5 tips voor een goede voorbereiding op een MCSA certificering

12/09/2017

Bij Microsoft is het mogelijk om als beginnend IT professional jezelf te certificeren als Microsoft Certified Professional -MCP-. Hiervoor zijn verschillende certificeringen beschikbaar, waaronder de MCSA -Microsoft Certified Solutions Associate- certificering. Maar welke voorbereiding tref je voor MCSA examens? Hoe beter jouw voorbereiding, hoe groter de kans dat jij slaagt voor de examens. Om zo soepel mogelijk het MCSA examen in te gaan, hebben wij een vijftal tips om jou te helpen voorbereiden op de MCSA examens. Het behalen van een MCSA certificering laat zien dat jij beschikt over de technische basis vaardigheden om het Microsoft systeem te onderhouden en te troubleshooten waar nodig. Daarnaast is het MCSA certificaat ook een vereiste om een MCSE -Microsoft Certified Solutions Expert- certificering te kunnen behalen. Kortom, je MCSA certificaat biedt naast de basis voor het onderhouden en troubleshooten van Microsoft systemen ook de mogelijkheid door te groeien tot een MCSE certificaat.

1. Kies de juiste certificering die aansluit op jouw toekomst

Besluit vooraf wat precies het doel van deze certificering is: doe je dit als toevoeging voor je CV of dient het als voorwaarde voor een toekomstige functie die je wilt vervullen? Zeker als je de certificering wilt behalen uit opdracht van je werkgever, is het belangrijk om te controleren of de certificering wel aansluit op je toekomstige werkzaamheden. Er zijn namelijk verschillende disciplines waarin je jouw MCSA status kunt behalen. Ook optimaliseert en verbetert Microsoft continu de certificeringen om te zorgen dat IT’ers hiermee hun kennis zo actueel mogelijk houden.

2. Zorg dat jouw voorbereiding bij jouw leermethode past

Iedereen leert op een andere manier en op zijn eigen tempo. Doormiddel van Active Learning kan iedereen op zijn of haar eigen manier en tempo leren, zo sluit deze manier van leren aan op iedereen zijn leermethodes. Een ervaren coach ondersteund jouw leer ervaring en helpt je te leren wat voor jou belangrijk is, op individuele basis. Active Learning leert jou niet alleen de kennis die je moet hebben, maar vergroot ook je analytisch en probleemoplossend vermogen. Je vergaard dus een combinatie van kennis en vaardigheden. De trainingen van Master it Training zijn zo ingericht dat je zelf nadruk kunt leggen op wat jij belangrijk of nog moeilijk vindt. Heb je over iets al enige voorkennis, dan kan je daar sneller doorheen dan de dingen die je moeilijk vind bijvoorbeeld. Ook zijn er veel trainingsmomenten beschikbaar, dus je kan trainen wanneer het jou het beste uitkomt.

3. Zorg voor een stok achter de deur

Om je doel, in dit geval een MCSA certificering, te behalen kan het niet vaak genoeg herhaald worden dat het maken van een planning belangrijk is. Zorg dat je weet wat je nog moet doen en wat je al gedaan hebt. Het stellen van deadlines en het maken van een planning zorgen ervoor dat jouw studie periode soepel verloopt. Bij Master it weten we als geen ander hoe belangrijk dat is en zorgen onze betrokken trainers er voor dat je de gestelde doelen haalt. De persoonlijke begeleiding van de trainer helpt jou je planning te volgen en gedaan te krijgen wat er gedaan moet worden.

4. Maak gebruik van het beste materiaal

Microsoft heeft haar eigen officiële online lesmateriaal ontwikkeld genaamd MOC, Master it Training gebruikt dit lesmateriaal in combinatie met de begeleiding die jij nodig hebt. MOC bestaat uit lesmateriaal dat online toegankelijk is. De online Labs die onderdeel van deze lesmethode zijn laten jou oefenen in een live omgeving. Het MOC materiaal en de bijbehorende oefenomgeving sluiten naadloos aan op de examens en is de beste keuze voor de MCSA certificering.

5. Maak oefenexamens en blijf jezelf verbeteren

Er is geen betere manier om je kennis te toetsen, dan door het maken van oefenexamens. Hoewel je tijdens de trainingen en zelfstudie natuurlijk jouw opgedane kennis toepast, is het goed om jezelf op verschillende momenten te toetsen en te zien hoe ver je al bent. Niet alleen kun je in je planning naar dit soort toetsmomenten toe werken, maar weet je hierna ook meteen waar je nog extra tijd aan moet besteden. Hiervoor maken wij gebruik van MeasureUp. MeasureUp is een online omgeving waar je 30 dagen onbeperkt oefen examens kunt maken. Evalueer je oefenexamen en besteed aandacht aan je zwakkere onderdelen.

Effectief je MCSA behalen?

Master it Training heeft de uitkomst om al deze tips toe te passen en het traject tot je MCSA certificaat zo soepel mogelijk te laten verlopen. De CertificeringsPas van Master it Training omvat toegang tot het MOC lesmateriaal, 180 dagen oefenomgeving, MeasureUp, de trainingen en de examens nodig om het certificaat te behalen. Met de CertificeringsPas schaf je in een keer alle benodigdheden voor het halen van jouw certificaat aan. Je training volg je heel effectief door middel van onze bewezen lesmethode Active Learning. Benieuwd wat Master it Training voor jou kan betekenen bij het behalen van jouw certificaat? Bekijk dan het overzicht van onze MCSA certificeringen. Master it helpt jou graag bij het zoeken naar een passend traject! Laat hieronder je gegevens achter en ontvang meer informatie over onze trajecten en certificeringen.

Meer blogs over certificeringen

Waarom zou ik mij in hemelsnaam certificeren?

10 redenen om je te certificeren

 

 

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen