Zo migreer je data & virtual machines naar Azure in één klik

Noelle van Sprang
·
22/12/2020

Microsoft Azure biedt verschillende technologieën die kunnen helpen bij het vereenvoudigen, en in veel gevallen volledig automatiseren, van het verplaatsen van werklasten naar de Azure-cloud. Lees er alles over in onze nieuwe blog. Azure-migratietools omvatten:

  • De Azure Migrate-service die de migratie van VM’s automatiseert;
  • De Azure Data Migration Assistant die gegevensoverdrachten automatiseert;
  • De Azure Data Box waarmee je gegevens in bulk naar een Azure-datacenter kunt verzenden via een speciaal hardware-apparaat.

In deze blog geven we je een overzicht van de migratietools van Azure en hoe ze je kunnen helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van de migratie van on-premise workloads, als onderdeel van je Azure-migratiestrategie. Daarnaast laten we zien hoe NetApp Cloud Volumes ONTAP kan helpen bij het automatiseren van grootschalige datamigratie naar Azure.

VM’s op schaal migreren met Azure Migrate.

Azure Migrate is een Microsoft-service die organisaties helpt bij het beoordelen van de manier waarop hun on-premises workloads presteren en hoeveel ze zullen kosten om te hosten in de openbare Azure-cloud. Azure Migrate kan tot 35.000 VMware-VM’s en 10.000 Hyper-V-VM’s in elke taak controleren, de voorbereiding op de migratie beoordelen en advies geven om je te helpen kosten te besparen. Het kan ook helpen je migratie te testen in een geïsoleerde Azure-achtige omgeving.

Azure Database Migration Service -DMS- en Data Migration Assistant -DMA-

De Azure Database Migration Service maakt gedetailleerde beoordelingsrapporten met aanbevelingen om je door een migratie te begeleiden. De rapporten worden gegenereerd door een geautomatiseerde tool genaamd de Data Migration Assistant -DMA-. DMA helpt je compatibiliteitsproblemen te ontdekken die van invloed kunnen zijn op de databasefunctionaliteit op nieuwere versies van SQL Server of Azure SQL Database, na je migratie. DMA beveelt wijzigingen aan die nodig zijn aan jouw oorspronkelijke database om migratie te vergemakkelijken, en functionaliteits- en betrouwbaarheidsverbeteringen voor je doelomgeving door te voeren. Heb je de problemen verholpen die door de assistent gevonden zijn? Dan voert Azure Database Migration Service alle essentiële stappen uit, waarbij gegevens automatisch worden gemigreerd volgens de best practices van Microsoft. Azure Data Box: meer dan 40TB aan gegevens verzenden in een opslagapparaat Met Microsoft Azure Data Box kun je terabytes aan gegevens op een snelle, goedkope en betrouwbare manier naar Azure verzenden. De service stuurt je een Data Box-opslagapparaat met een maximale capaciteit van 80TB. De gegevensbox is geschikt voor de volgende gebruikssituaties:

  • Overdracht van gegevens groter dan 40TB met beperkte netwerkconnectiviteit.
  • Eenmalige overdracht van een grote hoeveelheid gegevens naar Azure.
  • Overdracht van gegevens van offline tapes naar Azure om een online mediabibliotheek te maken.
  • Historische gegevens naar Azure verplaatsen voor analyse en rapportage met HDInsight.
  • Eerste bulkoverdracht, gevolgd door incrementele overdrachten via het netwerk.
  • Periodieke uploads, bijvoorbeeld wanneer er regelmatig grote hoeveelheden video worden gemaakt, kunnen deze één keer per maand of per kwartaal via Data Box naar Azure worden overgebracht.

Data naar Azure migreren met Cloud Volumes ONTAP

NetApp Cloud Volumes ONTAP, de toonaangevende enterprise-grade opslag beheeroplossing, levert veilige, bewezen opslagbeheerservices op AWS, Azure en Google Cloud. Cloud Volumes ONTAP ondersteunt tot een capaciteit van 368TB en ondersteunt verschillende gebruiksscenario’s, zoals bestandsservices, databases, DevOps of elke andere zakelijke workload. NetApp biedt twee belangrijke Azure-migratietools: SnapMirror, dat bestaande NetApp-opslag gebruikers in de cloud bengt, en de Cloud Sync-service, die gegevens van elke repository naar Azure Storage kan verplaatsen.

Meer weten over Azure, data en virtual machines?

Met de Microsoft Azure Administrator training -AZ104- leer je hoe je Azure-abonnementen optimaal kunt beheren, identiteiten beveiligt, de infrastructuur beheert, virtuele netwerken configureert, Azure en on-premises sites verbindt. Daarnaast ga je ook nog aan de slag met het beheren van het netwerkverkeer, opslagoplossingen leren implementeren, virtuele machines aanmaken en schalen, web-apps en containers implementeren, het maken van back-ups, gegevens delen en je leert hoe je oplossingen kan monitoren in Azure. Sluit deze training aan bij jouw leerdoelen? Of wil je een persoonlijk en uiteraard geheel vrijblijvend advies? Neem gerust contact op met onze opleidingsadviseurs. Bel 040 23 23 390 of mail info@master-it.nl.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen