Populairste Microsoft trainingen van 2022

Dit zijn de populairste Microsoft trainingen van 2022

Onze Product Manager Ruud Coumans laat je de trends in meest geboekte Microsoft trainingen zien.

Momenteel hebben we meer dan 150 Microsoft trainingen in ons aanbod opgenomen. Hoe maak je daar nou een keuze uit? Soms kan het slim zijn om je te laten inspireren door wat anderen doen. Daarom heb ik de 10 meest geboekte Microsoft trainingen van dit moment voor je op een rijtje gezet!

10. Microsoft Power Platform Functional Consultant (PL-200)

Op de tiende plek vinden we de training waarmee je de hoed en rand leert kennen van het Power Platform. Het brede karakter van deze training spreekt veel cursisten aan, je leert namelijk werken met Power BI, Power Automate, Power Apps en Power Virtual Agents. Deze PL-200 training gaat dieper in op deze applicaties en heeft een extra focus op Microsoft Dataverse, AI Builder, connectors en portals.

9. Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals (SC-900)

Deze security fundamentals training is aan een flinke opmars bezig. Door al het recente nieuws over hacks en ransomware aanvallen bij bedrijven en organisaties, zien we de vraag naar actuele kennis van security, compiance en identity beheer toenemen. Is deze wereld nieuw voor je en wil je de beveiliging van jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Dan is de SC-900 training een perfect begin.

8. Developing solutions for Microsoft Azure (AZ-204)

Net als op het gebied van systeembeheer zien we een steeds grotere vraag onder developers om end-to-end oplossingen te creëren in Microsoft Azure. In de AZ-204 training leer je hoe je met behulp van Azure-opslag, authenticatie en autorisatie kunt implementeren en oplossingen beveiligt. Let op: er is aardig wat kennis van programmeertalen nodig om deze training goed te kunnen volgen.

7. Microsoft 365 Identity and Services (MS-100)

De MS-100 training is al langere tijd een van onze hardlopers. Da’s niet gek, want deze training is een must voor administrators die Microsoft 365 en Office 365 willen implementeren op grotere schaal. Samen met de Microsoft 365 Mobility and Security (MS-101) training vormt deze training een certificeringstraject voor de populairste Microsoft expert certificering, namelijk die van de Enterprise Administrator Expert.

6. Managing Microsoft Teams (MS-700)

We twijfelen er niet aan dat de Coronapandemie aan de snelle stijging van de MS-700 training heeft bijgedragen. Voor gebruikers is Microsoft Teams makkelijk te gebruiken, maar aan de achterkant kan het voor beheerders een flinke klus zijn om Microsoft Teams goed te faciliteren. In deze training leer je daarom alles om Office 365-workloads voor Microsoft Teams goed te beheren, waarmee je de efficiëntie en effectieve samenwerking in jouw organisatie een boost geeft!

5. Microsoft Azure Administrator (AZ-104)

De AZ-104 is weer zo’n technisch inhoudelijke Azure training die continu in onze top 10 blijft staan. Deze training centreert zich volledig op het implementeren en beheren van de opslag, rekenkracht en de virtual networks van cloudomgevingen. De Azure-beheerder richt resources in, schaalt deze op maat, bewaakt de resources en past ze aan waar nodig.

4. Windows Client (MD-100)

De MD-100 training heette vorig jaar nog ‘Windows 10’. Maar sinds de introductie van Windows 11 is deze training hernoemd naar Windows Client, aangezien de versie van de Windows Desktop die je leert instaleren en beheren naar eigen keuze is. Samen met de MD-101 training Managing Modern Desktops leer je de belangrijkste werkzaamheden aan die je als moderne administrator van Windows workloads wilt beheersen.

3. Microsoft 365 Fundamentals (MS-900)

Is de MD-100 nog wat te hoog gegrepen voor je? De MS-900 training kan dan een goede start vormen. In deze training krijg je een dwarsdoorsnede van alle instrumenten uit het Microsoft 365 pakket. In één dag leer je de belangrijkste toepassingen en infrastructuur van Microsoft 365 kennen en gebruiken.

2. Analyzing Data with Microsoft Power BI (DA-100)

De vraag naar Power BI trainingen stijgt bij Master IT door het dak! Niet gek, want voor elke organisatie kan Power BI een uitkomst bieden. Wil je op een toegankelijke manier inzicht in jouw belangrijkste data? De PL-300 training leert je Power BI op een grondige manier te gebruiken. Vanaf maart 2022 wordt deze training vervangen door de PL-300 training, die eigenlijk een update van de DA-100 training vormt

1. Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)

En dan sluiten we af met de absolute nummer 1: De Azure Fundamentals training. In deze tweedaagse training leer jij de belangrijkste Azure Cloudconcepten begrijpen en doorgronden. Kortom, duizelde alle termen je bij het lezen van dit artikel, maar is je interesse wel gewekt? De AZ-900 training is jouw lichtend baken in het cloud-jargon!

Daarmee heb ik de huidige top 10 van Microsoft trainingen uit de doeken gedaan. Mijn verwachting is dat de komende tijd de nieuwe DP-203 Data Engineering on Microsoft Azure en de AZ-800 & AZ-801 zullen gaan toenemen aan populariteit. Wil je deze nieuwe trainingen leren kennen? Probeer onze podcasts over deze onderwerpen eens. Dan hoor je meteen wie die Product Manager nou is die achter deze blogs zit. Mijn tip: besluiter de aflevering over Data Warehousing om een goed beeld te krijgen wat dat Data engineering nou inhoudt.

Meer blog over Microsoft

Microsoft Learning Partner Deel 2

MB260: Nieuwe Microsoft training in Customer Insights

Wat brengt de Windows Server 2022 release?

12 Microsoft Teams apps die je niet mag missen

 

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen