Word jij de eerste gecertificeerd MCSD Azure Solutions Architect?

Christian Peeters
·
27/05/2015

Er is een nieuwe MCSD certificering beschikbaar, namelijk de Azure Solutions Architect. Deze certificering komt naast de reeds bestaande MCSD’s voor Windows Store Apps, Web Applications, Sharepoint Applications en Application lifecycle management. Net als bij de andere MCSD certificeringen zijn er 3 examens benodigd.

Drie examens

De examens die benodigd zijn voor het behalen van de MCSD Azure Solutions Architect certificering zijn: De bovenste twee examens -en bijbehorende trainingen- hebben veel raakvlakken met elkaar. Zo worden veel vergelijkbare onderwerpen behandeld. Wel heeft de 532 meer focus op het schrijven van de code en het bouwen van de software, terwijl in de 533 de configuratie en management onderwerpen iets meer aan bod komen. Het derde examen is een echt “designing” examen, of te wel, welke technieken kies je bij het opzetten van de architectuur. Dus minder vragen over “wat is de juiste regel code” of “in welke volgorde configureer je …” , maar meer “dit is de situatie en de voorwaarden, wat zet je in als je … wilt bereiken”. De kennis van de technieken heb je in de eerste 2 examens al bewezen, de keuzes voor de architectuur leer je vooral te maken in de praktijk. Daarom is er voor dit laatste examen ook geen training beschikbaar.

Microsoft Certified Specialist

Zie je het niet zitten om alle 3 de examens te doen, maar wil je wel je kennis van Azure bewijzen, dan is er geen man overboord. Want door het behalen van de individuele examens ontvang je namelijk de Microsoft Certified Specialist certificering. Voor meer informatie over de “specialist” certificeringen kun je terecht op deze pagina https://www.microsoft.com/learning/en-us/specialist-certification.aspx

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen