Wat is Microsoft Teams en hoe werkt Microsoft Teams?

Laatst geüpdatet op 23-12-2021
Ben jij ook klaar met inefficiënt samenwerken, overal naar je bestanden zoeken en berichten naar honderd verschillende personen te sturen? Dan heeft Microsoft dé oplossing voor jou: Microsoft Teams. Dit platform brengt al je bestanden bij elkaar en zorgt ervoor dat jij nooit meer inefficiënt hoeft samen te werken. Heel veel bedrijven maken al gebruik van dit unieke platform. Wat is Microsoft Teams? Gebruik jij nog geen Microsoft Teams? Lees hieronder waarom jij Teams moet gaan gebruiken!

Wat is Microsoft Teams?

Teams is een op chat-gebaseerd communicatie platform voor bedrijven. In de simpelste vorm kun je als gebruiker Teams opzetten die een plek vormen voor groeps-chats. Een groeps-chat wordt ook wel een kanaal genoemd. Je kunt meerdere chat rooms of kanalen maken binnen één Team. Ben je bang dat het onoverzichtelijk wordt? Maak je geen zorgen! Teams stuurt jou een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Wanneer je iemand face-to-face wil spreken kun je de audio of video chat gebruiken. Natuurlijk kun je veel meer dan alleen een beetje chatten met collega’s. Teams is geïntegreerd met Microsoft Office 365, wat betekent dat je alle Microsoft bestanden kunt delen met anderen.

PowerPoint, OneNote, Power BI, Delve, Word én Excel zijn dus binnen handbereik door het gebruik van Teams. Ieder bestand dat je deelt wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand. De Teams online kanalen kunnen ook communiceren met services buiten Teams via Connectors. Deze Connectors zijn bezig om ook andere programma’s zoals GitHub, Evernote en Salesforce te koppelen aan de kanalen van Teams. Daarnaast is er in iedere chat een T-bot die eenvoudige vragen kan beantwoorden over hoe Teams werkt.

Microsoft Teams heeft uiteraard dezelfde beveiliging en data bescherming als andere Microsoft services. De gehele service heeft een twee factor authenticatie, een enkele sign-on door middel van Active Directory en je data is altijd versleuteld. Microsoft werkt momenteel aan een feature die gevoelige informatie beschermt tegen lekken of delen. Hierdoor hoef je je met dit relatief nieuwe platform geen zorgen te maken over je data en informatie.

Hopelijk hebben wij je met deze uitleg een goed antwoord gegeven op de vraag: ‘Wat is Teams’?. Hieronder leggen we je wat meer uit over hoe werkt Microsoft Teams? Waarom je er zou mee ‘moeten’ werken? En voor wie is het geschikt?
>> terug naar overzicht

Hoe werkt Microsoft Teams

Het doel van werken met Teams is het voorzien van een makkelijkere manier voor kleine groepen om te communiceren en samen te werken. Hierdoor kom je niet meer in de eindeloze mailgroepen waarvan je de helft van de berichten maar leest en 90% van de bestanden mist. Het grote voordeel aan Teams is de integratie met Office services. Je hebt door Teams alle tools van Office 365 overzichtelijk op één plek. Hierdoor wordt de eeuwige zoektocht naar bestanden en locaties overgeslagen en kun je eindelijk écht aan de slag. Je kunt ook veilig switchen tussen dashboards, planners, groeps-chats en video gespreken, zonder dat je altijd alles moet configureren.
functies Microsoft Teams Doordat je makkelijk mensen toe kunt voegen aan teams kunnen nieuwe mensen, waar dan ook ter wereld, snel up-to-date worden gebracht. Je hebt namelijk alle bestanden die voor hun relevant zijn op één plek staan. Dit scheelt enorm veel opleidingstijd en -werk.

Een grote uitdaging voor veel bedrijven is het ervoor zorgen dat iedereen alle informatie krijgt over wat er speelt. Dit wordt veel makkelijker gemaakt door Microsoft Teams. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over wie je in de cc toevoegt in je mail of wie er bij de vergadering moeten zijn. Met Teams kun je je bericht posten op het relevante kanaal, de juiste mensen taggen en de vergadering regelen.
>> terug naar overzicht

Voor wie is Microsoft Teams?

Wil jij werken met Teams? De meeste mensen die Teams gebruiken zijn commerciële gebruikers. Aangezien commerciële gebruikers vaak een grote organisatie hebben met veel subunits is dit een ideale uitkomst voor hen. Werk je vanuit huis en wil jouw organisatie gebruik maken van Microsoft Teams? Dan is het handig om het hele team kennis te laten maken met Microsoft Teams. Wat is Microsoft Teams, hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden van Teams? Wil je meer informatie over Microsoft Teams in de vorm van een beginnerstraining of intermediate? We kijken dan samen met jou hoe de training precies aan kan sluiten aan de behoeften van jou als klant. Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand formulier in te vullen en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.
>> terug naar overzicht

Vraag hieronder vrijblijvend meer informatie aan!

Echter wordt dit ook gebruikt door docenten en studenten, deze hebben namelijk de mogelijkheid om de roosters uit het informatie systeem van school te halen en deze te delen met elkaar. Daarnaast is OneNote geïntegreerd waardoor je als klas een zeer compleet overzicht kunt maken van de te leren stof.
>> terug naar overzicht

Download Microsoft Teams

Microsoft Teams zit standaard in het pakket van Office 365. Je kunt het downloaden via de website van Microsoft. Daar kun je bij Microsoft Teams inloggen. Simpeler gaat het niet worden!
>> terug naar overzicht

Microsoft Teams trainingen bij Master-it Training

Na het lezen van deze blog heb jij antwoord gekregen op vragen zoals: Wat is Teams? Hoe werkt Microsoft Teams? Klinkt Microsoft Teams jou na het lezen van dit artikel als muziek in de oren? Dan hebben wij voor jou de ideale training om het op en top te beheren: Training Managing Microsoft Teams -MS-700- Examen. Hierdoor word jij de nieuwe expert op het gebied van teams. Daarnaast hebben we de training training Deploying Microsoft 365 Teamwork -MS-300 examen-. Na deze training gevolgd te hebben werkt jouw organisatie fantastisch samen met behulp van Microsoft Teams!
>> terug naar overzicht

Wist je dat je deze training ook vanuit huis kunt volgen?

Kies dan voor onze Active Learning Virtual Classroom. Ben je genoodzaakt om thuis te werken? Dan kun je vanuit je woonkamer of studeerkamer de training Microsoft Teams volgen. Samenwerken kan natuurlijk ook met mensen buiten je organisatie, voor opleidingsadvies bijvoorbeeld. De experts van Master it Training zitten voor jou klaar om je te helpen met de keuzes die je moet maken om tot een goede training te komen. Je kunt geheel vrijblijvend gebruik maken van hun kennis door te bellen naar 040 23 23 390 of het chatvenster rechts onderin je beeldscherm te gebruiken.
>> terug naar overzicht

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen