Wat is VMware?

Wat zijn de populairste VMware trainingen?

VMware heeft een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop bedrijven hun IT-middelen beheren en schalen. Het stelt organisaties in staat om hardware-efficiëntie te maximaliseren, de beschikbaarheid van applicaties te vergroten en flexibeler te reageren op veranderende zakelijke behoeften.

Wat is VMware?

VMware is een toonaangevende speler op het gebied van virtualisatie- en cloudinfrastructuurtechnologie. Het biedt ook een breed scala aan virtualisatieoplossingen en -producten die organisaties helpen om hun IT-middelen efficiënter te gebruiken en te beheren.

Virtualisatie is het proces waarbij fysieke hardware, zoals servers, opslag en netwerken, wordt geabstraheerd en virtuele exemplaren van deze bronnen worden gecreëerd. Deze virtuele machines (VM’s) kunnen onafhankelijk van elkaar worden beheerd en uitgevoerd op dezelfde fysieke hardware.

Hoe werkt VMware?

Het hart van VMware’s technologie is virtualisatie, een concept dat het mogelijk maakt om meerdere virtuele machines (VM’s) op één fysieke server te draaien. Elke VM gedraagt zich als een autonome computer met zijn eigen besturingssysteem en toepassingen. Dit stelt organisaties in staat om meerdere workloads te consolideren op één fysieke server, waardoor de hardware-efficiëntie wordt gemaximaliseerd en kosten worden bespaard.

Populair: vSphere

VMware’s virtualisatieplatform, vSphere, is een van de meest populaire oplossingen op de markt. Het biedt functies zoals live migratie van VM’s, waarbij werklasten naadloos kunnen worden verplaatst van de ene server naar de andere zonder downtime. Dit verbetert de beschikbaarheid en veerkracht van applicaties aanzienlijk.

VMware Horizon

Daarnaast biedt VMware ook desktopvirtualisatieoplossingen zoals VMware Horizon, waarmee organisaties virtuele desktopomgevingen kunnen creëren en beheren voor hun werknemers. Dit vergemakkelijkt het beheer en de beveiliging van desktops en maakt flexibel werken mogelijk.

Wat kan VMware toevoegen voor je organisatie?

VMware heeft een diepgaande impact gehad op de IT-wereld om verschillende redenen:

Efficiëntie: VMware stelt organisaties in staat om hun serverinfrastructuur efficiënter te gebruiken, wat resulteert in kostenbesparingen en een lagere total cost of ownership (TCO).

Flexibiliteit: Virtualisatie maakt het eenvoudig om nieuwe virtuele machines te implementeren en bestaande te schalen, waardoor organisaties snel kunnen reageren op veranderende zakelijke behoeften.

Beschikbaarheid: VMware’s technologieën bieden hoge beschikbaarheid en veerkracht, wat essentieel is voor bedrijfskritieke applicaties.

Beheerbaarheid: Het centrale beheer van VM’s vereenvoudigt het beheer en de automatisering van IT-middelen.

Populaire VMware trainingen bij Master IT

VMware Horizon 8: Infrastructure Administration (advanced)

VMware Horizon 8: Skills for Virtual Desktop Management (intermediate)

VMware Horizon 8: Deploy and Manage (advanced)

VMware vSphere with Tanzu: Deploy and Manage (advanced)

VMware vSphere: Fast Track (intermediate)

VMware Data Center Virtualization: Core Technical Skills (beginner)

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen