PL-200 training blog

PL-200 training: De kracht van het Power Platform

In dit blogartikel bespreken we de PL-200 training, deze training is gericht op het Power Platform. Er wordt besproken wat de PL-200 training precies inhoudt en welke onderwerpen er aan bod komen tijdens deze training.

Wat is de PL-200 training?

De PL-200-training is een training die gericht is op het Power Platform. Het Power Platform is een verzameling bestaande uit Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents. Deze training is bedoeld om deelnemers te leren hoe ze deze tools kunnen gebruiken om oplossingen te ontwikkelen, processen te automatiseren en gegevens te analyseren binnen hun organisaties.

De verschillende onderwerpen binnen de PL-200 training

In de PL-200-training worden verschillende onderwerpen en concepten behandeld die je zullen helpen bij het begrijpen en gebruiken van het Microsoft Power Platform. Hier zijn enkele van de belangrijkste onderwerpen die in de training aan bod komen:

  1. Inleiding tot het Power Platform: De training begint met een algemene introductie tot het Power Platform en de vier belangrijkste componenten: Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents. Je leert waarvoor elk component wordt gebruikt en hoe ze samenwerken om bedrijfsprocessen te verbeteren.
  2. Power Apps: Hier leer je hoe je met Power Apps aangepaste apps kunt maken zonder te hoeven coderen. De training omvat het bouwen van formulieren en schermen, het toevoegen van interactieve besturingselementen en het verbinden van apps met gegevensbronnen. Je ontdekt hoe je op een intuïtieve manier functionaliteiten kunt toevoegen en aanpassen aan de specifieke behoeften van je organisatie.
  3. Power Automate: De training gaat dieper in op Power Automate en legt uit hoe je geautomatiseerde workflows kunt maken. Je leert hoe je processtappen definieert, triggers instelt en acties automatiseert om taken efficiënter uit te voeren. Daarnaast ontdek je hoe je Power Automate kunt integreren met andere apps en services.
  4. Power BI: In dit gedeelte leer je hoe je met Power BI gegevens kunt visualiseren en analyseren. Je leert hoe je rapporten en dashboards maakt om gegevens inzichtelijk te presenteren en bruikbare inzichten te verkrijgen. De training behandelt ook geavanceerde analysetechnieken en het delen van rapporten met anderen.
  5. Power Virtual Agents: Dit onderdeel richt zich op het bouwen van chatbots met Power Virtual Agents. Je leert hoe je interactieve chatbots maakt en configureert om vragen van klanten of werknemers te beantwoorden. Daarnaast ontdek je hoe je chatbots integreert met andere toepassingen en systemen.
  6. Toepassingen en scenario’s: Tijdens de training worden praktische scenario’s en voorbeelden gepresenteerd waarin je het Power Platform in actie ziet. Je leert hoe je oplossingen kunt ontwikkelen voor specifieke bedrijfsbehoeften en uitdagingen.
  7. Integratie en beveiliging: Een ander belangrijk aspect dat wordt behandeld, is de integratie van het Power Platform met andere Microsoft-services en -tools. Je leert ook hoe je beveiligingsmaatregelen kunt implementeren om gegevens te beschermen en veiligheid te waarborgen.
  8. Certificering: De PL-200-training is ontworpen om je voor te bereiden op het officiële Microsoft Power Platform Functional Consultant-examen (examencode PL-200), waarmee je jouw expertise kunt certificeren in Power Platform-implementaties en -configuraties. Het examen toetst je kennis en vaardigheden, waardoor je een erkende certificering kunt behalen.

Conclusie

De PL-200-training biedt een uitgebreide en praktische kennismaking met het Microsoft Power Platform, inclusief Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents. De training leert deelnemers hoe ze oplossingen kunnen ontwikkelen, processen kunnen automatiseren en gegevens kunnen analyseren om bedrijfsprocessen te verbeteren. Het omvat onderwerpen zoals het bouwen van aangepaste apps zonder codering, het creëren van geautomatiseerde workflows, het visualiseren en analyseren van gegevens, en het bouwen van interactieve chatbots.

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen