LINFUN

Linux Fundamentals

4 dagen
Beginner
Available in English

Volg de training Linux Fundamentals. Op zoek naar een beginnerstraining voor Linux? Waar komt Linux precies vandaan? Wat zijn de meest voorkomende distributies en wat is de rol van open source? Deze antwoorden worden onder andere beantwoord tijdens deze Linux training.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

Systeem-installatie, grafische vormgeving, de commando-regel, shell, filesystemen, gebruikersbeheer, permissies, software-installatie, netwerkconfiguratie, runlevels
Een introductie tot (Power)shell scripts
Alle praktische tips & tricks die je nodig hebt om te starten in Linux
€ 2.000,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Linux Fundamentals

Op zoek naar een beginnerstraining voor Linux? Schrijf je dan nu in voor onze Linux Fundamentals training. Waar komt Linux precies vandaan? Wat zijn de meest voorkomende distributies en wat is de rol van open source? Deze antwoorden worden onder andere beantwoord tijdens deze Linux training

Je gaat aan de slag met de systeem-installatie, grafische vormgeving, de commando-regel, shell, filesystemen, gebruikersbeheer, permissies, software-installatie, netwerkconfiguratie, runlevels en je krijgt een introductie over (power)shell scripts. Tijdens tijdens deze Linux Fundamentals training leer jij alle praktische tips & tricks die je nodig hebt om te starten in Linux

Deze training is een combinatie van de hoofdpunten uit de LPI101 en LPI102 trainingen!

Algemene basiskennis met het gebruik van computersystemen. Geen UNIX- of Linux-ervaring nodig.

Beginnende Linux gebruikers die fundamentele kennis op willen doen voor Linux!

Systeem-installatie

Gebruikers en gebruikersgroepen, structuur filesysteem, boot-loader, diskruimte-allocatie (partitionering, software RAID, LVM), pre- en post-installatie.

Grafische omgeving

De grafische schil: Hoe deze werkt in Linux en hoe je deze kan aanpassen via beleid

Commando-regel

Basis-commando’s voor directories, bestanden, processen, en netwerken (remote login en remote copy).

Shell

Het werken met de shell. Hoe werken commando’s, hoe personaliseer je de shell naar je eigen wensen en hoe kan je snel informatie uit bestanden halen en samenvoegen?

Filesystemen

Hoe is de interne structuur opgebouwd? De directory-structuur, symbolic links uitgelegd. Hoe beheer, controleer en configureer je nieuwe of bestaande filesystemen?

Gebruikersbeheer

Hoe maak je gebruikers en groepen aan, wijzig je eigenschappen of verwijder je ze?

Permissies

Hoe werken de rechten op files en directories en wat zijn speciale rechten; setuid, setgid en sticky?

Software-installatie

Additionele software-packages (RPM,DEB) en archieven.

Netwerk configuratie

Hoe stel je de netwerkconfiguratie in en kan je de DNS resolvers aanpassen?

Runlevels

Betekenis van de verschillende runlevels. Waarvoor zijn ze nodig?

Inleiding (power)shell-scripts

Belangrijkste programmeerconstructies. Hoe kan je shellscripts of powershell scripts gebruiken?

10
Jennifer Pereira
Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
9,0
Willem de Lang
In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
9,5
Edwin Kruize
Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

In de klas, online of beiden.

Trainerspagina

Active Learning

Je maakt samen met je trainer een plan en gaat actief aan de slag. In een kleine klas verdiepen in wat je echt nodig hebt, inzoomen op zaken die je echt interesseren en overslaan wat je al weet of niet nodig hebt. Plan je lesdagen flexibel, neem real-life casussen mee en werk ze uit met je trainer. Verrijk je kennis en verbind het met alles wat je al wist.

Lesmateriaal
Slagingsgarantie
Labomgeving
4 dagen voor € 2.000,-

Incompany

Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

Maatwerktraining
Van A-Z geregeld voor jouw team
Trainer komt op locatie
Vervolg trainingen

Na het volgen van deze training kun je je verder ontwikkelen met deze aansluitende trainingen.

LINFUN
Linux Fundamentals
€ 2.000,-
Bekijk beschikbaarheid