Vier topfuncties binnen Cyber Security en de certificeringen waarmee je deze kan bereiken

20/02/2017

Als er in de recente geschiedenis iets duidelijk is geworden in de wereld van cybersecurity is dat er twee dingen zijn die continu blijven stijgen. Het eerste wat we vaak te horen krijgen is dat de kosten die bedrijven en overheden maken die te wijten zijn aan cybercrime steeds groter worden. In 2019 wordt zelfs verwacht dat er een totale kosten van 2.1 biljoen euro wordt gemaakt. Deze feiten leiden ons ook tot het tweede punt; er zijn steeds meer mensen nodig die werkzaam zijn in het tegengaan van deze cybercrime. Deze mensen vinden bedrijven steeds meer in ervaren cybersecurity professionals. Wordt het voor jou ook tijd om mee te liften op deze trend en er je voordeel uit te halen? Dan vind je hier de vier beste banen in cybersecurity met direct daarbij de trainingen die je kan volgen en de certificaten die je kan halen om in 2017 die richting in te slaan.

1. Penetratietester -Ethical Hacker-

Een penetratietester, vaak ook wel een Ethical Hacker genoemd, is iemand die de cyber security van een bedrijf eens van de andere kant bekijkt. Normaal wordt er natuurlijk hard gewerkt om alle systemen te beveiligen, maar om echt zeker te weten dat alles goed werkt kan een penetratietester zelf proberen door de beveiliging heen te komen. Deze zogenaamde ‘white hat’ hackers gaan dus op zoek naar kwetsbaarheden binnen de systemen van het bedrijf en doen dit met de tools en kennis van een echte hacker. Maar hoe laat je nu aan een bedrijf zien dat je deze kennis hebt? Je kunt bij de sollicitatie even snel inbreken in de systemen, maar in de meeste gevallen is het veiliger en legaler om de juiste certificaten te behalen. Dat kan dankzij de certificeringen van het EC-Council. Met de Certified Ethical Hacker -CEH- certificering laat je direct zien dat je geoefend bent met verschillende dreigingen van buitenaf en dat je de eerste kennis van Ethical Hacking opgedaan hebt. Na dit eerste certificaat heeft het EC-Council nog meer diepgaande certificeringen zoals het Certified Security Analyst -ESCA- certificaat. Interesse om deze richting op te gaan? Begin dan nu met de training voor het CEH certificaat. Kijk hier voor meer informatie.

2. Security Architect -Cloud Specialist-

Met de nieuwe technologieën die tegenwoordig mogelijk zijn gaan steeds meer bedrijven over op het gebruik van cloud-services. Daarnaast is in veel bedrijven de cloud steeds belangrijker aan het worden. Recent onderzoek toonde al aan dat 85% van de bedrijven gevoelige informatie opslaat in de cloud. Dit betekent dat er steeds meer vraag is naar professionals die de cloud van een bedrijf op een goede manier kunnen opbouwen, maar ook beveiligen. Het is namelijk steeds lastiger om data die van mobiele devices de cloud in stroomt te controleren. Om aan potentiele werkgevers te laten zien dat jij de kennis in huis hebt om hun cloud veilig te houden is er het Certified Cloud Security Professional -CCSP- certificaat. Dit CCSP certificaat wordt uitgegeven door -ISC-² een non-profit op het gebied van Information Security Certification. Met dit certificaat laat je zien dat je kennis hebt van de combinatie van cyber security en cloud computing. Daarnaast leer je meer over cloud apps, platforms en infrastructuur beveiliging. Is het werken in cloud security echt iets voor jou? Begin dan nu met de training voor het CCSP certificaat.

3. Cloud Platform Specialist -Microsoft-

Ben je wel geïnteresseerd in het beheren van een cloud architecture maar wil je nog iets meer een specifieke richting op? Kies dan voor het werken in een Microsoft omgeving binnen de wereld van de cloud. Wil je je graag bezighouden met het draaiende houden van een modern datacenter en beveiliging op het gebied van identiteitsbeheer, systeembeheer en informatie dan is dit de richting die je op kan gaan. In plaats van het certificaat van -ISC-2 is er namelijk een Microsoft MSCE certificering. Haal eerst je MSCA in de richting van Windows Server, Linux in Azure of Cloud Platform en specialiseer je daarna verder met deze MSCE: Cloud Platform and Infrastructure. Lijkt je dit de juiste richting? Zoek dan hier een van de trainingen die je helpt je MSCA en MSCE certificering te behalen.

4. Chief Information Security Officer

Hoewel niet elk bedrijf een Chief Information Security Office -CISO- heeft op het niveau van het management team, komt de rol wel steeds vaker naar voren. Maar ook als je nog net onder het management team valt is het een erg belangrijke functie om de beveiliging van de informatiestromen binnen een bedrijf te bewaken. Een CISO kan vaak ook veel waarde leveren bij de risico analyse en de strategische planning van een bedrijf. Als CISO heb je wel het hoogst mogelijke niveau bereikt op het gebied van information security, en heb je over het algemeen dus ook certificeringen nodig op een hoog niveau. De taak van een CISO kan stressvol zijn om uit te voeren gezien alles wat er misgaat op het gebied van cyber security in jouw schoenen wordt geschoven. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je deze richting op wil. Om je daar op voor te bereiden komen we weer uit bij een certificaat van het -ISC-². Het hebben van het predicaat Certified Information Systems Security Professional -CISSP- betekent dat je weet wat belangrijk is op het gebied van zowel technische als management kennis. Het laat zien dat je alles in huis hebt om een carrière te starten met een baan als CISO in het vizier. Denk je dat je in deze richting jouw carrière wil verderzetten? Begin dan nu met de training voor het CISSP certificaat.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen