Jouw pad naar succes: Active Learning

Ben jij een IT professional of wil jij een succesvol IT professional worden? Dan is het hebben van technische skills een vereiste. De IT wereld is vol met nieuwe uitdagingen en deze vragen om een nieuwe manier van leren: Active Learning. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder!

Wat is Active Learning?

Bij actief leren is het idee dat je zelf kennis moet creëren om ervoor te zorgen dat het echt nut heeft en ook blijft hangen. Je krijgt informatie die je zelf moet interpreteren en moet koppelen aan jouw, al-bestaande, kennis. Je krijgt geen trainer die zijn kennis op jou overdraagt, maar een professionele coach die jouw leerproces begeleid. Hoe ziet een leerproces er dan uit? Je hebt besloten dat je een training wilt volgen om je kennis te vergroten en wellicht deze kennis uiteindelijk aan te kunnen tonen middels een certificering. Daarom vragen wij ook altijd wat je leerdoel is. Hierover gaan wij met je in gesprek zodat jij er zeker van bent dat je je leerdoel kunt halen tijdens de training die jij gaat volgen. Heb je vragen? Dan kun je de coach inschakelen die jou voorziet van antwoorden en handige tips Dit verschilt sterk met het schoolse model waarin jij kennis overgedragen krijgt van een docent. Je krijgt verschillende tools waarmee je kunt leren, van labs tot aan begeleide zelfstudie. In deze lab omgevingen vind je onder andere opgaven en omgevingen waarin jij je geleerde kennis toe kunt passen door middel van een simulatie. Dit zorgt ervoor dat je op alle mogelijke manieren uitgedaagd wordt om zo veel mogelijk kennis op te doen.

Behaal de skills en het certificaat op jouw manier en op jouw tempo

Door de verschillende tools die je aangereikt krijgt kun je nieuwe skills ontwikkelen of je huidige skills nog verder verrijken en de gewilde certificaten behalen. Jij bepaalt wat je leert, hoe je leert en wanneer je leert. Daarnaast bepaal jij de rol of het certificaat waar je je op wilt focussen. Wij helpen jou hierbij! We hebben honderden verschillende trainingen waarbij er altijd iets voor jou tussen zit waarmee je je doel kunt bereiken. Alle instapniveaus zijn mogelijk, het maakt niet uit of je net begint of dat je al jaren in het vak zit. Wij hebben de geschikte training! Het voordeel van Active Learning is dat je in je eigen tijd, op je eigen tempo alles kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld deze week besluiten 2 dagen te komen trainen en de rest van de rest van de trainingsdagen op een ander moment in te plannen.

De wetenschap over Active Learning

De wetenschap staat vierkant achter de lesmethode Active Learning. Zo toonde een studie aan dat je met Active Learning twee keer zo effectief leert als met een normale, klassikale lesmethode. Zo leer je dus twee keer zo veel in dezelfde tijd! Daarnaast kunnen mensen die op de Active Learning manier hebben geleerd langer de geleerde stof onthouden. Dit komt omdat je hersenen actief het lesmateriaal verwerken en zo beter, sneller, en effectiever leren. Met Active Learning ben je meteen bezig associaties te maken tussen de informatie die wordt aangeboden en jouw al-bestaande kennis. Wil jij nog meer weten over het wetenschappelijk onderzoek naar Active Learning en de bevindingen hiervan? Download dan hier de gratis whitepaper over Active Learning.

Active learning bij Master it Training!

Kom jouw Active Learning training volgen bij Master it Training, bij ons worden namelijk vrijwel alle trainingen op deze manier gegeven! Weet jij al wat je leerdoel is en ben je benieuwd hoe dit aansluit bij een Active Learning training? Onze opleidingsadviseurs adviseren je vrijblijvend zodat jij de training vind die aansluit bij jouw leerdoel. Je kunt ze bellen op 040 23 23 390 of mailen op info@master-it.nl.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen