MB700 blog

Haal als solution architect het beste uit Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations

Leer hoe je als solution architect alles uit Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations haalt met de training MB-700.

Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations helpt organisaties bij het moderniseren en automatiseren van alle financiële en operationele activiteiten. Met Finance automatiseer je alle boekhoudkundige en financiële activiteiten, terwijl Operations projectgebaseerde diensten opvolgt, beheert en levert via één applicatie die al jouw activiteiten en resources met elkaar verbindt.

Een van de uitdagendste en technisch interessantste functies binnen het domein van Dynamics Finance and Operations is die van apps solution architect. Je bent dan namelijk actief bezig met het aanscherpen van technische vaardigheden die jouw organisatie helpen om het beste uit haar applicatie-architectuur te halen. 

Met de MB-700-training ‘Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Solution Architect’ leer je hoe je het beste uit dit ERP-systeem haalt en leg je een stevige inhoudelijke basis voor een rol als solution architect. In dit artikel lees je meer over deze interessante, veelzijdige en uitdagende training van Master IT. 

Wat leer je tijdens de training?

De training MB-700 laat je kennismaken met de op applicatiearchitectuur en techniek gerichte vaardigheden die je nodig hebt om de eerste stappen te zetten richting een rol als solution architect binnen Dynamics 365 Finance and Operations. 

Hiervoor doorloop je diverse modules die zich richten op een aantal specifieke onderdelen en facetten van het ERP-systeem.

Module 1: de rol van solution architect

De eerstemodule is een introductie in het vak van solution architect. Je leert wat een solution architect precies doet en wat jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn in deze rol.

Module 2: FastTrack

In module 2 maak je kennis met FastTrack en leer je hoe je het gebruikt tijdens het implementeren van Dynamics 365. Je haalt het beste uit FastTrack-templates en leert de waarde ervan kennen.

Module 3: solution blueprint

De derde module neemt je mee in de wereld van de ‘solution blueprint’. Je leert wat een solution blueprint is en uit welke componenten zo’n blauwdruk bestaat. Daarnaast behandelt deze module in afzonderlijke lessen onderwerpen als solution architecture, project governance en het werken met een business process catalog. 

Module 4: het definiëren van omgevingen, tools en uitrolstrategieën

Deze module werpt licht op de diverse omgevingen en mogelijkheden om applicaties uit te rollen.Je krijgt de handvatten om een goede strategie te ontwerpen voor het implementeren van Dynamics 365 Finance and Operations. Je leert alles over het beheren van een applicatie gedurende haar volledige levenscyclus en ontdekt LCS en Azure DevOps.

Module 5: een strategie voor datamanagement bepalen

Je leert alles over het beheren en migreren van data binnen applicaties en Dynamics 365 Finance and Operations. 

Module 6: integratie en interfaces

In module 6 staan de onderwerpen integratie en interfaces centraal. Je ontdekt welke integratie-opties en -tools er zijn, waardoor je gemakkelijker een goede integratie- en interfacestrategie ontwikkelt voor Dynamics 365.

Module 7: veiligheidsarchitectuur

Security is een belangrijk element van elke Dynamics-implementatie. Leer alles over de belangrijkste veiligheidsaspecten, securityframeworks en veiligheidsstrategieën.

Module 8: teststrategieën ontwerpen

Je gaat aan de slag met het definiëren van teststrategieën en het ontwikkelen van testplannen. Je maakt ook kennis met een divers spectrum aan testmethoden en -tools. 

Module 9: performance testen

Nadat je het algemene testwerk onder de knie hebt, leer je om met de juiste tools en aan de hand van gerichte onderwerpen de performance van de applicaties en applicatiearchitectuur te testen en (waar nodig) te verbeteren.

Module 10: business intelligence en rapportage

In deze module leer je hoe je business intelligence gebruikt om inzichten te visualiseren en rapportages op te stellen. Zo creëer je een stevig fundament voor het nog beter benutten van de vele mogelijkheden van Dynamics 365 Finance and Operations.

Module 11: licenties en ondersteuning

Last but not least komt het omgaan met licenties en ondersteuning binnen Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations aan bod. Leer alles over deze thema’s, zodat je altijd toegang hebt tot de juiste informatie en applicaties op het goede moment.

Wat kun je na het afronden van de training MB-700?

Na het afronden van de training ga je op voor het examen MB-700 en beschik je over de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om binnen Dynamics 365 Finance en Operations de rol van solution architect te vervullen. Je kunt onder meer:

  • de belangrijkste taken begrijpen die een solution architect heeft bij een Dynamics-implementatie;
  • solution blueprints begrijpen en voltooien;
  • technische informatie vinden waarmee je de belangrijkste vragen van jouw klanten  beantwoordt. 

Voor wie is de training MB-700 bedoeld?

Voor deze training en het MB-700-examen is het belangrijk dat je een functionele of technische focus hebt en beschikt over enige ervaring in Dynamics 365 Finance and Operations. De MB-700-training is vooral gericht op IT’ers die de wens en ambitie hebben om solution architect te worden. Op het gebied van voorkennis is het belangrijk dat je het door Microsoft ontwikkelde leerpad voor solution architects volgt.

Klassikaal of e-learning

Je kunt de training MB-700 zowel klassikaal als in de vorm van e-learning volgen. Bij de klassikale lesvorm staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde leerstof. De docent bepaalt het tempo, afhankelijk van de behoefte van de groep. Als je kiest voor e-learning, bepaal je grotendeels zelf waar en wanneer je leert. Maar je kunt wel rekenen op uitstekende online-begeleiding. 

Meer weten over de training?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van de MB-700-training Microsoft Dynamics 365: Finance and Operations Apps Solution Architect? Neem dan contact met ons op via 06 48 94 37 60/040 23 23 390 of info@master-it.nl. 

Meer trainingen?

Microsoft 365 Certified Fundamentals

Advanced Python (55285)

Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (ERP) (MB-920)

Identity with Windows Server

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen