
Bekijk beschikbaarheid