Pas Azure Artificial Intelligence toe in jouw organisatie

Artificial Intelligence is de drijfveer van de volgende generatie innovaties die de wereld gaan veranderen. Artificial Intelligence is in staat te leren zoals nog nooit is vertoond. Het heeft oneindig veel toepassingen en is duizendmaal nauwkeuriger dan de mens. Voor jouw organisatie is het daarom vanuit een competitief oogpunt belangrijk dat je hier je voorsprong mee pakt. Geïnteresseerd in hoe je dat doet? Lees dan verder. Microsoft is leidend op het gebied van eenvoudige en implementeerbare Artificial Intelligence applicaties. Ze zijn bezig om AI in Azure te implementeren zodat jij met jouw organisatie van AI kan profiteren. Er zijn verschilende aspecten van AI die jouw bedrijf een boost kunnen geven:

  • Het gebruik van Machine Learning; hiermee bouw je voorspellende modellen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.
  • Het gebruik van advanced vision, speech, language en decision-enabling capabilities zodat je AI gedreven applicaties en agents, die je een gepersonaliseerde en meeslepende ervaring geven, kan bouwen.
  • Het toepassen van knowledge mining zodat je inzichten krijgt over patronen in je data set.

Azure Machine Learning

Azure Machine Learning is ontworpen zodat de machine nooit stopt met leren. Je kunt als developer en organisatie snel modellen bouwen, trainen en toepassen, daarnaast is het makkelijk om deze te beheren met de geïntegreerde -CI/CD- tools. Dankzij Azure Machine Learning wordt de arbeidsproductiviteit van Developers, Data Scientists en DevOps professionals verhoogd. Dit komt door:

  • Geautomatiseerde Machine Learning userinterface wat ervoor zorgt dat iedereen een Machine Learning model kan trainen met slechts een paar klikken.
  • De userinterface die ervoor zorgt dat er geen programmeercode nodig is om een Machine Learning model te bouwen, trainen en toe te passen. Dit kan met enkel het drag en drop principe
  • Azure Machine Learning notebooks die Developers en Data Scientists een code-first Machine Learning ervaring geven.

Azure AI apps and agents

De combinatie van Azure Cognitive Services en Azure Bot Services zorgt ervoor dat je als Developer makkelijk krachtige AI capabilities in je apps en agents implementeert. Wanneer je beeld, geluid, response, vertalingen en logisch redeneren in je applicaties op wil nemen, moet je Cognitive Services van Azure gaan gebruiken. Op dit gebied zijn er namelijk nieuwe updates die je het leven heel gemakkelijk gaan maken:

  • Bij beeld-vision- zijn er nieuwe features toegevoegd. Waaronder de feature Ink Recognizer die handschriften kan herkennen. Als je dus tastbaar papier met daarop handgeschreven tekst aan het programma voert kan die de tekst herkennen. Deze capability kun je eenvoudig aan je applicatie toevoegen. Bovendien kun je toevoegen dat je kunt zoeken in handgeschreven aantekeningen. Ideaal dus voor collega’s met een onleesbaar handschrift.
  • Bij spraak -speech- kun je nu spraak omzetten in tekst, de conversation transcription maakt iedere vergadering efficiënt door alles op te schrijven. Nu kan dus iedereen mee doen in de vergadering. Het noteert zelfs wie wat op welk tijdstip zei.

Knowledge mining

Je kunt wel oneindig veel toegang hebben tot data, pdf-files of mediafiles, maar als je er geen informatie uit kunt halen kun je er niks mee. Als deze bestanden netjes en consistent zijn gestructureerd dan kun je programma’s schrijven om alle informatie eruit te halen. Door knowledge mining kun je Artificial Intelligence gebruiken om verborgen inzichten uit deze data te halen. Er zijn twee verschillende updates die hiervoor heel handig gaan zijn: De cognitive search capability van Azure Search is nu voor iedereen beschikbaar en is tot dertig keer sneller dan eerst. Azure Search is het enige programma met een enkel mechanisme om AI-verrijkingen toe te passen in content. Door het gebruik van Cognitive Search en andere AI capabilities kun je nu patronen en relaties ontdekken in content, je kunt de kernzinnen eruit halen en nog veel meer. Dit alles terwijl je helemaal geen data science expert hoeft te zijn. Daarnaast kun je nu kennis opslaan wat jou als ontwikkelaar helpt om de behaalde inzichten en metadata verder te gebruiken. Dit kun je vervolgens bijvoorbeeld gebruiken voor Power BI visualizations, knowledge graphs of Machine Learning models. Ideaal dus! De nieuwe Form Recognizer service past vergevorderde Machine Learning toe om allerlei dingen uit documenten te halen, zoals tabellen of afbeeldingen. Dit komt omdat ie geleerd heeft de vorm te herkennen, vandaar ook de naam Form Recognizer.

Menselijke intelligentie opdoen bij Master it Training

Overtuigd dat Artificial Intelligence van Azure jouw bedrijf op een hoger plan kan helpen? Kom dan trainen bij Master it Training! Om te beginnen kun je uiteraard komen leren over Artificial Intelligence met de training Designing and Implementing an Azure AI Solution -AI-100-. Aangezien Machine Learning een hot item is binnen AI hebben wij daar uiteraard een training voor: de training Designing and Implementing a Data Science Solution on Azure -DP-100-. Hier leer je alles over Machine Learning binnen data science en hoe je dit toe kan passen binnen Azure. Daarnaast kun je een Power BI basis leggen die handig is om Artificial Intelligence toe te passen: de training Analyzing Data with Power BI -MS20778-. Artificial Intelligence en Machine Learning klinken nog steeds als futuristische fenomenen en het is daarom helemaal niet gek als je daar alleen niet uitkomt. Daarom hebben wij ook een groep opleidingsadviseurs klaar staan om door jou gebeld te worden op het nummer 040 23 23 390. Je kunt uiteraard ook met ze chatten via het venster rechts onderin.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen