Microsoft Learning Partner Deel 1

Train en certificeer jezelf als cybersecurity-professional!

04/05/2022
Cybersecurity-professionals spelen een belangrijke rol binnen moderne IT-landschappen. Lees hoe je jezelf op dit vlak met de juiste trainingen certificeert!

IT-landschappen en netwerken worden complexer, terwijl cybercriminaliteit zich tegelijkertijd uitbreidt als een olievlek. Hackers gaan steeds slimmer en agressiever te werk en verenigen zich steeds vaker in collectieven die gespecialiseerd zijn in diverse vormen van cybercriminaliteit. Het spectrum aan aanvalstactieken en -methoden groeit en diversifieert ook snel: van malware en ransomware tot phishing en van man-in-the-middle-aanvallen tot zero-day-exploitatie: bedreigingen nemen verschillende verschijningsvormen aan.

Cybersecurity is daarom een absolute topprioriteit voor elke moderne organisatie, ongeacht of je een grote corporate of een bescheiden mkb’er bent. Het is daarom belangrijk dat personen in een IT-functie op zijn minst weet hebben van de basisprincipes van cybersecurity en (Microsoft) security compliance. Een goede cybersecurity-professional heeft in het huidige IT-klimaat uitstekende carrièrekansen en kan zich ontpoppen tot een sterkhouder binnen je organisatie.

In dit artikel vertellen we hoe jij jezelf met de juiste cybersecurity-trainingen en -certificeringen kunt ontwikkelen tot een erkende cybersecurity-professional! Daarnaast belichten we ook de trajecten die je aflegt om dit doel te bereiken.

Role-based traject

Bij het volgen van trainingen en behalen van cybersecurity-certificeringen voor Microsoft volg je een zogenoemd role-based traject. Dit houdt in dat je per rol of functietype in een vaste volgorde een aantal trainingen doorloopt. Binnen de Microsoft-certificeringsposter stippel je het pad uit dat je naar het gewenste eindresultaat (de functie of rol die je graag wil) leidt. Het voordeel van deze werkwijze is dat je als cursist structuur en duidelijkheid aanbrengt in het grote trainingsaanbod.
Omdat cybersecurity een veelzijdig en dynamisch vakgebied is, zijn er ook veel functies, rollen en deelspecialismen. We tonen je een aantal interessante trajecten die je met de cybersecurity-trainingen en -certificeringen van Master IT kunt afleggen.

Afbeelding rollen security Microsoft Certificeringsposter

Ook benieuwd geworden naar de verschillende role-based trajecten? Vraag dan de Microsoft Certificeringsposter van Master IT aan.

Security Operations Analyst

Het traject richting de rol van Microsoft Security Operations Analyst begint met de training SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals. Je maakt kennis met de basisconcepten van beveiliging, compliance en identiteit en leert alles over concepten en mogelijkheden van Microsoft-oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Na deze training kun je de cybersecurity-certificering ‘Security, Compliance, and Identity Fundamentals’ behalen.

Lukt dat? Dan kun je door naar de training SC-200 Microsoft Security Analyst. Deze training leert je hoe je bedreigingen onderzoekt en verhelpt met Microsoft Azure Sentinel, Azure Defender en Microsoft 365 Defender. Na de training kun je de certificering Security Operations Analyst Associate in de wacht slepen.

Als dat lukt, mag je jezelf Security Operations Analyst noemen. Je hebt dan inzicht in belangrijke veiligheidsproblemen en kunt inschatten hoe het cybersecuritylandschap evolueert. Bovendien weet je alles over identiteits- en toegangsbeheer en kun je veiligheidsproblemen (zowel op het niveau van netwerken als endpoints) voorkomen en in de kiem smoren. Je beschikt bovendien over inside-kennis van Microsoft-veiligheidsoplossingen als Azure Defender, Azure Sentinel en Defender for Endpoint.

Identity en Access Manager

Wil je Identity en Access Manager worden? Ook dan begin je met de training SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals. Na het behalen van de certificering Security, Compliance, and Identity Fundamentals, ga je op dit role-based traject verder met de training SC-300 Microsoft Identity and Access Administrator. Deze training biedt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om oplossingen voor identiteitsbeheer te managen op basis van Microsoft Azure AD.

Na het afronden van deze training kun je oplossingen voor identiteitsbeheer implementeren en oplossingen voor authenticatie en toegangsbeheer invoeren. Daarnaast weet je hoe je een strategie voor identiteitsbeheer opzet.

Na het voltooien van de training en het behalen van de certificering Identity and Access Administrator Associate kun je de rol van Identity and Access Manager vervullen. Jij bent dan degene die je organisatie voorziet van een goed systeem voor identiteits- en toegangsmanagement. Zo kan iedereen veilig werken binnen het netwerk en met alle bedrijfsapplicaties. Bovendien kun je als Identity and Access Manager een goede governance-strategie voor identiteitsbeheer ontwerpen en toepassen.

Information Protection Administrator

De training SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals is ook de basis van het traject richting de rol van Information Protection Administrator. De vervolgstap in dit traject is het volgen van de training SC-400 Microsoft Information Protection Administrator. Die richt zich op data governance en informatiebeveiliging binnen jouw organisatie. De training behandelt het voorkomen van gegevensverlies, gevoelige informatietypen, gevoeligheidslabels, beleid voor het bewaren van gegevens en Office 365-berichtversleuteling.

Als je slaagt voor het examen SC-400 ontvang je de certificering Information Protection Administrator Associate. Als Information Protection Administrator kun je jouw organisatie onder meer helpen met het configureren van preventiemaatregelen voor dataverlies. Daarnaast bekijk en analyseer je DLP-rapporten en implementeer je Endpoint-DLP.

De juiste rol en training voor jou

IT-professionals die zich willen bekwamen in cybersecurity kunnen qua rollen, functies en trainingen dus heel wat kanten op. Ter herinnering nog een kort overzicht van de mogelijkheden en bijbehorende trainingen en trajecten:

Meer weten?

Wil je meer weten of één van onze Microsoft Security trainingen boeken? Neem dan gerust contact met ons op via WhatsApp, telefonisch via 040 23 23 390 of stuur een mail naar info@master-it.nl
Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen, één van onze opleidingsadviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Vier topfuncties binnen Cyber Security en de certificeringen waarmee je deze kan bereiken

Cybersecurity binnen de populairste IT-platformen

Hoe dicht je de kloof tussen cybersecurity en business?

 

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen