TEAC

TOGAF® Enterprise Architecture Foundation en Practitioner combined training course (met examenvouchers)

5 dagen
Intermediate

Volg de TOGAF® Enterprise Architecture Foundation en Practitioner combined training en leer alles over de TOGAF standaard.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

De belangrijkste terminologieën van de TOGAF-standard benoemen.
Uitleggen hoe Architecture Governance bijdraagt aan architectuurontwikkeling.
Het Architect Content Framework toepassen
€ 3.745,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: TOGAF® Enterprise Architecture Foundation en Practitioner combined training course (met examenvouchers)

TOGAF Standard: De Open Industriestandaard voor Enterprise Architectuur:De TOGAF Standard is erkend als een toonaangevende, open industriestandaard en is ontwikkeld door meer dan 300 leden van The Open Group Architecture Forum. Deze veelgebruikte norm richt zich op het ontwerpen, onderhouden en toepassen van enterprise architectuur, essentieel voor de groei en efficiëntie van organisaties.Belangrijkste Voordelen van de TOGAF Standard:De TOGAF Standard biedt strategische oplossingen voor drie primaire uitdagingen waarmee enterprise architectuurteams geconfronteerd worden:

 • Het opbouwen van gespecialiseerde teams voor enterprise architectuur.
 • De ontwikkeling van een gestructureerde enterprise architectuur.
 • De nauwkeurige beschrijving en documentatie van enterprise architectuur.

Uitgebreide Vijfdaagse TOGAF Cursus:Deze uitgebreide vijfdaagse cursus biedt uitvoerige training in de TOGAF Standard, inclusief geavanceerde technieken voor het vormgeven van enterprise architectuur. Deelnemers krijgen inzicht in de gehele cyclus van acceptatie tot onderhoud van enterprise architectuur, met veel aandacht voor praktijkvoorbeelden. De cursus dekt tevens methoden voor de analyse en toepassing van de TOGAF Standard. Voorbereiding op TOGAF Certificeringsexamens:Deelnemers aan de cursus ontvangen een examenvoucher voor zowel het TOGAF® Enterprise Architecture Part 1 als Part 2 examen. Deze examens zijn in te plannen bij elk Pearson Vue Testing Center naar keuze en worden in het Engels afgenomen, met extra tijd beschikbaar voor niet-native Engelse sprekers.

 • TOGAF Part 1 Examen: Duurt 60 minuten en omvat 40 meerkeuzevragen in een gesloten boek format. Een slagingspercentage van 60% is vereist.
 • TOGAF Part 2 Examen: Duurt 90 minuten en is een open boek examen gebaseerd op scenario’s en meerkeuzevragen. Ook hier is een slagingspercentage van 60% nodig.

Specifieke TOGAF Cursussen:Indien interesse specifiek uitgaat naar enkel de fundamenten of meer gevorderde praktijken binnen TOGAF, bieden wij zowel de TOGAF® Enterprise Architecture Foundation training course als de TOGAF® Enterprise Architecture Practitioner training course aan, elk inclusief een examenvoucher.

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:Er is geen specifieke voorkennis nodig. Kennis van generieke Enterprise Architecture. Een goede beheersing van de Engelse taal is vereist.

Deze cursus is voor iedereen die zich verder wil verdiepen in het opzetten van een enterprise-applicatiearchitectuur met behulp van de TOGAF Standard.

 • TOGAF® Enterprise Architecture Foundation
  • De concepten van Enterprise Architectuur en de TOGAF standaard
  • De belangrijkste terminologie van de TOGAF-standaard.
  • De cyclus van de architectuurontwikkelingsmethode (ADM) en de doelstellingen van elke fase, en hoe de ADM aan te passen en te gebruiken.
  • De beschikbare technieken ter ondersteuning van de toepassing van de ADM.
  • Toepassing van de ADM, inclusief gebruik van iteratie, partitionering en toepassing in een digitale onderneming.
  • Hoe Architecture Governance bijdraagt aan architectuurontwikkeling
  • Inhoud van de architectuur – de output die wordt geproduceerd tijdens de uitvoering van de ADM.
 • TOGAF® Enterprise Architecture Practitioner
  • De context waarbinnen een Enterprise Architectuur beoefenaar moet opereren.
  • Toepassen van stakeholdermanagement
  • Toepassen van de architectuur- en ontwikkelingsmethode (ADM) .
  • Toepassen van architectuur verandermanagement
  • Architectuureisen beheren
  • Gebruik van de Open Group Library
  • Toepasbare technieken om het ADM werk te ondersteunen
  • Architectuurniveaus om het architectuurlandschap te organiseren
  • Het Architecture Content Framework

 

10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Klassikaal

Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.

Praktijkgerichte training
Gecertificeerde trainers
Hands-on opdrachten
Afgestemd op de leerdoelen van de groep
5 dagen voor € 3.745,-

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
TEAC
TOGAF® Enterprise Architecture Foundation en Practitioner combined training course (met examenvouchers)
€ 3.745,-
Bekijk beschikbaarheid