Welke Cisco certificering past bij jou?

Je hebt gekozen voor een Cisco certificering, of je bent in ieder geval geïnteresseerd. Duizenden mensen starten elke maand, en die moeten allemaal enkele basisbeslissingen maken. Wat is het startpunt? Welke Cisco certificering zal ik mee beginnen? Wat moet ik doen om te slagen? Welke specifieke stappen, en tools, heb ik nodig? Hoeveel tijd gaat dit kosten? Op deze vragen gaan we in deze blog verder in.

Eerste stap: routing en switching

Je begint Cisco certificeringen door de basis van IP routing en LAN switching te leren. Cisco startte als een routing bedrijf in de jaren 80 en voegde switching toe in de jaren 90. Sindsdien heeft Cisco andere technologische gebieden toegevoegd. Je hebt mogelijkheden om Cisco certificeringen te behalen in Wireless, Security, Voice, Service Provider, Data Center en misschien anderen. Wanneer je start met Cisco, begin je met routing en switching. Vereisten dat je start met routing en switching georiënteerde certificeringen heeft een goede en een slechte kant. Wanneer je niet veel weet over networking wanneer je begint hoeft je niet een technologisch gebied te kiezen voor je leert over Cisco networking. Om te starten met Cisco, start je met routing/switching. Maar als je al een ander gebied kent zoals voice en je alleen voice certificeringen wilt, moet je nog steeds starten met routing/switching wanneer je uit het certificeringsoogpunt kijkt. Het basisproces om een certificering te verdienen is om examens te maken behorende bij die certificering. Elke certificeringstraject bevat een of meerdere examens.

CCNA

Een specifieke certificering is Cisco Certified Network Associate -CCNA-. Deze certificering werd aangekondigd in 1998 en is een vereiste om alle andere Cisco certificeringen te kunnen halen. Dus wanneer je wilt beginnen met Cisco certificeringen op het gebied van andere technologieën, of er dieper op wil ingaan met certificeringen zoals CCNP en CCIE dan moet je eerst je CCNA halen. Om je CCNA te halen biedt Cisco 2 trajecten. Een traject met 2 examens, namelijk ICND1 100-105 en ICND2 200-105, en een traject met 1 examen, namelijk CCNA 200-125. Beide trajecten behandelen dezelfde onderwerpen en bieden evenveel diepte. Het traject met 2 examens deelt het alleen op. Redenen om te kiezen voor 2 examens zijn: – Het is te veel stof in een keer om voor een examen te leNDren – IC-examens zijn vele malen goedkoper dan het CCNA-examen – De trainer behandeld het materiaal voor ICND1 als eerste – Als je compleet nieuw bent met Cisco is het slimmer om voor 2 examens te kiezen Je kunt beter voor 1 examen kiezen als je: – Relevante ervaring hebt met Cisco lijkt de stof niet extreem veel voor 1 examen – Jmaster-it.nl/…/ccna-implementing-and-administering-cisco-solutions-ccnae klaargestoomd wilt worden voor 1 examen – Goed kunt studeren en een goed geheugen hebt – Jezelf goed kunt motiveren en kunt aanzetten tot studeren Belangrijk is wel om te weten dat bij bijna ieder Cisco examen een bijpassende training zit met dezelfde naam, bijvoorbeeld het ICND1 examen is geassocieerd met de ICND1 training. De bijbehorende trainingen zorgen voor de beste voorbereiding.

CCENT

De Cisco Certified Entry Network Technician certificering -CCENT- lijkt op het eerste oog op instapniveau. Je krijgt een CCENT certificering voor het behalen van het examen ICND1, dus je kunt de CCENT certificering zien als de eerste helft van de CCNA onderwerpen. CCENT is echter geen vereiste voor welke andere Cisco certificering dan ook, en als je kiest voor het CCNA examen in plaats van het traject met 2 examens dan krijg je de certificering ook niet.

CCENT vs. CCNA

Je moet jezelf dus afvragen of je een CCENT wil of alleen een CCNA certificering. De CCENT certificering als einddoel is logisch als:

    • Je veel bredere vaardigheden wil hebben, dus wat meer networking kennis wilt hebben.
    • Je een baan wil die de vaardigheid eisen dat je kunt praten met netwerk engineers, maar je wilt zelf geen engineer worden.
    • Je wilt gewoon wat uitproberen en dit is de Cisco certificering waar je de minste tijd mee kwijt bent.

Als dit niet op jou van toepassing is zal je de CCNA willen behalen. Dat is namelijk een vereiste voor de meeste andere Cisco certificeringen. CCNA is ook vaak vereist wanneer je aangenomen wilt worden voor een baan waar je met networking bezig bent.

Cisco Trainingen

Heb je interesse om de CCENT of CCNA certificering te behalen? Onderstaande trainingen zorgen ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden opdoet en optimaal bent voorbereid op het behalen van de certificering. Traject met 2 examens, eerst CCENT certificering en daarna CCNA: Training Interconnecting Cisco Network Devices – Part 1 -CCNA1-Training Interconnecting Cisco Network Devices – Part 2 -CCNA2- Traject met 1 examen, CCNA certificering: Training Cisco Certified Network Associate Bootcamp -CCNABC-

Cisco Learning Tracks

Voor een aantal Cisco trainingen hebben we ook de optie om de lesstof flexibel te bestuderen via een combinatie van E-learning en onze Active Learning methode. Iets voor jou? Klik hier voor meer informatie over de Cisco Learning Tracks .

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen