CISM

Certified Information Security Manager (CISM)

4 dagen
Intermediate
Available in English

Volg de CISM training Certified Information Security Manager en leer meer over de 4 domeinen: 1 Information Security Governance,
2 Information Risk Management and Compliance, 3 Information Security Program Development and Management en 4 Information Security Incident Management.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

Een informatiebeveiliging governance framework opstellen
Informatiebeveiliging afstemmen op de strategie van je organisatie
Informatierisico’s beheren
€ 3.495,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Certified Information Security Manager (CISM)

Met behulp van de Certified Information Security Manager (CISM) training behaal je de CISM-certificering. Deze certificering van ISACA is dé certificering voor ervaren information security managers, internationaal erkend, een examenvoucher is niet standaard inbegrepen.

Tijdens de CISM-training en het examen leer je over vier domeinen. ISACA speelt bij het examen in op de actualiteit binnen deze domeinen. Zo sluit het examen goed aan op de praktijk. Dit zijn de vier domeinen:

1- Information Security Governance (24%)

2- Information Risk Management and Compliance (30%)

3- Information Security Program Development and Management (27%)

4- Information Security Incident Management (19%)

Oefenvragen (QAE = Questions, Answers and Explanations) zijn online beschikbaar via een voucher. Het voucher is onderdeel van het trainingmateriaal. Hiermee kun je tijdens de training oefenen.

Om officieel CISM gecertificeerd te worden dien je aan de onderstaande eisen te voldoen:

  • slagen voor het officiële CISM-examen
  • beschikken over ten minste 5 jaar relevante werkervaring in ten minste twee CISM-domeinen (of 4 jaar ervaring aangevuld met een HBO+ opleiding).

Het CISM examen is gefocusd op de vier domeinen die zijn gedefinieerd door ISACA. Het daadwerkelijke examen duurt 4 uur en bestaat uit 150 Engelstalige multiplechoicevragen.

 

 

Voor deze training heb je geen voorkennis nodig. Let op: voor de CISM-certificering heb je wel minstens vijf jaar relevante werkervaring nodig in ten minste twee van de CISM-domeinen (zie inhoud training).

 

(Information) Security Manager, (Information) Security Officer, IT Consultants, IT Auditors, IT Security specialisten.

Tijdens de CISM-training leer je denken in risico’s – en ontdek je hoe je deze risico’s (zoals security incidenten) zoveel mogelijk beperkt voor je organisatie. Je brengt je beveiligingsbeleid in lijn met het beleid van je organisatie.

De training bereidt je voor op het CISM-examen.

Vier domeinen

Tijdens de training gaan we in op 4 domeinen. We hebben ze hier boven al genoemd, maar hieronder lees je wat je per domein kunt verwachten en hoeveel tijd er in de training aan dit domein wordt besteed.

1 Information Security Governance (24%)

Tijdens dit domein leer je

– Een informatiebeveiliging governance framework opstellen

– Hoe je de informatiebeveiliging afstemt op de strategie van je organisatie

– Resource management

 

2 Information Risk Management and Compliance (30%)

Tijdens dit domein leer je meer over:

– Het beheren van informatierisico’s. Je beheert deze risico’s aan de hand van de business en compliance eisen van je organisatie.

 

3 Information Security Program Development and Management (27%)

Tijdens dit domein:

– Ontdek je hoe je een informatiebeveiligingsprogramma invoert en beheert. Dat programma is in overeenstemming met de strategie die je eerder hebt opgesteld.

 

4 Information Security Incident Management

Tijdens dit domein:

– Onderzoek, ontdek en beantwoord je incidenten op het gebied van informatiebeveiliging

– Leer je hoe je de impact van deze incidenten minimaliseert

10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Klassikaal

Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.

Praktijkgerichte training
Gecertificeerde trainers
Hands-on opdrachten
Afgestemd op de leerdoelen van de groep
4 dagen voor € 3.495,-

E-Learning

Ben je op zoek naar volledige zelfstudie? Wij bieden je de mogelijkheid om jouw training volledig in jouw eigen tijd te volgen. Uiteraard met het officiële lesmateriaal waarmee je de juiste kennis opdoet.

Wil je toch graag een dag persoonlijke begeleiding? Dan kan je altijd een extra lesdag bij boeken en de training als blended learning volgen!

Labomgeving
Online lesmateriaal
Oefenexamens
Assessments

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
CISM
Certified Information Security Manager (CISM)
€ 3.495,-
Bekijk beschikbaarheid