Wat is Visual Studio?

Microsoft Visual Studio is een Integrated Development Environment -IDE- gebruikt voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld ASP.NET webapplicaties, -web-services, mobiele toepassingen en desktopapplicaties. Visual Studio combineert de mogelijkheden om o.a. gebruikersinterfaces te ontwerpen, software oplossingen te schrijven, te profilen en code te debuggen.

Een blik in de Visual Studio

Visual Studio is door Microsoft beschikbaar gesteld in diverse varianten, zoals de gratis Community Edition -ook bekend als Express Edition-, de Professional Edition en de Enterprise Edition. Vooral die laatste is bij uitstek geschikt voor volledige ontwikkelteams. Hoewel er meerder versies van Visual Studio zijn, liggen de mogelijkheden niet ver uit elkaar. Standaard wordt Visual Studio geleverd met o.a. de programmeertalen C, C++, VB.NET, C# en F# maar ander talen zoals M, Python en Ruby kunnen gemakkelijk gedownload en geïntegreerd worden doormiddel van Language Services. Verder gebruikt Visual Studio een aantal platformen zoals Windows API en Microsoft Silverlight voor de ontwikkeling van software. Visual Studio kan als bekendste onder de software ontwikkelprogramma’s dus een hele hoop!

Wat doet Visual Studio voor jou?

Het is met Visual Studio dus mogelijk om o.a. gebruiksinterfaces te ontwerpen, allerlei software oplossingen te schrijven, code te debuggen en te profilen -prestaties van andere programma’s analyseren als snelheid/efficiëntie van belang is-. Binnen Visual Studio werk je niet per se aan een programma maar aan solutions -oplossingen- en projecten. Een project is een soort subsolution en bestaat uit een aantal bronbestanden die samen uiteindelijk door Visual Studio tot één programma worden gecompileerd. Deze bronbestanden kunnen uit heel verschillende dingen bestaan zoals benodigdheden voor het maken van formulieren of ze kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen en videobestanden bevatten. Één of meerdere projecten die samen gebundeld worden noem je dan weer een solution en kunnen in de Solution Explorer gevonden worden. Nu zal jij wellicht alleen nog maar solutions maken bestaand uit één project, maar bij toenemende complexiteit zijn een toenemend aantal projecten -van verschillende soort- nodig. Gelukkig heeft Visual Studio een aantal fijne hulpmiddelen om jou vlot op weg te helpen. Zo kan IntelliSense code voor je aanvullen en zorgt Code Refactoring ervoor dat de interne structuur van je code efficiënter wordt opgebouwd terwijl het externe gedrag hetzelfde blijft.

Aan de slag bij Master it Training

Na deze introductie op Microsoft Visual Studio wil jij wellicht meer weten over dit fijne stuk software. Dat komt goed uit want onze experts bij Master it Training kunnen je perfect helpen om alle basisfunctionaliteiten volledig onder de knie te krijgen en vlot aan de slag te gaan met Visual Studio. Kijk bijvoorbeeld bij onze Visual Studio 2012 trainingen om de basis van het programmeren van webapplicaties te leren of kijk hoe je binnen no-time leert hoe je Windows Store Apps ontwikkeld met C#. Werk je liever met een andere versie van Visual Studio of wil je meer verdieping? Geen probleem! Op onze overzichtspagina van Visual Studio vind je alle versies van Visual Studio waar wij trainingen voor aanbieden. Als extraatje hebben we daar de 7 meest leerzame en waardevolle Visual Studio trainingen op een rij gezet waarmee jij zorgt dat je die vlot programmerende professional wordt die je wilt zijn! Neem voor actuele trainingsdata of overige vragen zeker contact met ons op. Tot op je volgende training!

Meer blogs

Wat is Microsoft 365?

Wat is Oracle?

Wat is PowerBI en hoe werkt ‘t?

Wat is DevSecOps en wat zijn de voordelen?

Wat is het verschil tussen een Data Scientist en een Data Analist?

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen