MB210 Blog

Wat leer je tijdens de training Microsoft Dynamics 365 Sales (MB-210)?

Microsoft Dynamics 365 Sales is een end-to-end applicatie om verkoopprocessen en zowel bestaande als potentiële klanten te beheren.Door AI aangestuurde verkoopfuncties, voorspellende modellen, accurate verkoopprognoses, relatiebeheer en gerichte, gepersonaliseerde en geautomatiseerde marketingcampagnes, zorgen voor een volledig klantbeeld en stroomlijnen verkoopprocessen.

Tegelijkertijd is Dynamics 365 Sales door de vele configuratiemogelijkheden die het biedt ook een complex platform. Alle ins en outs leren kennen van Microsoft Dynamics 365 Sales is een uitdaging met veel carrièreperspectief, vooral omdat steeds meer organisaties het salesplatform ontdekken en gebruiken. 

Met de MB-210-training ‘Microsoft Dynamics 365 Sales’ leer je hoe je het beste uit het platform haalt en leg je een stevige inhoudelijke basis voor een rol als Dynamics 365 functioneel consultant. In dit artikel lees je meer over deze boeiende en uitdagende training van Master IT.

Wat leer je tijdens de training Microsoft Dynamics 365 Sales (MB-210)?

De training MB-210 laat je zien hoe je met Microsoft Dynamics 365 Sales concrete gegevens koppelt aan verkoopdoelen, best practices op het vlak van verkoop en relatiebeheer automatiseert, en leert van de schat aan data die je elke dag verzamelt en verwerkt. Je doorloopt binnen het platform alle stappen van het complete verkoopproces, van het identificeren en benaderen van leads tot en met het sluiten van een deal. Je verkent en gebruikt de vele automatiserings- en maatwerkfunctionaliteiten van Dynamics 365 Sales om je verkoopprocessen en klantbeheer te stroomlijnen en professionaliseren.

Onderdelen die in de 4 modules van deze MB-210-training aan bod komen zijn onder meer:

  • het installeren en configureren van de applicatie;
  • het identificeren van vaak voorkomende verkoopscenario’s;
  • het inrichten en afronden van een salescyclus;
  • het configureren van een productcatalogus;
  • het beheren van klantgegevens en -profielen;
  • het gebruiken van analysetools voor het duiden van klantdata.

Wat kun je na het afronden van de training?

Na het afronden van de training MB-210 beschik je over een rijk en divers arsenaal aan vaardigheden op het gebied van Dynamics 365 Sales. Je weet bijvoorbeeld hoe je de applicatie programmeert en configureert, zodat Dynamics 365 Sales perfect is afgestemd op de unieke uitdagingen en vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie.

Daarnaast leert de training MB-210 je om veelvoorkomende verkoopscenario’s te analyseren en een salescyclus te bouwen. Hoe verlopen bepaalde customer journeys? Hoe trek je de aandacht van leads? Wat vertellen je gegevens je? En hoe bied je klanten in de verschillende fases van de verkoopreis de beste ondersteuning zodat de kansen op conversie en het sluiten van een succesvolle deal toenemen? Met de juiste analysetools leer je ruwe data om te zetten in bruikbare inzichten die je verkopen en dienstverlening richting klanten ten goede komen. 

Voor wie is de training bedoeld?

De MB-210-training is bedoeld voor mensen die werken als functioneel consultant op het gebied van Dynamics 365 of voor mensen die graag naar die rol toe willen groeien. Je bent als functioneel consultant verantwoordelijk voor het vastleggen van vereisten, het betrekken van vakdeskundigen en belanghebbenden, het vertalen van verkoopvereisten naar beleid en het configureren van Dynamics 365 en al bijbehorende componenten en randtechnologie. De functioneel consultant implementeert een oplossing met behulp van out-of-the-box-mogelijkheden, no-code-oplossingen en applicatie- en service-integraties.

Voor de training MB-210 is geen specialistische voorkennis vereist. Het is wel wenselijk dat je al wat weet van en ervaring hebt met zakelijke applicaties en de wens hebt om ze gericht in te zetten binnen jouw organisatie.

Actief leren

De MB-210-training stimuleert actief leren. Je maakt samen met je trainer een goed leerplan en gaat gelijk aan de slag. In een kleine klas verdiep jij je in de materie die je écht nodig hebt. Er is volop vrijheid om in te zoomen op de zaken die je interesseren. Wat je niet nodig hebt of al weet, kun je overslaan. Je plant lesdagen flexibel, neemt reallife casussen mee en werkt die praktijkvoorbeelden uit met je trainer. 

Meer weten?

Heb je ook wel oren naar de MB-210-training ‘Microsoft Dynamics 365 Sales’? Neem dan gerust contact met ons op via 06 48 94 37 60/040 23 23 390 of info@master-it.nl.

Coachend Leidinggeven

De kracht van het Power Platform

Groei met behulp van de MS-102 training

De top 5 voordelen van E-learning

Communicatieve vaardigheden voor helpdeskmedewerkers

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen