Azure Cyclecloud

Azure CycleCloud: wat is het en wat zijn de voordelen?

We vragen tegenwoordig meer en meer van onze IT-middelen, zeker op zakelijk vlak. Steeds grotere databergen, een toenemende behoefte aan realtime-data, de verregaande integratie van systemen en uitdijende applicatielandschappen: al die ontwikkelingen tezamen voeden de behoefte aan zogenoemde HPC-oplossingen (high performance computing).

Maar hoe beheer je deze hoge werkbelastingen? Door gebruik te maken van een platform waarmee je een HPC-cluster gericht kunt orkestreren. Azure CycleCloud is zo’n oplossing. Maar wat kun je er allemaal mee? Waarom is het een relevante tool om te gebruiken? En hoe verhoudt CycleCloud zich tegenover een product als Azure Batch? Je leest het in dit blogartikel.

Azure CycleCloud vs Azure Batch

Azure CycleCloud en Azure Batch zijn in principe zusterproducten. Batch is een platformdienst waarmee je zware en parallelle HPC-applicaties efficiënt laat draaien in de cloud. Hoe? Door compute-intensieve taken toe te wijzen aan een beheerde pool van VM’s, en resources automatisch aan te passen aan de behoeften van je workloads. Azure Batch is toegespitst op SaaS-leveranciers en ontwikkelaars die HPC-applicaties en containers willen integreren met Azure.

Azure CycleCloud is meer gericht op administrators die een HPC-omgeving willen opzetten en inrichten en daarbij een bepaalde taakplanner of softwarestack voor ogen hebben. Denk bijvoorbeeld aan opties als Slurm, PBSPro, LSF, Grid Engine of HTC Condor. Waar Batch een ‘Scheduler-as-a-Service’ binnen Azure is, vormt CycleCloud een veelzijdiger orkestratiesysteem.

Waardevolle features van Azure CycleCloud

Je wilt natuurlijk ook weten welke gave en handige features Azure CycleCloud te bieden heeft. We zetten er een paar voor je op een rij.

Eenvoudig HPC-clusters maken en beheren

De configuratie van HPC-clusters vereenvoudigen? Gemakkelijk gevalideerde en bedrijfsklare referentiearchitecturen maken voor algemeen workloadbeheer in diverse branches? Het kan in CycleCloud met een paar muisklikken. Zo beschik je bliksemsnel over volledige clusters, inclusief uitgebreide opslag-, computing- en netwerkmogelijkheden.

Brede inzetbaarheid

CycleCloud biedt ondersteuning voor elke taakplanner of softwarestack. Het maakt dus niet uit of je werkt met interne en bedrijfseigen oplossingen, opensourcesoftware, commerciële toepassingen of toepassingen van derden.

Clusters veilig bewaken en beheren

Veiligheid is ook geen issue met CycleCloud. Je integreert CycleCloud moeiteloos met je Active Directory of LDAP-server en biedt op rollen gebaseerd toegangsbeheer waarmee je waardevolle en gevoelige HPC-workloads beveiligt. Dankzij waarschuwings- en beheerfunctionaliteit voor kosten en prestatiebewaking haal je maximaal rendement uit jouw omgevingen.

Clusters snel en makkelijk aanpassen

Clusters aanpassen gaat snel en makkelijk in CycleCloud. Azure-resources zoals schijven of VM’s snel inrichten op basis van je voorkeursspecificaties? Linux- of Windows-besturingssystemen uitvoeren waarin jouw toepassingsstack is geïnstalleerd en geconfigureerd? En clusters definiëren met sjablonen, zodat je eenvoudig nieuwe kopieën maakt van elk cluster? Het kan allemaal.

Waarom is het relevant?

Een oplossing als CycleCloud is om meerdere redenen relevant. Het biedt je de volgende voordelen:

  • Je kunt clusters sneller implementeren, optimaliseren en aanpassen.
  • Beheerders krijgen meer controle over welke gebruikers welke taken kunnen uitvoeren tegen bepaalde kosten.
  • Je kunt je huidige taakplanners en toepassingen gewoon blijven gebruiken zonder ze aan te passen. Het is bovendien mogelijk om meerdere taakplanners te gebruiken op Azure.
  • Je automatiseert probleemloos taken, gegevens en cloudwerkstromen.
  • Je zet ingebouwde automatische schaalaanpassing en beproefde referentiearchitecturen in voor veel verschillende HPC-workloads en branches.

Meer informatie over Azure CycleCloud

Wil je meer weten over CycleCloud en dieper in de wereld van Azure en HPC duiken? Kijk dan eens naar ons Azure-trainingsaanbod. Denk bijvoorbeeld aan trainingen als Microsoft Azure Architect Design en Developing solutions for Microsoft Azure. Nieuwsgierig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen