Ontdek 3 minder bekende Office 365 apps -Master it Training

Wanneer je op ‘alle apps’ klikt en allemaal onbekende Office 365 apps ziet, kan dit nogal overweldigend overkomen. In deze blog bespreken we drie apps waar je gegarandeerd wat aan zult hebben: Microsoft Flow, Power Apps en OneNote. Ken jij ze al? Wanneer een organisatie switcht naar Office 365 worden meestal niet alle apps die in het pakket zitten ook daadwerkelijk gebruikt. Dit kan zijn omdat je sommige apps simpelweg niet nodig hebt, maar veelal weten mensen niet waar ze bepaalde apps voor kunnen gebruiken. Wanneer je op ‘alle apps’ klikt en allemaal onbekende Office 365 apps ziet, kan dit nogal overweldigend overkomen. In deze blog bespreken we drie apps waar je gegarandeerd wat aan zult hebben: Microsoft Flow, Power Apps en OneNote. Ken jij ze al?

1. Microsoft Flow -Ook wel Microsoft Power Automate-

Microsoft Flow is een tool om eenvoudige, repetitieve taken tussen verschillende programma’s te automatiseren. Er zijn tientallen sjablonen beschikbaar maar het is ook mogelijk om je eigen flow bouwen. Je kunt Microsoft Flow inzetten om acties voor jezelf of je team te automatiseren -bijvoorbeeld het maken van taken in verschillende takenlijst-apps van gemarkeerde e-mails in Outlook-. Deze automatisering kan handig zijn om tijd te besparen, fouten te voorkomen en het kan helpen met het monitoren van je bestanden. Iedereen heeft gratis toegang tot Flow voor een beperkt aantal “runs”. Daarnaast is Flow ook beschikbaar in de abonnementen Office 365 Business Premium, Business Essentials en Enterprise E1, E3 en E5. Er zijn afzonderlijke betaalde abonnementen beschikbaar voor bedrijven die meer ‘runs’ nodig hebben.

2. PowerApps

PowerApps is een service voor het maken van op maat gemaakte zakelijke apps. Het is mogelijk om te beginnen met een voorbeeldapp, een sjabloon of je kunt je eigen app helemaal zelf bouwen. Daarnaast kun je PowerApps gebruiken om apps voor zowel mobiel als het web te ontwerpen, ook is het mogelijk om apps te maken voor in programma’s als SharePoint en Teams. Enkele voorbeelden van de sjablonen waarmee je zou kunnen beginnen, zijn budgettrackers, enquêtes over werknemersbetrokkenheid en verzoeken om verlof. PowerApps werkt samen met Microsoft Flow. Hoewel PowerApps het proces van het bouwen van apps aanzienlijk vereenvoudigt, zal het hebben van wat codeerkennis je serieus helpen bij het bouwen van apps. PowerApps is opgenomen in de abonnementen Office 365 Business Premium, Business Essentials en Enterprise E1, E3 en E5. Het is ook beschikbaar in bepaalde Dynamics 365-abonnementen of als add-on.

3. Onenote

Tegenwoordig is OneNote afzonderlijk beschikbaar als gratis download – zonder de rest van het Office-pakket. Er is ook een gratis OneNote-app, die al vooraf is geïnstalleerd in Windows 10 en de belangrijkste functies biedt. Het lijkt erop dat OneNote populairder wordt vanwege de vooruitgang van tablet-pc’s met penbesturing en de mogelijkheid om digitale notebooks in de cloud op te slaan en ze online te gebruiken in internetbrowsers. Je kunt met OneNotedus digitale notitieboeken maken. OneNote helpt je bij het vervangen van documenten, mappen en alle soorten gedrukte informatie. Doordat je al je documenten online in de cloud opslaat bespaar je niet alleen een hoop papier, maar kun je ook niks kwijtraken. Je kunt niet alleen tekst, maar o.a. ook afbeeldingen, lijsten en gescande documenten kwijt in je OneNote notitie. Wanneer je bijvoorbeeld een krantenartikel of een boekpagina scant, herkent OneNote de tekst in de afbeelding zodat je kunt zoeken naar woorden en andere inhoud in het document. Daarnaast kun je je digitale notitieblok makkelijk delen met vrienden of collega’s, super handig! Meer weten over Microsoft Flow, PowerApps of OneNote? Bij Master it Training bieden verschillende trainingen over deze onderwerpen aan. Met de Microsoft PowerApps en Power Automate/Microsoft Flow bundel, leer je in drie dagen alle ins en outs over beide Microsoft apps. Als je je kennis wilt vergroten op het gebied van OneNote, kun je de eendaagse Microsoft OneNote training volgen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen