Wat is Oracle?

Oracle is een enorm software bedrijf, de software van Oracle wordt door de hele wereld gebruikt. Enorm handig dus ook voor jou bedrijf. Ben jij benieuwd naar welke software zij maken en hoe Oracle jouw bedrijf kan helpen? Lees het hier.

Wat is Oracle

Oracle is een gigantisch softwarebedrijf uit de Verenigde Staten. Het assortiment van producten varieert van software tot hardware, maar ze hebben ook talen als Java waarmee je je eigen applicatie kunt schrijven. Bijna ieder bedrijf maakt wel gebruik van de services van Oracle. Daarom is het belangrijk dat je een goed begrip hebt van de producten en de mogelijkheden ervan. In deze blog lichten we de belangrijkste dingen van Oracle voor je uit.

Java jdk

De Java Development Kit, oracle jdk of Java jdk zijn allemaal synoniemen voor hét programma dat je nodig hebt om applicaties te ontwikkelen in Java. Je kunt het natuurlijk op een andere manier proberen, maar dat is niet heel handig. De Java Development Kit bestaat uit verschillende onderdelen die je nodig hebt om een Java applicatie in elkaar te zetten. Zo zit de Java Runtime Environment -JRE- erin. Dit heb je nodig om de Java programma’s op een computer te laten draaien. Daarnaast krijg je javadoc, jar en javac erbij geleverd. Met behulp van deze tools kun je, respectievelijk, commentaar uit de broncode halen om het netjes in een document te zetten, JAR-bestanden maken en de broncode compileren in bytecode. Het feit dat de virtual machine van Java de broncode omzet in bytecode maakt dat Java gebruikt kan worden in meerdere operating systems. Dat maakt Java ook zo handig. De nieuwste versie van de Java Development Kit is jdk 8. Voor eventuele updates is het verstandig om de website van Oracle in de gaten te houden.

Java developer

Aangezien Oracle Java beheert, kun je dankzij Oracle een Java developer worden. Als Java developer ben je zeer gewild! Google maar eens op “Java Developer”, je vindt zonder moeite een paar honderd vacatures. Daarom zou het een hele goede zet zijn om Java Developer te worden. Als SQL developer houd je je bezig met relational databases. Dit zijn databases die verband houden met elkaar dankzij verschillende foreign keys. Foreign keys zijn de kolommen die de verschillende datatabellen met elkaar linken. Dankzij relational databases voorkom je dubbele data en behoud je dus data integriteit. Je wordt hier voor pittige uitdagingen gezet maar deze uitdagingen kunnen veel voldoening geven als ze gelukt zijn. Als Developer voor een Oracle omgeving houd je je bezig met het stroomlijnen van alle processen en procedures, je bent dus bezig met alle software van Oracle. Hiermee kunnen wij je bij Master it Training uiteraard helpen, maar daarover straks meer.

Oracle ERP

Oracle Enterprise Resource Planning is een softwarepakket van Oracle om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te beheren. Denk hierbij aan boekhouding, inkoop, projectmanagement en supply chain. Dit pakket kan jouw bedrijf significante kostenbesparingen opleveren. ERP systemen zorgen ervoor dat allerlei bedrijfsprocessen worden gedefinieerd en met elkaar verbonden worden. Dit maakt datastromen tussen verschillende processen mogelijk. Hierdoor hoef je nooit meer data te kopiëren, dit voorkomt fouten en zo voorkom je dus dat data elkaar tegenspreekt. Het idee is dat je bepaalde definities maakt en daar data en waarden aan toekent. Doordat je deze definities overal gebruikt creëer je eenheid in je organisatie en voorkom je dubbele data en fouten.

Zeg Ja-va- tegen een training bij Master it Training

Zoals gezegd kunnen wij je helpen met de software van Oracle. Master it Training biedt een uitgebreid assortiment aan van trainingen die gerelateerd zijn aan Oracle. Een goed begin zou de training Java SE 8 Programmer 1 The Fundamentals zijn. Hierbij leer je alles over Java SE 8 en de object oriented opzet ervan. Deze training is een absolute must voordat je de Java development kit downloadt. Als je klaar bent met de training hierboven, zou je de training Oracle Certified Professional Java SE 8 Programmer kunnen volgen als je een echte developer wilt worden. Daarnaast kun je je verdiepen in de database structuur van Oracle door middel van de Training Oracle Database 12c SQL Fundamentals 1. Je gaat aan de gang met relationele databases door middel van SQL. Dit gebeurt allemaal in de Oracle 12c database. Deze training is een uitstekend begin van je carrière als Java developer of het opzetten van een Oracle ERP systeem. Mocht je niet uit het grote aanbod komen, geen stress. Wij hebben experts voor je klaarstaan die je graag voorzien van een passend advies via 040 23 23 390. Daarnaast zijn we bereikbaar op info@master-it.nl of via het chatvenster rechts-onderin je scherm.

Meer blogs

Wat is TMap?

Wat is Lean IT?

Wat is Prince2?

Wat is Javaserver faces?

Wat is access?

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen