Active Trainer: Peter Buijs

13/02/2018

Bij Active Learning vindt er veel interactie plaats tussen jou en de trainer, de trainer coacht jou en helpt je alles uit jouw training te kunnen halen. Een van de Active Trainers die je bij Master it Training kunt treffen is Peter R. Buijs, gespecialiseerd in het Microsoft Office pakket. We vragen hem onder andere wat hij zelf doet om actief te blijven en wat het leukste is dat hij van een cursist heeft gehoord.

Peter als Active Trainer

Peter werkt sinds 2006 met veel plezier als Microsoft trainer voor Master it Training. Hij is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen, voordat hij trainer werd heeft hij een eigen webshop gehad. Hij specialiseert zich in het Microsoft Office pakket –Access, Excel, Outlook, PowerPoint en Word- aangevuld met MS Project en Visio. Hij omschrijft zichtzelf als een flexibele en doelgerichte trainer en zegt bekend te staan om zijn luisterend en inlevend vermogen. Hij raadt iedereen aan in zichzelf te investeren en er voor te zorgen dat je regelmatig kennis update en uitbreid. Het overdragen van kennis loopt al lang als een rode draad door zijn leven. In zijn studententijd werkte hij in de zomermaanden als zeilinstructeur. Die motivatie om les te geven is tot aan de dag van vandaag gebleven en heeft hij uiteindelijk omgezet in een Microsoft Office Trainerschap.

Weet je nog wat je eerste opdracht was voor Master it Training?

Mijn allereerste opdracht was voor SIX Concessions in Rotterdam. Tegenwoordig vind je ze vooral online, maar toentertijd vond je ze in bijna elke stad. Voor hun Area Manager en 5 Junior Area Managers heb ik een meerdaagse maatwerk Excel training verzorgd, zo’n eerste opdracht vergeet je nooit!

Wat drijft jou wanneer je training geeft?

‘Varen op de automatische piloot’ is er voor mij nooit bij. Elke klant, elke cursist heeft zijn of haar specifieke wensen. Iedere keer weer zoek ik naar de beste manier om theorie en praktijk op elkaar aan te laten sluiten, zo blijft iedere training voor mij een nieuwe uitdaging. Het doel van de training is niet het werken met Microsoft Office, maar het efficiënt gebruik maken ervan door de nieuw aangeleerde vaardigheden. Daar doe ik het voor.

Stel je jezelf doelen wanneer je aan een trainingsdag begint?

Het geeft mij een goed gevoel als een cursist op een leuke en leerzame training terug kan kijken. Mijn persoonlijke doel is echter dat een cursist aan het eind van de training tot de ontdekking is gekomen dat er dankzij alle nieuwe kennis en vaardigheden minder tijd aan het werken met het MS Office pakket besteed hoeft te worden. Op die manier blijft er meer tijd over voor andere zaken omdat er efficiënter wordt gewerkt.

Hoe blijf je zelf actief?

Zowel de steeds vernieuwde versies van het Microsoft Office pakket als het zoeken naar steeds weer nieuwe toepassingen ervan zorgen ervoor dat ik continu met MS Office bezig ben. Misschien komt dat ook wel gewoon omdat ik er heel veel plezier aan beleef! En privé? Stil zitten kan ik niet! Wonend op de Veluwe met aan de ene kant bos en de andere kant water zijn er genoeg mogelijkheden voor ontspanning. In de zomermaanden vaar ik voor de Harderwijker Botter Stichting als schipper op één van hun botters bij evenementen en wedstrijden. In de wintermaanden trek ik er vaak met mijn echtgenote op uit voor lange wandelingen door de bossen van de Veluwe.

Wat is leukste dat je ooit van een cursist hebt gehoord?

Voor een klant die wereldwijd haar vestigingen aan het migreren was, kreeg ik ergens na de 100ste migratiepresentatie het compliment dat ik het verhaal nog steeds met veel enthousiasme kon vertellen. Dat zijn waardevolle momenten en daar doe je het ook voor.

Ook jouw werkdag efficiënter maken?

Peter is een van onze zeer gewaardeerde trainers gespecialiseerd in het Microsoft Office pakket, hij kan je enorm veel bijbrengen om jouw werkdag efficiënter te maken. Kun je wel wat diepgang en tips gebruiken? Kom dan een training bij hem of een van de andere trainers volgen. Bijvoorbeeld een Microsoft Excel training zoals Peters eerste training voor Master it. Andere trainingen die jouw werkdag efficiënter maken zijn bijvoorbeeld onze Microsoft Word of Microsoft Outlook trainingen. Meer weten over de meerwaarde van een trainer bij Active Learning? Lees dan hier verder.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen