Microsoft Power Platform trainingen

Welke trainingen zijn er binnen het Microsoft Power Platform?

Wil jij jezelf bekwamen in het werken met Power BI en Power Platform? Lees dan meer over de verschillende trainingen die je hierbij helpen!

Met business intelligence zet je gegevens adequaat om in inzichten die je helpen om beter onderbouwde strategische beslissingen te nemen en bedrijfsprocessen te perfectioneren. Power BI is een handige en krachtige tool van Microsoft waarmee je data effectief analyseert en visualiseert, bijvoorbeeld in de vorm van diagrammen, grafieken, KPI’s en tabellen. 

De juiste trainingen helpen je om Power BI en het Microsoft Power Platform (waar Power BI een onderdeel van is) te ontdekken en het beste uit deze interactieve tools te halen. Maar welke trainingen zijn er allemaal op het gebied van Power BI en Platform? En wat leer je inhoudelijk tijdens de verschillende trainingen? Wij vertellen het je!

Beginnen bij de basis: Microsoft Power Platform Fundamentals

Bij het leren van iets nieuws begin je bij de basis. De PL-900-training ‘Microsoft Power Platform Fundamentals’ is een prima introductie in de boeiende en veelzijdige wereld van Power BI en het Microsoft Power Platform. 

Je leert de belangrijkste componenten van Power Platform kennen en maakt eenvoudige Power Apps en dashboards. Daarnaast leer je hoe je processen automatiseert met Power Automate en hoe je een chatbot bouwt met Virtual Power Agents. Je moet deze basistraining succesvol afsluiten om door te kunnen gaan met de andere Power BI-trainingen. Het is dus het startpunt van je reis door Power BI en Power Platform.

Microsoft Power Platform Functional Consultant

Power Platform bestaat uit een viertal belangrijke producten: 

  • Power BI
  • Power Apps
  • Power Automate
  • Power Virtual Agents

Tijdens de training ‘Microsoft Power Platform Functional Consultant’ leer je deze applicaties nader kennen. De training legt extra nadruk op het werken met Microsoft Dataverse, AI Builder, connectors en portals.

Na afloop kun je modelgestuurde apps, canvas-apps en portal-apps bouwen, Power Automate-stromen maken en gegevens analyseren met visualisaties en dashboards in Power BI. Je beschikt over alle kennis die nodig is voor de rol van functional consultant voor alle vraagstukken rondom Power Platform. Je kunt organisaties en collega’s prima wegwijs maken in de technologie achter het platform.

Microsoft Power Platform Developer

Wil je meer de ontwikkelkant op binnen Power Platform en Power BI? Dan is de PL-400-training ‘Microsoft Power Platform Developer’ waarschijnlijk helemaal jouw ding. Deze training leert jou hoe je Power Apps bouwt, stromen automatiseert en het platform succesvol uitbreidt om aan zakelijke vereisten te voldoen en complexe zakelijke problemen op te lossen.

Microsoft Power Automate RPA Developer

Robotic process automation (RPA) is momenteel bezig aan een stevige opmars. De kern van RPA? Tijdrovende repetitieve taken door software-robots laten uitvoeren zodat medewerkers meer tijd vrij kunnen maken voor kennisintensieve bezigheden en het helpen van klanten. 

In de PL-500-training ‘Microsoft Power Automate RPA Developerleer je hoe je tijdrovende en repetitieve taken automatiseert met Microsoft Power Automate. Oplossingen ontwerpen, ontwikkelen en evalueren? Bepalen welke typen Power Automate-stromen je moet toepassen? En AI Builder en Azure Cognitive Services integreren met oplossingen in Power Automate? Je kunt het allemaal na het afronden van deze training. 

Microsoft Power BI Data Analyst

Wil je jouw werk maken van het analyseren en visualiseren van complexe datasets in Power BI? Dan is de PL-300-training ‘Microsoft Power BI Data Analyst’ zeker iets voor jou. Je leert hoe je data opneemt, modelleert, analyseert en visualiseert in Power BI en hoe je rapporten voor gegevensanalyse ontwerpt. Deze training reikt je alle handvatten aan die je nodig hebt om volwaardige data-analyses uit te voeren in Power BI.

Microsoft Power Platform App Maker

Wil je graag gave, vernieuwende en functionele apps maken met Power Platform? De App Maker helpt je hierbij. Met dit onderdeel van Power Platform kun je op hoog niveau basisgegevens modelleren, gebruikerservaringen ontwerpen, vereisten bepalen en processen analyseren. 

Na het volgen van de PL-100-training ‘Microsoft Power Platform App Maker’ kun je apps ontwerpen en maken, workflows automatiseren en data analyseren en visualiseren in een app of geautomatiseerde workflow. Je gaat dus probleemloos en creatief aan de slag met het maken van oplossingen die taken en processen voor je team vereenvoudigen, automatiseren of transformeren.

Microsoft Power Platform Solution Architect

Tijdens de PL-600-training ‘Microsoft Platform Solution Architect’ doe je de functionele en technische kennis op die nodig is om oplossingen te ontwerpen en configureren. Ontwerpbeslissingen, configuratie, integratie, infrastructuur, beveiliging, beschikbaarheid, opslag en veranderingsbeheer: het zijn allemaal werkvelden die na het succesvol afronden van deze training amper nog geheimen voor je hebben.

Meer weten?

Wil je binnen Microsofts Power Platform aan de slag als appbouwer, technisch consultant, solution architect, developer of data-analist? En ben je op zoek naar de beste trainingen op het gebied van Power BI en Power Platform? Bel dan gerust naar 06-48 94 37 60 of 040-23 23 390. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@master-it.nl of het contactformulier op onze website invullen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen