SharePoint leren programmeren

02/11/2017

Werk je binnen een grote organisatie, of met veel verschillende teams? Dan weet je hoe belangrijk een intern netwerk kan zijn voor je productiviteit. Aan het begin van de dag controleer je de laatste nieuwtjes, bekijk je documenten van collega’s, of download je de meest recente versie van je werkomschrijving. SharePoint zorgt voor een betrouwbaar intern netwerk waar je altijd terecht kunt voor de laatste updates.

De dynamische omgeving van SharePoint leren kennen

SharePoint zorgt voor een dynamisch intranet, waar je eenvoudig kennis en toepassingen deelt. Heb je net een nieuwe presentatie gemaakt? Dan plaats je deze op SharePoint zodat alle betrokkenen hem direct kunnen inzien. Niemand hoeft meer te vragen hoe ver je al bent; als ze inloggen op hun account weten ze meteen wat de stand van zaken is. Verder helpt SharePoint tijdelijke teams om beter samen te werken. Teamleden komen samen op één teamsite, waar ze direct alle belangrijke details onder ogen krijgen en rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren. De taakverdeling wordt hierdoor inzichtelijk en alle cruciale schakels komen met elkaar in contact. Wanneer het project is afgerond, staat alle documentatie bovendien op één plek en is voor alle belanghebbenden inzichtelijk. Met SharePoint zorg je voor een dynamisch omgeving die de arbeidsproductiviteit verhoogt en zorgt voor beter contact tussen collega’s.

Waar wordt SharePoint voor gebruikt?

Concreet gebruiken medewerkers SharePoint om bestanden met elkaar te delen. Dat kan van alles zijn. Het ene moment worden worddocumenten gedeeld, het volgende moment krijg je een Excel sheet met telefoonnummers voor ogen. SharePoint zorgt voor meer overzicht op de werkvloer en een snelle uitwisseling van informatie. Verder kan de applicatie heel belangrijk zijn wanneer meerdere werknemers aan dezelfde opdracht werken. Voordat jij kunt beginnen, moet je weten wat je buurman gister heeft gedaan, zodat je niet twee keer hetzelfde werk doet. Met SharePoint heb je altijd toegang tot de meest recente versie van een document. Tot slot is SharePoint ook te gebruiken voor het verspreiden van nieuws, metadatering, of het bepalen van workflows. Al deze verschillende mogelijkheden maken SharePoint een heel divers en breed inzetbaar product.

Werken met SharePoint

Om effectief met SharePoint te werken is het belangrijk om kennis te hebben van de structuur en opbouw van het netwerk. Daarbij kun je denken aan verschillende teamsites -collections-, lijsten, verschillende contenttypes en taxonomie. Verder moet je weten hoe je het netwerk eigen maakt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende apps downloaden, om meer functionaliteit toe te voegen. Ook zijn speciale plug-ins en webparts beschikbaar. In principe heb je geen directe ‘vaardigheid’ nodig om met SharePoint te kunnen werken. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren. Wel moet je weten hoe het programma precies in elkaar zit en waar je de verschillende functionaliteiten kunt vinden. De informatie staat in het platform, jij moet weten hoe je deze informatie kunt benaderen. Ben je een developer en wil je aan de slag met SharePoint? Dan dien je kennis te hebben van webdevelopment, zoals HTML, JavaScript, CSS en SQL Server.

De geheimen van SharePoint

Ben jij benieuwd naar de geheimen van SharePoint? Volg dan een training bij Master it Training. Onze experts zorgen dat jij alle basisfunctionaliteiten volledig beheerst en precies weet hoe het intranet functioneert. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en ben je continu op de hoogte van de laatste updates. Kijk hier voor het volledige overzicht van SharePoint trainingen. Wil jij een 5-daagse SharePoint training volgen?

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen