Microsoft Certificeringen Azure

Welke beroepsmogelijkheden heb je na een Microsoft Azure Certificering?

Bereid je voor op een IT-carrière met Microsoft Azure. Versterk je expertise en ontdek diverse specialisaties.

Microsoft Azure heeft de afgelopen jaren de IT-wereld getransformeerd en biedt veel mogelijkheden voor cloud computing. Als je op zoek bent naar een lonende IT-carrière, kan het behalen van Azure-certificeringen de sleutel tot succes zijn. In deze blog bespreken we de route naar certificering en potentiële beroepen na certificering.

De Route naar Azure-certificering

Om jezelf te certificeren in Microsoft Azure is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te volgen. Hier is een overzicht van de stappen die je kunt nemen:

1. Azure Fundamentals

Begin je reis met de Azure Fundamentals-certificering. Dit biedt een brede introductie tot Azure en is geschikt voor beginners. Je leert over de basisprincipes van cloud computing en Azure-services.

2. Kies je Specialisatie

Na het behalen van de Fundamentals-certificering, moet je je specialiseren op basis van je interesses en carrièredoelen. Er zijn verschillende opties, waaronder:

Handig is ook om onze Certificeringsposter te downloaden waardoor je beter inzicht krijgt welke routes er te volgen zijn.

Beroepsmogelijkheden na Azure-certificering

Na het behalen van een Azure-certificering zijn er talloze carrièremogelijkheden beschikbaar. Enkele populaire beroepen zijn onder andere:

  1. Azure Administrator: Beheer en onderhoud Azure-resources voor organisaties.
  2. Azure Developer: Ontwikkel Azure-toepassingen en help bij het implementeren van cloudoplossingen.
  3. Azure Solutions Architect: Ontwerp complexe oplossingen en adviseer organisaties over hun cloudstrategie.
  4. Azure DevOps Engineer: Beheer het ontwikkelingsproces en implementeer continue integratie/continuïteit met Azure DevOps-tools.
  5. Azure Security Engineer: Bescherm organisaties tegen beveiligingsdreigingen en waarborg de integriteit van Azure-omgevingen.
  6. Azure Data Engineer: Beheer en implementeer gegevensoplossingen met Azure-services.
  7. Azure AI Engineer: Bouw en implementeer AI-modellen en cognitieve services met Azure.

Naast deze specifieke beroepen kunnen andere IT- en cloud-gerelateerde rollen ook profiteren van Azure-certificeringen omdat Azure een breed scala aan diensten en mogelijkheden biedt. Denk aan IT-beheerders, netwerkbeheerders, applicatiearchitecten en cloudconsultants, om er maar een paar te noemen.

De vraag naar gekwalificeerde Azure-professionals groeit gestaag en Azure-certificeringen kunnen je helpen opvallen in de competitieve arbeidsmarkt. Heb je vragen of wil je meer weten over certificeren? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs en ze zullen binnen 2 uur reageren.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen