Adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden

2 dagen

Iedereen die werkt in de rol van adviseur loopt tegen knelpunten aan: weerstand, onbegrip, gebrek aan urgentie, onduidelijkheid etc.

Een effectieve adviseur weet op welke wijze hij de problematiek van zijn cliënt weet te onderzoeken, zonder daarbij weerstand-verhogend te werken.

In kaart brengen van de problematiek, analyseren, alternatieve onderzoeken en bespreekbaar maken met de cliënt, en komen tot aanvaardbare alternatieven is het doel van iedere effectief opererende adviseur

In deze training leren deelnemers op welke wijze zij een adviesproces met hun cliënt(en) kunnen aangaan, waarbij begrip en vaardigheden op de voorgrond staan.

Wat je van ons kunt verwachten
Training op maat
Flexibel inplannen
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390
Deze training is te volgen als:

Inhoud:

 • Wat is adviseren?
 • Het adviestraject
 • Probleemanalyse en voorbereiding
 • Structuur van een adviesgesprek
 • Beleggen van verantwoordelijkheden
 • Stijlen en rollen van de adviseur
 • Gedragseigenschappen van de adviseur
 • Weerstand, en hoe daarmee om te gaan
 • Emoties en hoe daarmee om te gaan
 • Vraagstrategieen
 • Interventies: De Roos van Leary en Transactionele Analyse
 • Gespreksvormen: Overtuigen, werven, discussieren, argumenteren
 • De Psychologie van beinvloeden

Er is geen voorkennis nodig voor deze training.

Iedereen die in een adviesrol werkt en knelpunten zoals weerstand en onbegrip ervaart, kan profiteren van de training Adviesvaardigheden.

Deelnemers leren hoe ze effectief adviesprocessen kunnen aangaan, met de nadruk op begrip en vaardigheden. Onderwerpen omvatten adviseren, het adviestraject, probleemanalyse, structuur van een adviesgesprek, rollen van de adviseur, omgaan met weerstand en emoties, vraagstrategieën, interventies zoals de Roos van Leary en Transactionele Analyse, en verschillende gespreksvormen.

10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie

Adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden