PRINCE2P

Certificering

PRINCE2 Practitioner

4 dagen

Behaal jouw PRINCE2 Practitioner certificering. PRINCE2 is uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Tijdens deze training leer je om de methode van PRINCE2 tot in detail toe te passen. Deze training werkt met de nieuwste versie 6 van PRINCE2.

Deze training wordt verzorgd door geaccrediteerd PeopleCert partner: Global Knowledge Network Netherlands.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

De methode PRINCE2 afstemmen op specifieke projectomstandigheden
De principes die aan de methode PRINCE2 ten grondslag liggen toepassen
Goed voorbereid het examen PRINCE2® Practitioner afnemen
€ 2.495,-
Aan de slag
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040 23 23 390
Deze training(en) en examenvoucher(s) zijn inbegrepen bij deze certificering:
T
PRI2P
PRINCE2 Practitioner + Examen
E
Examen
PRINCE2 Practitioner

Certificering: PRINCE2 Practitioner

Steeds meer activiteiten worden projectmatig georganiseerd. PRINCE2® is inmiddels uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Steeds meer werkgevers vragen daarom naar certificering van projectleiders. Opdrachtgevers verwachten dat je inzicht hebt in projectmatig werken. Daarbij dien je bekend te zijn met de rollen in een projectorganisatie en de wijze waarop communicatielijnen worden georganiseerd. Verder wordt van jou inzicht gevraagd in de wijze waarop werkzaamheden in de vorm van werkpakketten worden aangereikt en opgeleverd. Ook dien je bekend te zijn met de verschillende processen, controlemechanismen en rapportages die van belang zijn in jouw werkgebied. Tijdens de training ‘PRINCE2® Practitioner’ leer je om de methode van PRINCE2® toe te passen. Meer specifiek ben je na de training in staat om:

 • de methode PRINCE2® af te stemmen op specifieke projectomstandigheden;
 • de principes die aan de methode PRINCE2® ten grondslag liggen toe te passen;
 • aan te geven wat de samenhang is tussen de onderdelen van de methode PRINCE2®: de processen, componenten, technieken en managementproducten;
 • managementproducten op te stellen op basis van specifieke projectomstandigheden.

Na afloop ben je voorbereid op het officiële examen ‘PRINCE2 Practitioner’. Naast de training is enige zelfstudie nodig, waarbij de studiebelasting circa 20-40 uur bedraagt. Na de examentraining van deze cursus kun je deelnemen aan het PRINCE2 Practitioner examen. Voor deelname aan dit examen is het ‘PRINCE2 Foundation’-certificaat verplicht. Wij verzoeken je om een kopie van het PRINCE2 Foundation certificaat mee te nemen naar de cursus. Het examen is inbegrepen bij deze training. PRINCE2® is a Registered Trade Mark of Axelos.

Je hebt kennis van projectmatig werken en parate kennis van PRINCE2 op foundation-niveau. Wanneer je het examen voor PRINCE2 Practitioner wilt afleggen dien je het PRINCE2 Foundation certificaat (vanaf 2009) te hebben behaald.

Je bent werkzaam als projectmanager, lijnmanager of algemeen manager en heeft te maken met interne of externe projecten. Of je bent projectmedewerker, teamleider of aankomend projectleider en wil jouw projectmanagement kennis- en vaardigheden op een hoger plan brengen om door te kunnen groeien. Met deze training bereid je je inhoudelijk voor op het PRINCE2® Practitioner examen. Om aan het examen deel te kunnen nemen dient u geslaagd te zijn voor het PRINCE2® Foundation examen.

In de training ga je aan de hand van een case-study de methode PRINCE2® toepassen. Gedurende de training krijg je de volgende praktijkopdrachten:

 • het opstellen van een Project Brief (projectvoorstel);
 • het opzetten van een project organisatie;
 • het opstellen van een Project Quality Plan (kwaliteitsplan);
 • het opstellen van een Product Based Planning (productgerichte planning);
 • het opstellen van een Exception Report (afwijkingsrapport);
 • het uitvoeren van een Quality Review (kwaliteitsbeoordeling);
 • het beheersen van risico’s.

De opdrachten worden besproken. Bij de bespreking wordt gebruik gemaakt van standaard uitwerkingen, de (uitgebreide) ervaring van de trainer en de ervaringen van jezelf en jouw medecursisten.

Tevens worden de processen en subprocessen van PRINCE2® behandeld met de bijbehorende input en output (de managementproducten), de bijbehorende componenten en technieken.

Twee weken na deelname aan de 3-daagse training neem je deel aan de examentraining van een halve dag zodat je optimaal bent voorbereid voor het examen. Het examen vindt dan ‘s middags plaats.

Welke lesmethode kies jij?

Klassikaal

Deze certificering bestaat uit klassikale trainingen, waarbij je groepsgewijs een mix van theorie en praktijk krijgt. Een ervaren trainer helpt je vooruit en je kunt je ervaringen en kennis delen met je medecursisten. In een notendop: leer face-to-face van experts en je mede IT-professionals in de klas en maak gebruik van cursusmateriaal om individueel te werken aan je opdrachten.

Groepsgewijs leren
Oefenexamen omgeving (indien beschikbaar)
Face-to-face leren van experts
Examenvoucher(s)
4 dagen voor € 2.495,-

Incompany

Wil jij een goede, maar bovendien leuke IT training volgen met je collega’s om jullie skills uit te breiden? Of merk je als manager dat je werknemers meer IT-vaardigheden moeten ontwikkelen? Met onze Incompany trainingen bieden wij maatwerktrainingen aan voor complete IT-teams of -afdelingen. We denken van A tot en met Z met je mee en samen zorgen we voor een succesvolle groepstraining op locatie!

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Bij jou op locatie
PRINCE2P
Certificering
PRINCE2 Practitioner
€ 2.495,-
Aan de slag