Wat is Nintex?

Nintex is met meer dan 7.000 klanten en 1.700 partners verspreid over 90 landen wereldleider op het gebied van workflow en content automatisering. Het gebruikersgemak en de point-and-click functionaliteiten van de software heeft elke organisatie van MKB tot multinational de mogelijkheid gegeven om alles van basis bedrijfsfuncties tot bedrijfsbrede processen in een paar muisklikken naar het volgende niveau te tillen. Als beloning voor de diepgaande integratie met Office 365 en Microsoft technologieën is Nintex erkend Microsoft Partner van het jaar voor SharePoint en Office 365 geworden.

Workflows voor meer productiviteit

Nintex heeft meer dan 1 miljard workflows elk jaar, die gemiddeld 3 minuten besparen elke keer dat ze gebruikt worden. Per klant komt dat neer op een besparing van 16 dagen per jaar. Nintex biedt een toolbox die bedrijven de mogelijkheid geven om kritieke processen te automatiseren door Nintex Workflow en Forms. Dit geeft ze niet alleen tijdsbesparing, maar ook kritieke informatie over hoe ze kunnen verbeteren en tijd kunnen besparen door middel van geavanceerde data analytics. Met de release van Nintex Workflow Cloud is het platform veel gegroeid sinds zijn oprichting. Het Cloud gebaseerde platform linkt alle dataopslagplaatsen, recordsystemen en mensen binnen een organisatie om consistent succesvolle resultaten te voeden. De strakke integratie met Office 365 en SharePoint betekenen dat organisaties het beste van beide werelden krijgen – de tools en de applicaties om betere samenwerking en productiviteit mogelijk te maken, plus de mogelijkheid om meer te doen met minder problemen, in minder tijd.

Introductie van de Nintex product suite

Elke medewerker komt op een punt dat ze vragen gaan stellen of problemen hebben met de alledaagse procesbeperkingen waar ze mee moeten werken. In veel zaken lijken de meest simpele taken misschien te gecompliceerd. Een verschuiving naar de digitale wereld maakt ruimte voor verschillende tools die dagelijkse processen simpeler maken, en dus ervoor zorgen dat je medewerkers productiever worden. Het Nintex Workflow Platform is een oplossing die opkomt voor de kracht van digitale workflow automatisering. Zoals andere workflow automatiseringstools maakt de suite het mogelijk voor gebruikers om eerdere tijdrovende taken om te vormen naar iets simpelers, en bredere bedrijfsprocessen in een goed gesmeerde procesmachine.

Nintex Workflow:

In grote organisaties zijn er vaak honderden processen, taken en stappen die je moet doorlopen om output te genereren. Nintex Workflows stellen je in staat om simpele business processen en kritische bedrijfsbrede processen te automatiseren zonder dat je code nodig hebt. De workflow tool kan er dus voor zorgen dat medewerkers meer tijd over hebben om dingen te doen waar ze voor in dienst zijn. Wanneer je Office 365 hebt stelt Nintex je ook in staat snel en efficiënt Office 365 workflows te bouwen. De workflows voor Office 365 zijn intuïtief. Met browser gebaseerde drag en drop designer kun je automatisch een link maken tussen je gestructureerde en ongestructureerde content in Office 365 en je record systemen door het aanpakken van gespecialiseerde taken in een specifieke afdeling tot de bredere bedrijfsprocessen en systemen. Hier is het belangrijk niet te vergeten welke capaciteiten Nintex brengt voor SharePoint workflows. Met een naadloze aansluiting verhogen de Nintex workflows de toegevoegde waarde van bestaande investeringen in de SharePoint applicaties. Nintex workflows communiceren direct met SharePoint data, dus je hoeft niet te importeren, exporteren of een ‘middle man’ te vinden om het gat te dichten.

Nintex Forms:

Dagelijkse processen kunnen de pijnpunten zijn voor elke medewerker binnen een organisatie. Meerdere locaties en kanalen hebben om simpele taken uit te voeren zoals een leave request bij HR, reiskosten invoeren bij de financiële afdeling of een ticket invoeren bij een interne helpdesk kan kostbare productieve tijd in beslag nemen. Forms maken het makkelijker om de juiste data naar de juiste plek te sturen zonder dat er iets verloren gaat. Nintex forms voor SharePoint stellen elke organisatie in staat formulieren te creëren die op alle apparaten werken met geavanceerde bedrijfslogica en rijke HTML opmaak. SharePoint forms kunnen gebruikt worden om traditionele workflows te veranderen in geavanceerde business applicaties en om taken te activeren. Formulieren voor Office 365 gecombineerd met Nintex Workflow stellen de organisatie in staat een workflow en content automatiseringsoplossing te leveren. Dat maakt het mogelijk om weg te stappen van simpele dataverzamelingen en verder te gaan met het creëren van robuuste, geïntegreerde en geautomatiseerde processen die dagelijkse interactie tussen afdelingen gemakkelijker en beter maakt.

Nintex Mobile:

Nintex Mobile maakt het mogelijk voor je bedrijf om overal vanaf elk apparaat business processen te starten, editen en goed te keuren. Dit is belangrijk voor bedrijven die niet een centraal kantoor hebben, of een manager die niet de hele dag achter zijn computer zit. Met de mogelijkheid om te opereren op de manier van on-premises of Cloud based technologie kan Nintex Mobile SharePoint als Office 365 workflows bereiken en bewerken, zowel online als offline. De offline mogelijkheden van Nintex Mobile stellen je in staat alle formulieren veilig op te slaan op elk apparaat tot de gebruiker terug online komt.

Nintex App Studio:

Nu mobiele apparaten in de meerderheid van de bedrijven dagelijks gebruikt worden lijkt het erop dat een app die met één druk op de knop toegang geeft tot belangrijke business solutions de nieuwe norm is geworden. Met de Nintex App Studio kunnen organisaties nu hun mobiele werknemers beter maken met workflow apps op maat gemaakt voor hun specifieke afdelingsvereisten. Op maat gemaakte mobiele applicaties kunnen uitgerold worden door de hele Nintex Workflow Cloud, on-premises SharePoint omgevingen en Office 365. Om dingen nog duidelijker te maken kan de levering van apps naar business gebruikers via de cloud of in Mobile Device Management software in minuten voltooid worden. De Nintex App Studio stelt je in staat elke app uit te rollen op elk groot mobiel platform waaronder iOS, Android en Windows Phone.

Nintex Hawkeye:

Nintex Hawkeye geef elk bedrijf een intelligent en inzichtelijk overzicht van business proces portfolio’s door de gehele Nintex Workflow Suite. Hawkeye kan je helpen inzicht te krijgen in de grootte en schaal van workflows in elke gegeven organisatie. Met deze data kunnen er geïnformeerde beslissingen gemaakt worden met betrekken tot de migratie van workflows, hoe je ze het beste kunt uitrollen, en in welke departementen. Zien hoe lang het duurt binnen een afdeling om het proces te voltooien van begin tot eind, vergeleken met hoe lang het zou moeten duren kan een duidelijk inzicht bieden in kosten en toegevoegde waarde en de productieve tijd die bespaard is. IT kan Nintex Hawkeye gebruiken om te zien hoeveel workflows er lopen, waar ze gebruikt worden en bovendien waar het automatiseringsproces verder verfijnd kan worden.

Nintex Document Generation:

Miljoenen transacties vinden dagelijks plaats op papier. Het keer op keer moeten creëren van meerdere versies van hetzelfde document is zeer foutgevoelig, maar ook een pijnlijke taak. Zeker als je denkt aan waar je die kostbare tijd beter zou kunnen besteden. Nintex Document Generation stelt je in staat de creatie van documenten te versimpelen met behulp van dezelfde data die je momenteel gebruikt, maar zonder alle handmatige stappen die je moet doorlopen. Zo verbeter je de business lifecycle door het automatisch genereren van documenten in Word, PowerPoint en PDF bestandstypes. Onder aan de streep is belangrijk dat het menselijke fouten helpt verminderen, informatie nauwkeurigheid en productiviteit verbeterd, en helpt over het algemeen een betere klantervaring te bewerkstelligen. De naadloze aansluiting met Office 365 of SharePoint biedt Nintex Document Generation de mogelijkheid bedrijfsautomatisering naar een hoger niveau te tillen. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid snel, gemakkelijk, consistent en nauwkeurig hoge kwaliteit documenten aan te bieden aan klanten en tussen diverse afdelingen. Nintex Drawloop Document Generation biedt je de mogelijkheid documenten te genereren vanuit elk aangepast of standaard SalesForce object met een enkele klik op de knop. Het simplificeert de creatie van Sales offertes, voorstellen en service documenten op hoog niveau direct vanuit CRM.

Nintex training

Wil jij zelf aan de slag met Nintex Workflows? Bekijk dan onze training Nintex Workflow 2016. Je leert niet alleen Nintex Workflow installeren en configureren, maar je gaat ook aan de slag met de creatie van verschillende soorten workflows. Deze training is niet alleen geschikt voor Developers, maar ook voor Sales kan het interessant zijn.

Active Learning bij Master it Training

Begeleiding op maat zorgt ervoor dat jij op een snelle en efficiënte manier jouw leerdoelen kunt behalen, en aangezien dat iets is waar we jou graag bij willen helpen trainen wij volgens de wetenschappelijk bewezen Active Learning lesmethode. Klinkt zelf je leertempo bepalen onder de begeleiding van een coach met de nadruk op de toepassing in de praktijk jou als muziek in de oren? Kom dan bij ons trainen! Wil je eerst meer informatie over welke training het beste aansluit bij jouw leerdoel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend opleidingsadvies.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen