Wat is DevOps?

DevOps staat voor een combinatie van development en operations en is het vervolg op Agile. Het biedt organisaties handvatten om nog sneller projecten met zo min mogelijk foutmarge af te ronden. Er wordt een omgeving gecreëerd waarin software engineers en andere IT specialisten kunnen samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen. De gehele ontwikkelingscyclus komt aan bod met DevOps: product aflevering, controle, kwaliteitstesten, ontwikkeling en het onderhoud.

De voordelen van DevOps

 • Snelheid: De mogelijkheid om sneller te kunnen innoveren zorgt ervoor dat je wendbaarder bent in de steeds veranderende markt.
 • Snelle levering: Een toename in het aantal releases maakt het mogelijk je product sneller te verbeteren. Zo kun je je sneller aanpassen aan de wensen van de klant.
 • Betrouwbaarheid: Verzeker je klanten van een kwalitatief goede applicatie door op een sneller tempo updates te leveren.
 • Omvang: Automatisering en consistentie helpt je efficiënt en verlaagd risico in te spelen complexe of veranderende systemen.
 • Verbeterde samenwerking: Stel effectievere teams samen onder een DevOps cultuur. Development en Operations werken nauwer samen, delen verantwoordelijkheden en combineren hun kennis en vaardigheden.
 • Veiligheid: Verander snel zonder controle te verliezen en in te leveren op security. Dit kan door gebruik te maken van geautomatiseerd compliance beleid

De DevOps cultuur

Overstappen naar DevOps vereist een verandering in cultuur en mindset. Het belangrijkste is de barrières tussen het development en het operationsteam weg te nemen. Je operations team adopteert een aantal methodieken van het development team, en development zal worden blootgesteld aan automatiseringstechnologieën zodat ze minder afhankelijk zijn van operations.

Het implementeren van DevOps

Om dit goed te laten verlopen zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden:

 • Investeer in opleiden: Dit is ook een goede kans om bureaucratie en inflexibiliteit van traditionele IT weg te halen dat een barrière vormt in de ontwikkeling en het verschuiven naar de cloud. Zorg dat je DevOps niet alleen binnen de IT introduceert, maar ook in de rest van het bedrijf.
 • Start niet te grootschalig: DevOps meteen in het hele bedrijf implementeren is geen goed idee, begin bij een team en breid vanuit daar langzaam uit.
 • Presenteer het einddoel: Zorg dat de uiteindelijke voordelen duidelijk zijn zodat je mensen weten waar ze naartoe werken en waarom.
 • Verkoop: Vertel iedereen de gigantische voordelen die ze zullen behalen met automatisering: minder handmatig werken, simpelere processen, verbeterd zicht op zaken en betrouwbare cijfers.
 • Motiveer:Motiveer individuen of teams om nieuwe uitdagingen aan te nemen, geef suggesties over nieuwe ontwikkelingen en ondersteun alle ideeën.
 • Blijf doorgroeien: Een verandering in cultuur heeft geen eindpunt, dus zorg ervoor dat je je onderneming blijft ontwikkelen. Door te zorgen dat je personeel groeit als individu verzeker je dat je onderneming groeit als organisatie.

DevOps trainingen

Wil jij ook de DevOps cultuur in jouw bedrijf implementeren en daarmee succesvolle bedrijven zoals Netflix, Spotify en Facebook achterna gaan? Wij bieden een tweetal trainingen aan op het gebied van DevOps, namelijk DevOps fundamentals en DevOps practitioner. Deze trainingen helpen je inzicht te verkrijgen in de DevOps cultuur en zorgen ervoor dat je leert hoe je het kan implementeren in je organisatie. Wil je meer inhoudelijke informatie over DevOps? Download dan nu de whitepaper: de voordelen van een DevOps cultuur. Meer weten over de DevOps trainingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen