Active Trainer: Duncan Rijnenberg

03/12/2017

Bij Active Learning is de trainer een coach die jou begeleidt tot het beste resultaat. Tijdens de training heb je veel contact met je trainer en staat het maximale uit jouw training halen voorop. Een goede trainer is van essentieel belang voor een goede training. Benieuwd naar welke Active Trainer je kan treffen bij Master it Training? We stellen Duncan Rijnenberg aan je voor, trainer in onder andere Office 365 en Microsoft Azure. Duncan is geboren in ’s-Gravenhage, maar bracht zijn jeugd vooral door in Rijswijk en Leidschendam. Sinds 2011 woont hij samen met zijn vrouw en dochter in Pijnacker. Hij gebruikt de woorden positief, optimistisch, gedreven en plezier om zichzelf te beschrijven. Hij hield zich voorheen vooral bezig met Exchange en Sharepoint On-Premises, de laatste jaren is dat verschoven naar Cloud Technologieën. Hij vertelt over zijn carrière en hoe het is om te werken voor Master it Training.

Waarom heb je besloten als trainer te gaan werken?

Na de HAVO en het VWO te hebben doorlopen op het Huygens Lyceum te Voorburg kwam daar het lastige moment voor elke jong volwassenen om te kiezen te gaan studeren. Ik was een echte Beta student met als hobby -jacht-vliegtuigen, dus dacht een goede keuze te maken met de opleiding Lucht- en Ruimtevaart techniek aan de TU Delft. Ook ik ben een mens en maak weleens “verkeerde” keuzes, want na nog geen 6 maanden hield ik het voor gezien. Dat typeert mij wel. Niet het opgeven, maar wel dat ik vooral doe wat ik leuk vindt. Ik mocht echter niet zomaar een ½ lanterfanten van mijn ouders en dus moest ik gaan werken. In deze periode raakte ik in gesprek met een jongen die de opleiding Lichamelijk Opvoeding gedaan had in Den Haag -HALO-. Hij vertelde met zo veel enthousiasme en passie dat ik besloot dat ook te gaan doen. Op het moment dat ik klaar was met mijn studie was er helaas weinig werk in het Voortgezet Onderwijs om Sport Onderwijs te geven. Ik besloot op dat moment mijn HALO opleiding te combineren met een andere hobby, namelijk computers.

Je werkt al heel wat jaren voor Master it Training. Hoe ben je met hen in aanraking gekomen?

Toen ik in 2005 besloot voor mijzelf te gaan beginnen heb ik op de Microsoft website gekeken naar de Microsoft Learning Partners. De meeste heb ik toen aangeschreven of gemaild en zodoende werd ik uitgenodigd door Master it. Na een zeer prettig gesprek mocht ik de eerste trainingen verzorgen en daarna gelukkig blijven.

Hoe zou jij jezelf als trainer omschrijven?

Positief, enthousiast, gedreven, plezierig, maar dat wel altijd met het oogpunt dat er een vorm van kennisoverdracht plaatsvindt. Ik ben wel een trainer die het liefst in de groep staat en zich er niet boven plaatst. Daar waar nodig zal ik ingrijpen als de situatie er om vraagt. Ik ben ook een trainer die niet te beroert is om zijn eigen beperkingen in te zien, als ik iets -nog- niet weet zal ik er niet omheen draaien en dat de cursist vertellen. Wel ben ik zo gedreven om dan direct uit te zoeken hoe het wel zou moeten.

Wat drijft jou wanneer je training geeft?

In eerste instantie de wensen van de cursisten. Wat mij ook drijft is dat cursisten zeggen dat het naast een leerzame week, ook een erg leuke week is geweest. Ik denk zelf toch altijd dat als je ergens plezier in hebt, je tot de beste resultaten komt. Het geeft mij voldoening om te zien dat cursisten tot het juiste resultaat komen als we samen aan iets gaan zitten dat in eerste instantie niet lukte.

Wat vind jij een succesvolle, actieve trainingsdag?

Ook hier geldt als de cursisten met veel plezier hun doelen “begrepen” hebben. Ik vind de kennis toch belangrijker dan de hoeveelheid materie die ze door te werken hebben. Natuurlijk is het een streven om de gehele cursus af te ronden binnen de gestelde tijd. Maar het mooie is juist dat alle cursisten anders zijn, anders leren. Ik heb liever dat een cursist “slechts” 70% van het boek heeft doorgewerkt, maar dat wel alles duidelijk is en hij de materie ook daadwerkelijk snapt. Dan dat de cursist alleen maar door de stof is heengerend, netjes het boek “uit” heeft, maar er niets van heeft begrepen.

Hoe blijf je zelf actief?

Diegene die mij al wat langer kennen weten dat sport een belangrijk onderdeel is van mijn leven. In het verleden waren dit onder andere voetbal en tennis, de laatste 10 jaren zijn vooral de watersporten favoriet bij mij. Bij Wakeboarden en Kitesurfen kan ik vooral mijn ei kwijt qua snelheid en springen, maar zet mij op een SUP -stand Up Paddling- en ook daar kan ik heerlijk rustig van genieten. Één keer per jaar ga ik op wintersport om te snowboarden. Als er dan nog tijd overblijft ben ik ook af en toe te vinden op een mountainbike of doe ik aan bootcamp en crossfit. Voor mij geldt het gezegde: “Gezond Lichaam, Gezonde Geest. Gezonde Geest, Gezond Lichaam”

Wat vind je van Master it Training?

Leuke, dynamische maar voor mij vooral informele opleider. De deur staat er altijd open, wat mij betreft een mooie mentaliteit. De leermethode sluit wat dat betreft goed aan bij de persoon die ik zelf ben. Je niet richten op 1 “techniek”, maar juist de flexibiliteit van meerdere disciplines in 1 lokaal. Waarbij ook dat ene lokaal niet de beperking is, want je kan ook even met 1 cursist apart gaan zitten om een bepaald doel te bereiken.

Tip van Duncan

Duncan geeft als afsluiter nog de tip verder te kijken dan de bekende paden en uit je comfort zone te stappen, ben jij klaar om uit je comfort zone te stappen? Voor onder andere Azure, Office 365 en Windows Server is Duncan een van de Active Trainers. Wil je meer weten over de lesmethode waar Duncan zo over te spreken is? Wij vertellen je graag meer over de trainingen en onze unieke lesmethode Active Learning. Chat met ons

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen