UWV Scholingsbudget - Master IT

Maak gebruik van het UWV Scholingsbudget bij Master IT

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe baan én ontvang je een uitkering van het UWV, zoals een WW-uitkering? Soms kan het UWV een opleiding vergoeden om jouw baankansen te vergroten. Zo kan jij je bijvoorbeeld omscholen naar de IT. In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Het volgen van een IT-opleiding, zoals het behalen van een Microsoft certificering of een CompTIA certificering, kan een enorme boost geven aan je carrière. Als werkzoekende kan dit een flinke investering zijn. Gelukkig kan het UWV in specifieke gevallen het UWV scholingsbudget bieden.

Omscholen naar de IT met het UWV Scholingsbudget

Het UWV Scholingsbudget helpt met het verkrijgen van een baan die  past én toekomstperspectief biedt. Laten we de belangrijkste voorwaarden van dit budget eens op een rijtje zetten:

 • Het eerste criterium is dat je op dit moment een uitkering ontvangt die betaald wordt door het UWV. Denk daarbij aan een WW, WIA of Wajong uitkering. Een bijstandsuitkering en andere gemeentelijke uitkeringen komen helaas niet in aanmerking.
 • Er moet sprake zijn van scholing richting een kansberoep. Hierin zit je bij Master IT goed: onze IT certificeringen zijn in principe altijd in te delen in een van de kansberoepen die het UWV hanteert.
 • De opleiding moet volgens de wettekst aansluiten bij je ‘cognitieve vaardigheden, je belastbaarheid en je persoonlijke omstandigheden’.
 • De opleiding moet noodzakelijk zijn; zonder deze scholing kun je niet beginnen in de functie of sector waar je zou willen werken.
 • Je moet goed kunnen onderbouwen hoe deze opleiding je baankansen kan vergroten.

Hoe vraag ik het UWV Scholingsbudget aan?

Het aanvragen van het scholingsbudget is niet moeilijk. Doorloop de volgende stappen, dan komt je aanvraag gegarandeerd aan bij je UWV-adviseur:

 1. Vraag hieronder een gesprek aan met een van onze opleidingsadviseurs als je denkt dat het UWV Scholingsbudget een uitkomst voor jou kan bieden.
 2. In dit gesprek staat onze opleidingsadviseur met je stil bij je interesses en leervraag. Hierna stelt hij of zij een persoonlijke offerte voor je op.
 3. Deze offerte kun je indienen in je Werkmap, door daar een bericht te sturen naar je UWV-adviseur. Klik daarvoor bij Berichten op Nieuw bericht, vul het onderwerp in en schrijf een korte motivatie. Voeg de offerte toe als bijlage en verzenden maar!

Hoe onderbouw ik mijn aanvraag voor het UWV Scholingsbudget?

Het is belangrijk dat je je aanvraag goed onderbouwt richting jouw UWV adviseur. Daarmee laat je zien hoe deze opleiding je kans op een nieuwe baan kan vergroten. Daarom ter inspiratie enkele vragen die jouw adviseur aan je zou kunnen stellen:

 • Kun je motiveren waarom je deze opleiding wilt gaan volgen en waarom het noodzakelijk is om deze opleiding te volgen?
 • Hoe liggen je kansen op het vinden van een baan in je laatste functie?
 • In welke vorm wil je als aan de slag nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond. In loondienst of als zelfstandige? En waarom in deze vorm?
 • Welke stappen ga je ondernemen of heb je al ondernomen om ervoor zorgen dat je aansluitend na de opleiding in deze functie aan de slag kunt gaan?

Zijn er voor mij kosten aan verbonden?

Als je opleiding wordt goedgekeurd door het UWV worden de opleidingskosten volledig vergoed. Het UWV factureert direct aan ons, dus je hoeft zelf geen voorschot te doen. De prijs van (oefen)examens zijn ook bij de offerte inbegrepen. Als je de trainingen op locatie wilt volgen, kan het wel zijn dat je reiskosten moet maken om naar een van onze locaties te reizen. Je kunt indien gewenst in gesprek gaan met je UWV-adviseur over het vergoeden van deze reiskosten.

Omscholen naar de IT bij Master IT

Wil je graag gebruik maken van het omscholingsbudget van het UWV om een IT training te volgen bij Master IT? Neem dan contact met ons op!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen