Microsoft Certified Professional, wat zijn de voordelen?

Het belang van de Microsoft Certified Professionals.

Nu de digitale omgeving sneller dan ooit verandert, aangedreven door zowel interne als externe krachten, zijn IT-certificering en -kennis waardevoller dan ooit. Voor zowel de individuele werknemer als voor de IT-organisatie. Cloud, draadloos, hybride werken, beveiliging; alles vraagt tegenwoordig om wendbare en vaardige IT-teams. Om je organisatie klaar te stomen voor de toekomst is het super belangrijk om dus open te staan voor nieuwe kennis. Lees snel verder om te lezen wat Microsoft Certified Professional zijn voor voordelen heef; zowel voor de werknemer als de werkgever!

Voordelen voor jou

Up-to-date kennis is dus super belangrijk voor een organisatie. Maar wat zit er dan in voor jou, de werknemer? Het lijkt erop dat het ontwikkelen van een zogenoemde ‘groei mindset’ het allerbelangrijkst is; dit zou er namelijk voor zorgen dat werknemers zich willen blijven ontwikkelen en dus certificeren. Maar uit onderzoek blijkt dat de drang om te ontwikkelen wordt versterkt door het kwantificeren van doelen. Wanneer een kandidaat voor een certificering bijvoorbeeld een carrièredoel stelt, bijvoorbeeld promotie, loonsverhoging of een nieuwe functie, is de kans veel groter dat hij/zij dat doel ook bereikt.

Daarnaast zijn er nog een tal van andere voordelen die gecertificeerd zijn met zich meebrengt. Wist je bijvoorbeeld dat 91% zich meer zelfverzekerd voelt na het behalen van een certificering? Daarnaast krijgt 75% merkbaar meer respect vanuit zijn/haar omgeving. Wauw, dat zijn nog eens resultaten!

Voordelen voor je werkgever

Wanneer individuen binnen een organisatie certificeringen nastreven, profiteert de organisatie daar als geheel natuurlijk ook van. In het algemeen zijn er drie belangrijke gebieden waarop organisaties voordeel hebben bij het verbeteren van vaardigheden en kennis:

  • Tijdigheid: Goed opgeleide cloudmigratieteams halen bijna 90% van hun bedrijfs- en projectmijlpalen. Vergeleken met minder dan 50% van de mijlpalen die worden gehaald door cloudmigratieteams met slechts een “gemiddeld” vaardigheidsniveau.
  • Inzicht: Bijna alle (90%) van de organisaties met goed opgeleide teams zijn tevreden of zeer tevreden over hun vermogen om server-, opslag- en netwerkresources te monitoren, voorspellen en optimaliseren. Vergeleken met minder dan 10% van de organisaties met minder opgeleide teams die tevreden zijn over hun vermogen om resources te optimaliseren.
  • Zakelijke impact: Van de organisaties met teams die goed zijn opgeleid in automatiseringstools, meldt 80% tevreden of zeer tevreden te zijn over de zakelijke impact van de overstap naar de cloud. Slechts 20% van de organisaties zonder voldoende vaardigheden was tevreden over de impact van de cloud.
Microsoft Certificeringsposter
Vraag aan per post of per download

Word Microsoft Certified Professional

Wil je nou weten waar deze getallen allemaal vandaan komen of überhaupt meer informatie over het genoemde onderzoek? Download dan het Microsoft e-book ‘The win-win of certification’.

Overtuigd dat certificeren ook voor jou de beste stap is of nieuwsgierig naar meer informatie over de beschikbare trajecten? Bekijk ze hier, of download onze Microsoft certificeringsposter hier voor een handig overzicht. Natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen voor vragen of om een advies op maat te ontvangen.

 

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen