Wat is Microsoft Viva Learning? Word de beste in je vak!

Microsoft Viva is een employee experience platform. Je kunt het eigenlijk zien als een centrale hub om te leren in Microsoft Teams. Het is tijd om teams en mensen in staat te stellen om op hun best te zijn! Je krijgt de mogelijkheid om content te ontdekken, delen en toe te wijzen in de gehele organisatie, waar je ook bent. Op deze manier wordt leren een natuurlijk onderdeel van je dag.

Hoe vaak kom jij eraan toe om jezelf te ontwikkelen en je skills uit te breiden?

Uit onderzoek bij Microsoft blijkt dat slechts 1% hier elke week tijd voor heeft. Microsoft Viva kun je makkelijk integreren in Teams en het geeft je de mogelijkheid om nieuwe skills te ontwikkelen en de beste te zijn! Als je dan toch al de hele dag bezig bent in Microsoft Teams, is het net zo handig om Microsoft Viva hierin te integreren zodat jij en je collega’s de informatie krijgen om jullie carrière te laten groeien. En niet geheel onbelangrijk voor je werkgever: om bij te dragen aan het succes van het bedrijf.

Microsoft Viva onderdelen

Microsoft Viva bestaat uit verschillende onderdelen: – Viva Learning – Viva Connections – Viva Topics – Viva Insights Viva Learning gaan we hieronder verder toelichten, maar laten we even kort kijken naar de overige drie punten. Met Viva Connections kun je interne groepen en het beleid en nieuws van het bedrijf inzien. Viva Topics is een platform waar jij je interne kennis kunt delen met je collega’s. Viva Insights is speciaal voor managers ingericht, zodat ze een beeld kunnen krijgen van de status van het team. Dit kan zelfs zo ver gaan dat je kunt zien of bepaalde mensen risico lopen op een burn-out. Er wordt alleen niet getoond om welke specifieke gebruiker het gaat, vanwege privacyredenen. Vanuit Viva Insights kun je als manager bepaalde adviezen geven aan werknemers om bijvoorbeeld prioriteit te geven aan bepaalde taken of notificaties uit te zetten.

Ontdek de Microsoft Viva Learning mogelijkheden

Een veelgebruikt gezegde is: ‘Je bent nooit te oud om te leren’. Daarin kan Microsoft Viva Learning zich wel vinden denken wij, want met Viva Learning wordt leren een vast onderdeel van je dag. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? 1. Het verzamelt de toegang tot leerinhoud uit verschillende bronnen op één plek. Hierbij kun je denken aan je eigen aangepaste inhoud die is opgeslagen in SharePoint, maar ook externe inhoudsproviders; Microsoft 365 trainingen, Microsoft Learn en LinkedIn Learning. 2. Diezelfde inhoud kun je op een makkelijke manier zoeken en delen in chats met collega’s of groepen. 3. Het vereenvoudigt de organisatie van onboarding en leerinhoud met de mogelijkheid om aangepaste sets leermiddelen vast te zetten binnen een Teams-tabblad. 4. Het biedt jou de tools om specifieke lessen aan te bevelen en voltooiing van leertaken bij te houden en te rapporteren.

Hoe werkt Microsoft Viva Learning?

Met Viva learning kan iedereen een leertabblad vastzetten in een Microsoft teams-kanaal. Aan je linkerzijde staan verschillende opties zoals je activity, chat, teams, calendar, files en apps. Daartussen komt ‘learning’ te staan. Aan ‘my learning’ kun je dus verschillende bronnen toevoegen zoals bovengenoemde LinkedIn Learning, Microsoft 365 trainingen en Microsoft Learn. Wil je bijvoorbeeld meer weten over leiderschap? Voeg dan in de zoekbalk de term ‘leadership’ in en je krijgt meteen enkele hits. In ‘my learning’ komen ook cursussen te staan die een eventuele manager voor jou heeft uitgekozen en aan je toegewezen heeft.

Heb jij een management functie?

Dan kun je heel eenvoudig cursussen toewijzen met Microsoft Viva Learning door een cursus op te zoeken en vervolgens op de knop ‘assign’ te klikken. Er opent dan een pop-up venster en hierin kun je de cursus aan één of meerdere mensen toewijzen, een titel geven aan je taak, opmerkingen invullen en een datum toevoegen wanneer het af ‘moet’ zijn. Door deze cursussen toe te wijzen, help je de vaardigheidskloof te dichten en creëer je een flexibele werkomgeving waarin leren en groei voorop staan. Ben je benieuwd wie de cursussen -die je hebt toegewezen- ook daadwerkelijk gevolgd heeft? Dan kun je klikken op ‘manage assignmentsen hier kun je de voortgang zien van je team. Bij elke cursus die je hebt toegewezen staan drie puntjes waarbij je voor de optie ‘check status’ kunt kiezen. Hierdoor zie je overzichtelijk wie de cursus afgerond heeft of welke nog op ‘in progress’ of ‘not started’ staan. Leermogelijkheden zijn gekoppeld aan geluk op de werkplek, welzijn en organisatorisch succes. Start vandaag dus nog met het toewijzen van cursussen! Geef je team de mogelijkheid om leren een onderdeel te laten zijn van de workflow. Het sluit daarnaast naadloos aan bij je bestaande systemen en tools zoals je systemen voor CRM en HR. Uit het LinkedIn Learning 2019 Workplace Learning Report kwam als resultaat dat 94% van de werknemers zegt dat ze langer bij een bedrijf zouden blijven als het bedrijf zou investeren in hun opleiding en ontwikkeling.

Welke cursussen zijn relevant voor jou?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Microsoft Viva gebruikt Artificial Intelligence om aanbevelingen te tonen die relevant voor jou kunnen zijn. Als je de aanbeveling aanklikt kun je de opties en details bekijken. De cursus kun je een like ‘duimpje omhoog’ geven of je kunt er een bladwijzer voor later van maken. Ben je aan het chatten met één van je collega’s en bedenk jij je dat één van de cursussen die je hebt gezien relevant voor diegene kan zijn? Dan kun je in het chat gesprek meteen de cursus sturen. In de balk onder de tekst die jij typt kun je kiezen voor de opmaak van je tekst, bijlagen, emoticons , bijlagen et cetera, maar na het installeren van Microsoft Viva, komt er ook een Viva Learning knop bij te staan. Zo kun je naar Microsoft Viva Learning gaan in je chat en de cursus sturen die je in gedachten had.

Persoonlijk en professioneel groeien

De openbare preview is beschikbaar per april en later dit jaar wordt het algemeen beschikbaar. Wij staan natuurlijk volledig achter groei en persoonlijke ontwikkeling! Maar ben jij nu op zoek naar een training met meer diepgang voor het ontwikkelen van specifieke skills? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We kijken graag samen met jou waar jij op je werk tegenaan loopt, en welke training daarbij aansluit. Stuur een mail naar info@master-it.nl, bel naar 0402323390 of open de chat en stel je vraag. Onze opleidingsadviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om jou te helpen bij het realiseren van jouw IT leerdoelen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen