Dit zijn de populairste cybersecurity-trainingen van 2022

Dit zijn de populairste cybersecurity-trainingen van 2022

09/05/2022
Door een groeiende behoefte aan cybersecurity en de opkomst van het hybride werken volgen steeds meer mensen een IT-training. Dit zijn de populairste cybersecurity-trainingen in 2022.

Steeds meer mensen volgen een IT-training. Een begrijpelijke ontwikkeling, en wel om verschillende redenen. Zo heb je voor vrijwel elke kantoorbaan of technische functie tegenwoordig een behoorlijke mate van digitale geletterdheid nodig. Daarnaast werken mensen steeds vaker online vanuit huis of vanaf een andere werkplek op afstand. Dit betekent dat ze meer applicaties gebruiken en op het vlak van IT zelfredzamer moeten zijn. Ook veiligheid wordt een grotere uitdaging in een situatie waarin meer externe medewerkers en apparaten toegang krijgen tot het netwerk van jouw organisatie. Maar hoe ga je hier veilig mee om als organisatie?

Het volgen van goede IT-trainingen is een uitstekende manier om de cybersecurity voor organisaties te verbeteren. Het dreigingslandschap is namelijk gevarieerder dan ooit. Denk hierbij aan een groeiend aantal aanvalsmethoden en meer dreigingen binnen supplychains door de integratie met systemen van ketenpartners. Dit maakt een sterk ontwikkeld veiligheidsbewustzijn zowel op organisationeel als individueel niveau tot een waardevol goed. In dit artikel lees je alles over de populairste cybersecurity-trainingen van 2022. Wat is de toegevoegde waarde en wat voor kennis en skills doe je op met deze Microsoft Security trainingen?

MS-101 Microsoft 365 Mobility and Security

De populairste Microsoft Security training van dit moment? Dat is de MS-101 Microsoft 365 Mobility and Security. Niet zo vreemd als je bedenkt dat Microsoft 365 het kloppend hart is van veel moderne IT-omgevingen. Deze training focust zich op drie centrale elementen van Microsoft 365-bedrijfsbeheer: Microsoft 365-beveiligingsbeheer, Microsoft 365-compliancebeheer en Microsoft 365-apparaatbeheer.

De veelzijdige training leert cursisten hoe ze Microsoft 365 Threat Intelligence, Security Services en Security Metrics moeten inzetten, maar ook hoe ze data beheren in Microsoft 365 en het beste halen uit Windows 10. Een goede training voor het verdiepen van je 365-kennis en het leren van belangrijke basisprincipes op het gebied van cybersecurity binnen dit platform!

SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals

Ook de SC-900 Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals is een razend populaire training. Raak vertrouwd met de basisprincipes van beveiliging, compliance en identiteit (SCI) in cloudgebaseerde en gerelateerde Microsoft-services. Je leert de basisprincipes van beveiliging, compliance en identiteit te beschrijven en de concepten en mogelijkheden voor Microsoft-identiteitsbeheer kennen. Een prima kennismaking met het boeiende en uitdagende cybersecurity-universum.

MS-500 Microsoft 365 Security Administration

De training MS-500 Microsoft Azure Security Administration behandelt veel van de technieken en tools die je helpen om Microsoft 365 veilig in te richten. Denk aan het beveiligen van gebruikerswachtwoorden, multifactorauthenticatie en het inschakelen van Azure Identity Protection. Ook het instellen van Azure AD Connect en het gebruiken van de functionaliteit ‘voorwaardelijke toegang’ in Microsoft 365 komen aan bod. Na afloop van deze cybersecurity-training kun je de gebruiks- en groepstoegang in Microsoft 365 beheren en Azure Identity Protection uitleggen en implementeren. Ook het plannen en in gebruik nemen van Azure AD Connect is geen probleem meer na het volgen van deze training.

AZ-500 Microsoft Azure Security Technologies

Azure is een krachtig, enorm veelzijdig platform dat een indrukwekkend arsenaal aan mogelijkheden en functionaliteiten herbergt. Met de training AZ-500 Microsoft Azure Security Technologies leer je hoe het cloudplatform van Microsoft veilig inricht. Je doet de kennis en vaardigheden op die nodig zijn om beveiligingscontroles te implementeren en de security-huishouding van een organisatie te managen en borgen. Daarnaast leer je beveiligingsproblemen identificeren en verhelpen.

Na afloop van de training weet je alles over governancestrategieën op enterpriseniveau. Denk aan op rollen gebaseerd toegangsbeheer, Azure-beleid, strategieën voor containerbeveiliging, en resourcevergrendelingen. Ook Azure AD Identity Protection heeft geen geheimen meer voor de IT-professionals die aan deze training deelnemen. Na het succesvol voltooien van de training kun je de certificering Azure Security Engineer Associate behalen.

Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

Wil je helemaal de diepte ingaan op het gebied van cybersecurity? Dan is de training Certified Information Systems Security Professional iets voor jou. Dit is een leertraject voor gevorderden op directieniveau. Je leert alles over de acht domeinen van de officiële CISSP CBK (Common Body of Knowledge).

Na het afronden van deze training kun je beveiligingsprogramma’s implementeren in elke organisatie of overheidsinstantie. Je beheerst ook het beleid en de principes, structuren en standaarden die worden gebruikt voor het beschermen van informatie binnen organisaties.
afbeelding cybersecurity

Sta sterker met getrainde cybersecurity-professionals

Door de professionalisering en groeiende diversiteit van cybercrime is een goede cybersecurity belangrijker dan ooit. Het loont zich daarom om te investeren in het trainen van personeel binnen dit belangrijke vakgebied. Master IT helpt je hier natuurlijk graag bij met een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan cybersecurity-trainingen.

Wil je meer weten of één van onze cybersecurity-trainingen boeken? Neem dan gerust contact met ons op via WhatsApp, telefonisch via 040 23 23 390 of stuur een mail naar info@master-it.nl
Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen, één van onze opleidingsadviseurs zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen