PRI2P

PRINCE2 Practitioner + Examen

4 dagen
Intermediate
Available in English

Volg de PRINCE2 Practitioner Training + Examen en behaal jouw PRINCE2 Practitioner certificering. PRINCE2 is uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Tijdens deze training leer je om de methode van PRINCE2 tot in detail toe te passen.

Deze training wordt verzorgd door geaccrediteerd PeopleCert partner: Global Knowledge Network Netherlands.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

De methode PRINCE2 afstemmen op specifieke projectomstandigheden
De principes die aan de methode PRINCE2 ten grondslag liggen toepassen
Goed voorbereid het examen PRINCE2® Practitioner afnemen
€ 2.495,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: PRINCE2 Practitioner + Examen

Steeds meer activiteiten worden projectmatig georganiseerd. PRINCE2® is inmiddels uitgegroeid tot dé standaard best practice methode voor projectmatig werken. Steeds meer werkgevers vragen daarom naar certificering van projectleiders. Opdrachtgevers verwachten dat je inzicht hebt in projectmatig werken. Daarbij dien je bekend te zijn met de rollen in een projectorganisatie en de wijze waarop communicatielijnen worden georganiseerd. Verder wordt van jou inzicht gevraagd in de wijze waarop werkzaamheden in de vorm van werkpakketten worden aangereikt en opgeleverd. Ook dien je bekend te zijn met de verschillende processen, controlemechanismen en rapportages die van belang zijn in jouw werkgebied. Tijdens de training ‘PRINCE2® Practitioner’ leer je om de methode van PRINCE2® toe te passen. Meer specifiek ben je na de training in staat om:

 • de methode PRINCE2® af te stemmen op specifieke projectomstandigheden;
 • de principes die aan de methode PRINCE2® ten grondslag liggen toe te passen;
 • aan te geven wat de samenhang is tussen de onderdelen van de methode PRINCE2®: de processen, componenten, technieken en managementproducten;
 • managementproducten op te stellen op basis van specifieke projectomstandigheden.

Na afloop ben je voorbereid op het officiële examen ‘PRINCE2 Practitioner’. Naast de training is enige zelfstudie nodig, waarbij de studiebelasting circa 20-40 uur bedraagt. Na de examentraining van deze cursus kun je deelnemen aan het PRINCE2 Practitioner examen. Voor deelname aan dit examen is het ‘PRINCE2 Foundation’-certificaat verplicht. Wij verzoeken je om een kopie van het PRINCE2 Foundation certificaat mee te nemen naar de cursus. Het examen is inbegrepen bij deze training. PRINCE2® is a Registered Trade Mark of Axelos.

Je hebt kennis van projectmatig werken en parate kennis van PRINCE2 op foundation-niveau. Wanneer je het examen voor PRINCE2 Practitioner wilt afleggen dien je het PRINCE2 Foundation certificaat (vanaf 2009) te hebben behaald.

Je bent werkzaam als projectmanager, lijnmanager of algemeen manager en heeft te maken met interne of externe projecten. Of je bent projectmedewerker, teamleider of aankomend projectleider en wil jouw projectmanagement kennis- en vaardigheden op een hoger plan brengen om door te kunnen groeien. Met deze training bereid je je inhoudelijk voor op het PRINCE2® Practitioner examen. Om aan het examen deel te kunnen nemen dient u geslaagd te zijn voor het PRINCE2® Foundation examen.

In de training ga je aan de hand van een case-study de methode PRINCE2® toepassen. Gedurende de training krijg je de volgende praktijkopdrachten:

 • het opstellen van een Project Brief (projectvoorstel);
 • het opzetten van een project organisatie;
 • het opstellen van een Project Quality Plan (kwaliteitsplan);
 • het opstellen van een Product Based Planning (productgerichte planning);
 • het opstellen van een Exception Report (afwijkingsrapport);
 • het uitvoeren van een Quality Review (kwaliteitsbeoordeling);
 • het beheersen van risico’s.

De opdrachten worden besproken. Bij de bespreking wordt gebruik gemaakt van standaard uitwerkingen, de (uitgebreide) ervaring van de trainer en de ervaringen van jezelf en jouw medecursisten.

Tevens worden de processen en subprocessen van PRINCE2® behandeld met de bijbehorende input en output (de managementproducten), de bijbehorende componenten en technieken.

Twee weken na deelname aan de 3-daagse training neem je deel aan de examentraining van een halve dag zodat je optimaal bent voorbereid voor het examen. Het examen vindt dan ‘s middags plaats.

10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Klassikaal

Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.

Praktijkgerichte training
Gecertificeerde trainers
Hands-on opdrachten
Afgestemd op de leerdoelen van de groep
4 dagen voor € 2.495,-

E-Learning

Ben je op zoek naar volledige zelfstudie? Wij bieden je de mogelijkheid om jouw training volledig in jouw eigen tijd te volgen. Uiteraard met het officiële lesmateriaal waarmee je de juiste kennis opdoet.

Wil je toch graag een dag persoonlijke begeleiding? Dan kan je altijd een extra lesdag bij boeken en de training als blended learning volgen!

PRINCE2 assessments
PRINCE2 oefenexamens
PRINCE2 online lesmateriaal
PRINCE2 Practitioner examenvoucher
Labomgeving
24/7 vragen stellen via MCT mentoring
Oefenexamen omgeving
Digitaal MOC Lesmateriaal

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
PRI2P
PRINCE2 Practitioner + Examen
€ 2.495,-
Bekijk beschikbaarheid