Wat is Aruba ClearPass?

De juiste infrastructuur aanleggen voor je bedrijf is van belang voor de toekomst. Dankzij Aruba HPE kun jij nu bepalen wie toegang krijgt met de ClearPass en de basis leggen van de netwerk infrastructuur van morgen. Lees hier alles over de Aruba ClearPass!

HPE Aruba networks

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise company is een marktleider op het gebied van wired en wireless access infrastructuren. Ze zijn het leidende bedrijf als het gaat om netwerken. Denk hierbij aan WiFi verbindingen maar ook aan LAN en WLAN. Ze leveren de apparatuur en de techniek die hierbij komt kijken. Aruba, dat in 2015 werd overgenomen door HP, heeft sinds de overname niet alleen de naam van HP overgenomen, maar ook het netwerkportfolio van HP. Dit is een bijzonder fenomeen aangezien de meeste IT bedrijven worden overgenomen en opgeslokt voor het intellectueel eigendom en niet onder hun eigen naam doorgaan. Echter, vanwege de reputatie van Aruba bestaat het bedrijf nog steeds onder de eigen naam en voorziet het HP van de netwerk benodigdheden. Aruba HPE levert de hardware en software die nodig is voor de infrastructuren. Echter, de echte intelligentie ligt op software niveau. Ze richten zich namelijk op het ontwikkelen van de backbone, het centrale platform/OS. ArubaOS is daarom een eenvoudig platform met software voor bijvoorbeeld Asset Tracking. Asset Tracking kan heel eenvoudig toegepast worden in bijvoorbeeld ziekenhuizen waarbij de locatie en status van ieder apparaat bijgehouden wordt.

Aruba ClearPass

Aruba heeft een sterke focus op de toekomst en speelt daarom in op the Internet of Things -IoT-. Dit is goed zichtbaar in de ClearPass functie op hun apparaten. Door IoT worden er steeds meer apparaten aangesloten op je netwerk. Denk aan smartwatches, beveiligingscamera’s en zelfs thermostaten. Het is heel lastig om te weten welke apparaten waar zijn aangesloten en hoe deze apparaten bij jouw netwerk zijn gekomen. Daarnaast hebben veel van dit soort apparaten een slechte beveiliging, wat een risico is voor je netwerk. Gelukkig is er de Aruba ClearPass. De ClearPass brengt alle apparaten in kaart en wijst, door middel van artificial intelligence, labels toe aan bepaalde apparaten op basis van specifieke kenmerken. Pak bijvoorbeeld een beveiligingscamera, deze heeft de kenmerken dat het videobeelden produceert, input levert in de vorm van beeld en/of audio en toegang nodig heeft tot bepaalde delen van het netwerk. De artificial intelligence van ClearPass analyseert dit, labelt het en geeft het op basis daarvan bepaalde rechten. Dit doet artificial intelligence met alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerk. De inzichten van artificial intelligence worden geüpload naar de cloud en zo heb je dus altijd de nieuwste beveiliging. Eventuele kwaadaardige apparaten worden in quarantaine gezet zodat ze geen schade aan kunnen richten aan het netwerk. Dit alles is overzichtelijk gemaakt in een applicatie genaamd ClearPass Device Insight.

Aruba wifi

Één van de apparaten van Aruba is Aruba Wifi, met uiteraard de ClearPass functie. Het is speciaal gemaakt voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om een trage WiFi verbinding te hebben, zoals in een omgeving waarin je te maken hebt met IoT -internet of things-. Aangezien alles aan elkaar verbonden moet zijn, en deze verbinding zeer snel moet zijn, is de WiFi router van Aruba daarop aangepast. Dit is gedaan door het combineren van kort en latent verkeer van verschillende apparaten om dit vervolgens gezamenlijk te versturen. Je kunt het zien als de volgende analoog; Stel dat je een file hebt op een snelweg van vier banen. Deze file bestaat voornamelijk uit gezinsauto’s met slechts één persoon erin. Wanneer je gaat carpoolen stop je vier personen, die eerst afzonderlijk reden, samen in één auto waardoor je drie auto’s bespaart. Zo werkt de WiFi router van Aruba ook; ze combineren kort en latent verkeer in een bundel en die versturen ze.

Wie-fi- komt trainen bij Master it Training?!

Als je een product koopt, van bijvoorbeeld Aruba, kun je je natuurlijk beperken tot een uitstekende gebruikerservaring die je wordt geboden zonder dat je één van de trainingen bij Master it Training hebt gevolgd. Een infrastructuur voor je bedrijf is de fundering van al je processen en verdient de allerbeste zorg en kennis. Het volgen van een training zorgt ervoor dat jij dé expert wordt op het gebied van Aruba. Neem bijvoorbeeld de Training Aruba Switching Fundamentals. Deze training laat jou de ins en outs zien van het switching apparaat van Aruba. Hierdoor kun jij straks de infrastructuur aanleggen en beheren binnen jouw bedrijf! Het kiezen van de juiste training is belangrijk, niet alleen als het gaat om netwerk infrastructuur. Daarom hebben wij experts die jou kunnen helpen met het maken van de juiste keuze omtrent je training. De experts zijn te bereiken op 040 23 23 390 en op info@master-it.nl. Ook kun je met ze chatten via het balkje rechts onderin je beeldscherm.

Meer blogs

DevOps ins meer dan een softwareontwikkelmethode

Dit moet je weten om SQL te leren

.NET Core versus .NET Framework

Voorbeeld tekst, Lorem Ipsem en andere Word functies

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen