De populairste cybersecurity-training van 2022: de MS-101

De MS-101 Microsoft 365 Mobility and Security is de populairste cybersecurity-training van 2022. Lees in deze blog van Master IT hoe jij binnen Microsoft 365 beveiliging, compliance en apparaten beheert voor jouw organisatie!

Cybersecurity is een thema dat alle onderdelen van je organisatie raakt. Administratieve werkzaamheden vormen daar geen uitzondering op. Je wilt met een goed systeem voor beheer- en toegangsrechten bijvoorbeeld zeker weten dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot je financiële administratie en klantgegevens. Ook het uitvallen van de server voor je administratie kan je processen en business behoorlijk verstoren. Door het hybride werken is het beveiligen van je administratieve omgeving bovendien complexer geworden. Je hebt te maken met meer externe medewerkers, apparaten en eindpunten.

Microsoft 365 is tegenwoordig het administratieve hart van veel organisaties. Lees in deze blog alles over het regelen en borgen van cybersecurity in Microsoft 365 en kom erachter hoe de MS-101, de populairste cybersecurity-training van Master IT in 2022, je de belangrijkste handvatten voor Microsoft 365 beveiliging aanreikt.

Security management in Microsoft 365

Beveiligingsbeheer (security management) in Microsoft 365 richt zich op verschillende cybersecurity-onderdelen, zoals:

  • Het beschrijven en toepassen van beveiligingsconcepten, naleving en identiteit. Denk bijvoorbeeld aan zero-trust en gegevenslocatie.
  • Identiteit- en toegangsbeheer in de cloud met Azure AD. De nadruk ligt hierbij op beveiligde verificatie, mogelijkheden voor toegangsbeheer, identiteitsbeveiliging en governance.
  • De basisprincipes van Microsoft-beveiliging, zoals Azure-beveiligingsbeheer, Sentinel en platform- en netwerkmogelijkheden van Azure.
  • Nalevingsoplossingen binnen Microsoft platformen. Denk aan informatiebescherming en governance in Microsoft 365, insider risks en audit- en eDiscovery-oplossingen.

De training MS-101 Microsoft 365 Mobility en Security gaat in op al deze elementen van Microsoft 365-beveiligingsbeheer. Bovendien leer je alles over de belangrijkste bedreigingen en aanvalsvectoren die er zijn binnen het moderne digitale landschap.

Compliance management in Microsoft 365

Compliant zijn met alle regels en wetten op het gebied van privacybescherming en databeheer is belangrijker dan ooit in het tijdperk van de vernieuwde AVG. Compliance management in Microsoft 365 maakt het mogelijk. De Purview Compliance Manager helpt je bijvoorbeeld met:

  • risico’s op het gebied van databescherming inventariseren
  • controlemechanismen managen
  • rapporteren aan auditors
  • actuele regels en certificeringen naleven

De MS-101-training behandelt de kernelementen van alle aspecten van data governance. Denk aan data-archivering en -behoud, information rights management, S/MIME en data-encryptie in Microsoft 365. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met alle functionaliteiten van het Security en Compliance Center van Microsoft.

Device management in Microsoft 365

Apparaat beheer (device management) is het derde onderdeel van veilig online werken in Microsoft 365. Zeker nu op afstand werken populairder en makkelijker is dan ooit, is apparaat beheer een belangrijke pijler binnen de cybersecurity van je organisatie. Device management is een tak van cybersecurity die zich richt op het beschermen van apparaten en resources. Voldoen externe en interne apparaten aan het gewenste veiligheidsniveau? En hebben gebruikers makkelijk en veilig toegang tot alle applicaties en data die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden?

Met de MS-101 ga je ook op het gebied van device management volop de diepte in. Je leert werken met Microsoft Intune en maakt kennis met de Microsoft Store for Business en Mobile Application Management. Je doet de planning en implementatie van apparaat beheer en leert hoe je met Windows Autopilot, Windows Analytics en Mobile Device Management (MDM) een Windows 10-implementatiestrategie uittekent.
afbeelding Microsoft 365 omgeving

Wat kun je na de training?

Maar wat kun je als cursist nu allemaal na het succesvol afronden van de training MS-101 Microsoft 365 Mobility en Security? Je weet hoe je data en apparaten beheert en veilig houdt in Microsoft 365, en kunt tools als 365 Threat Intelligence, Security Metrics en Security Services inzetten. Device- en datamanagement maken deel uit van jouw IT-bagage. Om de certificering voor de MS-101-training te behalen, moet je ook de MS-100 Microsoft Identity and Services training volgen en het examen voor deze training halen.

Meer weten over de MS-101 of Microsoft Security?

De MS-101 Microsoft 365 Mobility en Security legt een stevig fundament voor een goed beveiligingsbeleid in Microsoft 365.
Wil je meer informatie over de MS-101 training of één van de andere Microsoft Security trainingen bij Master IT? Neem dan gerust contact met ons op via WhatsApp, telefonisch via 040 23 23 390 of stuur een mail naar info@master-it.nl
Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen, één van onze opleidingsadviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen