DP-900

Microsoft Azure Data Fundamentals (DP-900)

1 dag
Beginner
Available in English

Volg de DP-900 training Microsoft Azure Data Fundamentals. In deze training leer je de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijg je basisvaardigheden in clouddataservices en bouw je aan fundamentele kennis van clouddataservices op binnen Microsoft Azure.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

De belangrijkste concepten van data in Azure beschrijven
Relationele gegevens in Azure uitleggen
Componenten van een modern datawarehouse in Azure identificeren
€ 695,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Microsoft Azure Data Fundamentals (DP-900)

Door het volgen van de DP-900 training krijg je een inleidende training in cloud data services, een goed begrip van database concepten binnen een cloudomgeving en krijg je basiskennis van cloud data  services in Microsoft Azure. Het curriculum behandelt kerngegevensconcepten waaronder relationele, niet-rationele, big data en analytics. Tevens biedt het inzicht in hoe deze technologie wordt geïmplementeerd in Microsoft Azure. Deze training behandelt ook verschillende rollen en verantwoordelijkheden in de data-industrie.

Het programma verkent het aanbod van relationele data, inclusief de provisionering en implementatie van relationele databases en query’s op relationele data met behulp van cloud data-oplossingen in Microsoft Azure. Het niet-relationele data-aanbod zal ook worden behandelt, waaronder de levering en implementatie van niet-relationele databases en niet-relationele dataopslag met behulp van Microsoft Azure.

De training biedt een overzicht van de beschikbare verwerkingsopties voor het bouwen van data-analyseoplossingen in Azure, waaronder Azure Synapse Analytics, Azure Databricks en Azure HDInsight. Daarnaast leer je over Power BI, haar de bouwstenen en hoe ze samenwerken.

 • Kerngegevensconcepten in Azure beschrijven
 • Begrippen van relationele data in Azure uitleggen
 • Concepten van niet-relationele data in Azure uitleggen
 • Componenten van een modern datawarehouse in Azure identificeren

Voor deelname aan deze training is geen voorafgaande certificering vereist. Succesvolle Azure Data Fundamentals cursisten beginnen met enige basiskennis van computer- en internetconcepten en een interesse in het extraheren van inzichten uit data.Specifiek:

 • Ervaring met het gebruik van een webbrowser, zoals Microsoft Edge.
 • Bekendheid met basisconcepten die met data te maken hebben, zoals het werken met gegevenstabellen in een spreadsheet en het visualiseren van data met grafieken.
 • Bereidheid om te leren door hands-on onderzoek.

De doelgroep voor deze training bestaat uit personen die de grondbeginselen van databaseconcepten in een cloudomgeving willen leren, basisvaardigheden in cloud datas ervices willen verwerven en hun basiskennis van cloud data services binnen Microsoft Azure willen opbouwen.

 Module 1: Kerngegevensconcepten verkennenJe leert de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, bouwt basiskennis en basisvaardigheden op van cloud data services binnen Microsoft Azure. Na afloop kan je  kerndataconcepten  zoals relationele, niet-relationele, big data en analytics identificeren en beschrijven. Ook kan je onderzoeken hoe deze technologie wordt geïmplementeerd met Azure.  Je verkent de rollen, taken en verantwoordelijkheden in de wereld van data. Modules 

 • Kernbegrippen van data verkennen
 • Rollen en verantwoordelijkheden in de wereld van data verkennen
 • Concepten van relationele data beschrijven
 • Concepten van niet-relationele data verkennen
 • Concepten van data-analyse verkennen

Na afronding van deze module ben je in staat:Fundamentele kennis te tonen van cloud data services binnen Azure Kern gegevens concepten zoals relationele, niet-relationele, big data en analyse kunnen identificeren en beschrijven

 • Uitleggen hoe deze technologie wordt geïmplementeerd met Azure

Module 2: Relationele gegevens verkennen in AzureJe leert de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijgt basisvaardigheden in cloud data services en bouwt basiskennis op van cloud data services binnen Microsoft Azure. Je verkent het aanbod van relationele data, provisioning en implementatie van relationele databases en query’s op relationele data via cloud data-oplossingen met Azure. Module 3: Verken niet-relationele gegevens in AzureJe leert de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijgt basisvaardigheden in cloud data services en bouwt basiskennis op van cloud data services binnen Azure. Je verkent niet-relationele dataservices, provisioning en implementatie van niet-relationele databases en niet-relationele data stores met Microsoft Azure.Modules

 • Verkennen van niet-relationele dataservices in Azure
 • Verkennen van provisioning en implementatie van niet-relationele dataservices op Azure
 • Beheer niet-relationele data stores in Azure

Na het voltooien van deze module zijn de studenten ben je in staat:

 • Niet-relationele dataservices op Azure te beschrijven
 • De provisioning en implementatie van niet-relationele databases op Azure uit te leggen
 • Niet-relationele data stores op Azure te beschrijven

Module 4: Moderne data warehouse analytics in Azure verkennenStudenten leren de basisprincipes van databaseconcepten in een cloudomgeving, krijgen basisvaardigheden in clouddataservices en bouwen hun basiskennis op van clouddataservices binnen Azure. Studenten verkennen de verwerkingsopties die beschikbaar zijn voor het bouwen van data analytics oplossingen in Azure. Studenten verkennen Azure Synapse Analytics, Azure Databricks en Azure HDInsight. Studenten leren wat Power BI is, inclusief de bouwstenen en hoe ze samenwerken.Modules

 • Bestudeer de componenten van een modern datawarehouse
 • Onderzoeken van data ingestion in Azure
 • Verken gegevensopslag en -verwerking in Azure
10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 
Lesmethode Master IT

Active Learning

Je maakt samen met je trainer een plan en gaat actief aan de slag. In een kleine klas verdiepen in wat je echt nodig hebt, inzoomen op zaken die je echt interesseren en overslaan wat je al weet of niet nodig hebt. Plan je lesdagen flexibel, neem real-life casussen mee en werk ze uit met je trainer. Verrijk je kennis en verbind het met alles wat je al wist.

Lesmateriaal
Slagingsgarantie
Labomgeving
1 dag voor € 695,-

E-Learning

Ben je op zoek naar volledige zelfstudie? Wij bieden je de mogelijkheid om jouw training volledig in jouw eigen tijd te volgen. Uiteraard met het officiële lesmateriaal waarmee je de juiste kennis opdoet.

Wil je toch graag een dag persoonlijke begeleiding? Dan kan je altijd een extra lesdag bij boeken en de training als blended learning volgen!

Digitaal MOC
MCT Mentoring
Microsoft Fundamentals examenvoucher
Oefenexamen omgeving
Labomgeving

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
Vervolg trainingen

Na het volgen van deze training kun je je verder ontwikkelen met deze aansluitende trainingen.

Veelgestelde vragen
Wat is Microsoft Azure Data Fundamentals (DP-900)?

Een training die de basis legt voor databaseconcepten in een cloudomgeving met een focus op Microsoft Azure clouddataservices.

Wie moet deelnemen aan de DP-900 training?

Personen die de fundamenten van databasetechnologieën in Azure willen begrijpen, inclusief diegenen met een basisbegrip van dataconcepten en die willen leren over Azure datadiensten.

Welke vaardigheden ontwikkel ik in de DP-900 training?

Je leert over relationele en niet-relationele data, dataverwerkingsopties in Azure en bouwt kennis op over moderne datawarehouse analytics.

Hoe bereid ik me voor op het DP 900 examen?

Door deel te nemen aan de training, praktische ervaring op te doen met Azure services en de leerstof te bestuderen die tijdens de cursus wordt aangeboden.

DP-900
Microsoft Azure Data Fundamentals (DP-900)
€ 695,-
Bekijk beschikbaarheid