CISA

Certified Information Systems Auditor (CISA)

4 dagen
Intermediate

Volg de training Certified Information Systems Auditor en onderscheid je als specialist op het gebied van audit, controle en beveiliging.

Na afronding van deze training kun je onder andere:

      
Jezelf onderscheiden als specialist op het gebied van audit, controle en beveiliging
      
Een auditstrategie voor informatiesystemen ontwikkelen en implementeren
      
Risico-analyses uitvoeren die compliant zijn aan audit standaarden, richtlijnen en best practices
€ 3.495,-
Bekijk beschikbaarheid
Wat je van ons kunt verwachten
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Wat onze klanten vinden
Hulp of advies nodig?
Mail Sofie of laat haar je terugbellen.
info@master-it.nl 040-2323390

Training: Certified Information Systems Auditor (CISA)

De Certified Information System Auditor (CISA)-training is de voorbereiding op je CISA-certificering. Tijdens deze training verdiep je je in het IT Audit proces.Auditing is een uitdaging voor organisaties – bijvoorbeeld door toenemend toezicht op organisaties door bijvoorbeeld de overheid en strengere eisen. Tijdens de CISA-training leer je meer over IT Auditing.Een IT Auditor denkt in risico’s, neemt maatregelen tegen deze risico’s en analyseert of deze maatregelen effect hebben. Je bepaalt tijdens de training een audit strategie die is gebaseerd op een risico analyse. De strategie is compliant aan audit standaarden, richtlijnen en best practices.Na afloop van de training kun je je CISA-certificering behalen, de voucher hiervoor is niet standaard inbegrepen.. Met die certificering toon je aan dat je een specialist bent op het gebied van IT audit, control en beveiliging.De CISA-training en het examen bestaan uit deze vijf domeinen:

 • Information System Auditing Process (21%)
 • Governance and Management of IT (17%)
 • Information Systems, Acquisition, Development and Implementation (12%)
 • Information Systems Operations and Business Resilience (23%)
 • Protection of Information Assets (27%)
 • Per domein is aangegeven hoeveel tijd er in de training aan wordt besteed. Tijdens het examen krijg je vragen over deze domeinen – de vragen zijn gebaseerd op de actualiteit. Zo sluit wat je leert goed aan op je dagelijkse praktijk.Oefenvragen zijn online beschikbaar via een voucher. Het voucher is onderdeel van het cursusmateriaal. Hiermee kun je tijdens de training oefenen.Om officieel CISA gecertificeerd te worden dien je an de onderstaande eisen te voldoen:

  • slagen voor het officiële CISA-examen
  • beschikken over ten minste 5 jaar relevante werkervaring in IS audit, control, assurance, of security
  • Het CISA examen is gefocusd op de vier domeinen die zijn gedefinieerd door ISACA. Het daadwerkelijke examen duurt 4 uur en bestaat uit 150 Engelstalige multiplechoicevragen.

  Voor een CISA-certificering moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je moet beschikken over vijf jaar relevante werkervaring in de informatiesystemen audit, control, assurance of security.
  • Je moet slagen voor het officiële examen

  (Information) Security Manager, (Information) Security Officer, IT Security specialisten die meer willen leren over het IT Audit proces, IT Auditors.

  • Information System Auditing Process (21%)

  In dit gedeelte van de training gaan we dieper in op het auditproces voor informatiesystemen. Je zorgt voor audit services die conform zijn aan de normen van je organisatie. Zo help je je organisatie bij het beschermen van informatiesystemen. 

  • Governance and Management of IT (17%)

  Je zorgt dat het leiderschap de gestelde doelstellingen kan behalen – dat doe je door ze te voorzien in de juiste organisatiestructuren en processen. 

  • Information Systems, Acquisition, Development and Implementation (12%)

  Je zorgt dat de informatiesystemen aan het beleid van de organisatie voldoen. Dat houdt in dat je betrokken bent bij de acquisitie, de ontwikkeling, het testen en de implementatie van deze systemen. 

  • Information Systems Operations and Business (23%)

  Dit gedeelte van de training gaat over hoe je je organisatie en de verantwoordelijke afdeling ondersteunt bij het onderhouden en ondersteunen van informatiesystemen. 

  • Protection of Information Assets (27%)

  Dit gedeelte van de training gaat over dat je organisatie beleid, normen, procedures en beheer hanteert op het gebied van informatiebeveiliging en dat deze de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatiebeveiliging waarborgen.Het percentage achter de domeinen geeft aan hoeveel tijd er in de training aan dit domein wordt besteed.

  10
  Jennifer Pereira
  Ik heb hier de 2-daagse training Microsoft Dynamics 365 fundamentals gevolgd. Medewerkers zijn zeer hulpvaardig en denken ver mee, dit vond ik TOP! De Active Learning training met vakkundige trainster is me heel goed bevallen. De lunch was royaal en erg lekker! Kortom, wellicht tot ziens!
  9,0
  Willem de Lang
  In Februari een 5-daagse training WS-11 (Server 2019) gevolgd in twee weken. Deze training was op basis van het Active Learning programma en dit is me zeer goed bevallen. De instructeur had voldoende tijd/kennis om vragen te beantwoorden en me verder te helpen wanneer ik vast liep.
  9,5
  Edwin Kruize
  Bij Master IT train ik al jaren on-site in Eindhoven wat mij ontzettend goed bevalt. De Active Learning lesmethode is perfect voor mij en kan ik op mijn eigen tempo en onder goede begeleiding mijn studies volgen. De trainers hebben veel brede kennis en nemen de tijd voor je. 

  In de klas, online of beiden.

  Klassikaal

  Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.

  Praktijkgerichte training
  Gecertificeerde trainers
  Hands-on opdrachten
  Afgestemd op de leerdoelen van de groep
  4 dagen voor € 3.495,-

  Incompany

  Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.

  Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.

  We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.

  Maatwerktraining
  Van A-Z geregeld voor jouw team
  Trainer komt op locatie
  CISA
  Certified Information Systems Auditor (CISA)
  € 3.495,-
  Bekijk beschikbaarheid