Wat is het Microsoft Power Platform?

Microsoft Power Platform is een systeem waarmee Microsoft de gegevens uit Dynamics 365, Office 365 en vele andere informatiebronnen via Power BI, PowerApps en Flow combineert tot één grote gekoppelde omgeving. Ook zonder ontwikkelaarsachtergrond kun je nu je bedrijfsprocessen automatiseren.

De Triple-A Loop

Analyseren, Acteren en Automatiseren. Dit is de Triple-A Loop waarmee Microsoft bedrijven helpt de volgende stap in ICT te zetten. Analyseren is het domein van Power BI, waar je met gebruiksvriendelijke interfaces en krachtige visuele tools vliegensvlug interactieve overzichten maakt. Acteren met PowerApps betekent dat jij je eigen applicaties kan bouwen, ook zonder kennis van programmeren! PowerApps en Power BI zijn ook nog eens heel eenvoudig te koppelen, waardoor een tweeweg verbinding ontstaat. Analyseer je data uit PowerApps in Power BI, acteer op je data uit Power BI in PowerApps. Wij snappen wel waar de ‘power’ vandaan komt! Automatiseren van de bedrijfsprocessen is met Flow makkelijker dan ooit. Flow biedt een eenvoudige automatisering van workflows via een eenvoudige interface. Een trigger voor de workflow kan bijvoorbeeld een KPI in Power BI zijn die een bepaalde waarde overschrijdt of een actie die wordt uitgevoerd in PowerApps. Met Flow verbind je Power BI en PowerApps tot een krachtig geautomatiseerd netwerk van dataverwerking. Ook voor Flow geldt dat je geen programmeerkennis hoeft te hebben om de applicatie te gebruiken. Echter is Analytisch inzicht wel handig!

Alles verbonden met Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform biedt dus een platform om bedrijfsprocessen eenvoudig en effectief te automatiseren en optimaliseren. In plaats van een IT-afdeling die alle processen automatiseert van het hele bedrijf, kan nu iedere afdeling zijn eigen processen koppelen en automatiseren omdat je niet langer hoeft te kunnen programmeren om de workflows op te stellen. De data uit Power BI, PowerApps en Flow staat in één enkele cloud-based database die vanuit iedere applicatie eenvoudig kan worden opgeroepen. Waar de drie bovenstaande applicaties ieder absoluut kampioen zijn in hun eigen domein, creëert Microsoft met het Power Platform de ultieme combinatie van die drie kampioenen.

Leer Power Platform applicaties bij Master it Training

Bij Master it Training kun je natuurlijk meer leren over de applicaties van het Power Platform. Onze training Microsoft Power BI Data Analyst (PL-300) geeft jou de mogelijkheid om meer uit je data te halen. Bij deze training leer je rapportages en dashboards creëren en leer je werken met de Power BI Service en de Power BI mobiele app.  De Training Microsoft Flow -MS55268- is perfect om het Power Platform compleet te maken, je leert hier Flows creëren en bewerken en andere applicaties te integreren met Flow. Onze training Microsoft Dynamics 365: Core Finance and Operations (MB-300) is dé Power Platform training waarin alle Power Platform apps in een helikopterview worden benaderd. Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 040-23 23 390 of stuur een e-mail naar info@master-it.nlvoor vrijblijvend advies over de juiste training. Daarnaast kunnen zij jou perfect helpen met bepalen welke trainingen geschikt zijn voor jouw doel.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen