Artificial Intelligence (AI) voor bedrijven en overheid - Inclusief Examen
Volg de Artificial Intelligence (AI) voor bedrijven en overheid en leer de basis van het gebruik van AI
Na afronding van deze training kun je onder andere:
Training: Artificial Intelligence (AI) voor bedrijven en overheid - Inclusief Examen
De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft een standaard ontwikkeld voor professionals die Kunstmatige Intelligentie (AI) willen integreren in hun zakelijke omgeving. In deze cursus “Artificial Intelligence (AI) voor Bedrijven & Overheid” leer je veel meer dan alleen de basics van chatbots zoals ChatGPT. Deze training biedt een solide basiskennis van AI en laat je zien hoe je de voordelen van AI kunt benutten voor jouw organisatie. Daarnaast worden de risico’s, do’s en don’ts van AI uitgebreid behandeld.
Na afloop van de cursus ontvang je een voucher voor het officiële NL AIC-examen. Verwerf de essentiële kennis en certificering om AI succesvol te implementeren in jouw bedrijfs- of overheidsomgeving.
Er is voor deze training geen voorkennis nodig.
De AI for Business-opleiding is bedoeld voor leidinggevenden, managers en professionals die verder willen gaan dan een basiskennis en inzicht willen krijgen in wat AI is, hoe het werkt en waar het kan worden toegepast – met inbegrip van zowel de voordelen als de risico’s.
Het is daarom ideaal voor mensen voor wie het concept van AI relatief nieuw is en die zich willen bekwamen in AI, die overwegen betrokken te raken bij de toepassing van AI of die weloverwogen beslissingen moeten nemen over de toepassing van AI in hun bedrijfsdomein.
Deel 4: De kandidaat heeft zicht op toekomstige ontwikkelingen van AI
8. Je hebt zicht op de toekomstige ontwikkelingen van AI
Deze sectie markeert toekomstige richtingen en toepassingen van AI.
Deel 1: De kandidaat kent de grondbeginselen van AI
1. Je bent in staat de kansen van AI te herkennen
Deze sectie beschrijft een reeks toepassingen van AI, hoe deze organisaties en de samenleving beïnvloeden, welke waarde ze creëren en hun onderliggende gebruik van data, algoritmen en leerbenaderingen. Ook wordt de rol van de NL AIC bij het bevorderen van het heilzame en ethische gebruik van AI beschreven. Daarnaast bevat dit onderdeel voorbeelden van belangrijke domeinen zoals classificatiesystemen, prognoses, clusteranalyse, spraak-, beeld- en natuurlijke taalverwerking.
2. Je begrijpt het verschil tussen data, robots en kunstmatige intelligentie
Dit onderdeel beschrijft een gemeenschappelijk vocabulaire rond gegevens, gegevenswetenschap, algoritmen, menselijk logisch denken versus intelligente agents. En het geeft definities voor belangrijke items. Het beschrijft ook Intelligent Agent-types, robotica en agentmodellen.
3. Je begrijpt hoe voorspellingen, algoritmen, machine- en deep learning werken
Dit deel introduceert de verschillende niveaus van voorspellingen, een overzicht van de belangrijkste algoritmen en de leerbenaderingen. Ook wordt benadrukt welke soorten algoritmen welke soorten problemen aanpakken.
Deel 2: De kandidaat kan AI-toepassingen gebruiken in de praktijk
4. Je begrijpt welke stappen ondernomen moeten worden om een AI-toepassing te ontwikkelen en te beoordelen
In dit deel wordt een basisbenadering voor het bouwen van een eenvoudige AI-toepassing beschreven. Daarnaast wordt de CRISP-DM-methode beschreven, waarbij de betrokken stappen worden benadrukt en het bewustzijn van de zakelijke context en betrouwbaarheidsbeoordeling bij elke stap worden vergroot. Valkuilen zoals overfitting, underfitting en vooroordelen worden gemarkeerd. Tenslotte lees je hoe je tegemoetkomt aan de behoefte aan innovatie en creativiteit, inclusief teamorganisatie.
5. Datamanagement en de relatie met AI
Verklaart bewustwording van de afhankelijkheid van gegevens en hoe gegevens voor AI-toepassingen kunnen worden verkregen, voorbereid, beheerd, verstrekt en geschaald. Pakt de rol van de cloud aan voor het beheren van gegevens en verwerkingscapaciteit. Benadrukt de risico’s die zich voordoen in gegevens en die van invloed zijn op de betrouwbaarheid.
Deel 3: De kandidaat is in staat ethische risico’s en dilemma’s te herkennen, en heeft zicht op hoe mens en machine samen kunnen werken
6. Je bent in staat ethische risico’s en dilemma’s te herkennen
Dit deel geeft uitleg over hoe je de risico’s en ethische dilemma’s aanpakt die verband houden met AI, inclusief de behoefte aan verklaarbare AI. En het introduceert de ethische richtlijnen van de EU en de noodzaak om het vertrouwen van de samenleving in het gebruik van AI te behouden.
7. Je krijgt inzicht in het samenwerken tussen mens en machine
Hier behandelen we de combinatie van menselijke en machinecapaciteiten in een organisatie die de vraag beantwoordt of AI de mens zal vervangen (singulariteit). Ook bespreken we sleutelrollen van bedrijfsbeheer, domeinexpertise, analyse en gegevensbeheerders, en hoe deze rollen samenwerken.
In de klas, online of beiden.
Klassikaal
Bij de klassikale lesvorm voor trainingen staat een ervaren docent voor de klas. De gecertificeerde, praktijkgerichte trainer begeleidt je door de lesstof, geeft uitleg, laat voorbeelden zien, geeft hands-on opdrachten en behandelt vragen. Alle cursisten leren in hetzelfde tempo en krijgen dezelfde lesstof. De docent bepaalt het tempo afhankelijk van de behoefte van de groep.
Incompany
Wist jij dat alle IT trainingen die we aanbieden op de website ook bij jouw bedrijf uitgevoerd kunnen worden? Zo volg je een maatwerk IT training (Incompany training) met al je collega’s. Jij kunt de training nog specifieker voor jouw bedrijf laten inrichten en het is zelfs mogelijk om een geheel maatwerk traject door ons te laten ontwerpen.
Je bespaart reiskosten en reistijd voor de deelnemers, doordat onze trainer bij jou op locatie komt. Op deze manier kun je meerdere deelnemers van jouw organisatie dezelfde training laten volgen. Dat is efficiënt en effectief! Samen heb je een gemeenschappelijke opleidingsbehoefte en daar gaan we je bij helpen.
We hebben jarenlang ervaring in het geven van maatwerk it trainingen. We kijken zorgvuldig naar de opleidingsbehoefte om volledig aan te sluiten bij je wensen. Zo formuleren we haalbare en concrete doelstellingen en deelnemers kunnen het geleerde in de praktijk toepassen. Op deze manier groeien deelnemers persoonlijk en professioneel op meerdere niveaus.