Wat is Microsoft PowerApps?

Ken jij de functionaliteiten van PowerApps al? Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar wat PowerApps precies is en wat het voor bedrijven allemaal kan betekenen. Met PowerApps kan je op eenvoudige wijze mobiele applicaties bouwen zonder dat de aanschaf van dure maatwerk software nodig is. Het gaat om apps voor intern gebruik die onder andere zorgen voor meer efficiëntie. Door middel van templates is het mogelijk om snel apps te ontwikkelen voor Android, iOS, Windows en de meeste webbrowsers. Hierbij een korte leuke en eenvoudige uitleg over PowerApps, zodat jij nog meer kan halen uit Office 365 en Dynamics 365!

PowerApps: Snel business apps voor mobiele apparaten

In verschillende Dynamics 365 en Office 365 abonnementen is de waardevolle Built-in app PowerApps beschikbaar. In de essentie kan je met PowerApps zakelijke apps creëren voor diverse mobiele platformen via verschillende templates. Ook voor de niet-techneuten onder ons is PowerApps te gebruiken. Kennis van een programmeertaal is niet nodig. Powerapps werkt namelijk met formules. Je kan het zo eenvoudig maken als je wil. Je kan hele simpele apps ontwerpen, maar ook complexe apps, waarbij meer kennis is vereist, zijn mogelijk. Microsoft biedt PowerApps aan als Platfom as a Service, waardoor je direct toegang hebt tot de tool. Aangezien het een cloudgeoriënteerde service is, kan je er zeker van zijn dat Microsoft de programma’s regelmatig update. Hierdoor komen er steeds nieuwe functies bij en blijft de veiligheid hoog in het vaandel staan. PowerApps is ook beschikbaar als mobiele app.

Makkelijk nieuwe apps maken met PowerApps

PowerApps biedt een mooie drag-and-drop-systeem waarmee je verschillende bedieningselementen -zoals tekstvelden, keuzevelden-, media -afbeeldingen, video, camerabesturing voor uw telefoon-, formulieren en schermen kan toevoegen. Het is daarmee een erg gebruiksvriendelijk interface. Elke app heeft gegevens nodig. PowerApps is niet alleen eenvoudig te verbinden met cloudservices, maar ook kan je van externe gegevensbronnen gebruik maken of gegevens direct in de apps opslaan. Als je klaar bent met de app, hoef je hem alleen maar te publiceren om hem te gebruiken en te delen met collega’s. PowerApps biedt ook de mogelijk om je eigen REST APIs toe te voegen.

Mobiele apps creëren voor intern gebruik

PowerApps is ontworpen om zakelijke mobiele apps te bouwen. PowerApps is niet ontwikkeld om commerciële apps te maken die je kan delen met de wereld. PowerApps heeft enkele technische beperken waardoor het delen van de apps met externe gebruikers niet mogelijk is. Apps voor intern gebruik bevorderen de efficiëntie en zorgen voor meer productiviteit. Je kan denken aan apps die de informatievoorziening verbeteren, gepersonaliseerde CRM-systemen, werknemersloketten, maatwerk scorecards, feedbackprogramma’s, als ad hoc-taken alerts… er zijn miljoenen apps te bedenken. Het gebruik van interne apps zorgt ook voor meer engagement van het personeel, meer ideeën, sneller oplossen van problemen en verlaagde kosten.

Snel alles uit PowerApps kunnen halen?

Wil jij een expert worden met PowerApps? Dan is onze PowerApps training perfect voor jou! Bij deze training kan je instromen als beginner en op gevorderden niveau. Wil je ook snel en makkelijk bedrijfsapplicaties kunnen bouwen? Start nu meteen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen