Windows 7 update. Ga van Windows 7 naar Windows 10

Windows 7 gaat met pensioen. Microsoft is gestopt met de software-ondersteuning voor Windows 7. Wat nu? Gebruik jij momenteel nog Windows 7? Dan adviseren wij om van Windows 7 naar Windows 10 te gaan.

Windows 7 update

Ontwikkelingen in de IT gaan snel. Wat in 2010 nog nieuw was, is nu gedateerd. Afgelopen dinsdag 14 januari 2020 heeft Microsoft alle ondersteuning gestaakt met betrekking tot updates voor Windows 7. Dat wil dus zeggen dat er geen beveiligingsproblemen meer worden opgelost. Ontdekt een hacker een beveiligingslek? Dan wordt dit gat door Microsoft niet meer gedicht. Het is dus zeer raadzaam om van Windows 7 naar Windows 10 over te stappen. Je pc wordt kwetsbaarder voor virussen en beveiligingsrisico’s zonder deze update. Je kunt wel met Windows 7 blijven werken, maar op eigen risico. Windows 8 is eventueel ook nog een optie, maar voor de lange termijn kun je beter de focus leggen op het laatste besturingssysteem en dat is Windows 10.

Windows 7 updaten naar Windows 10

Waarom stopt Microsoft nu eigenlijk met Windows 7? Windows 7 werd eind 2009 uitgebracht en Microsoft biedt 10 jaar productondersteuning. Die ondersteuning is nu afgelopen en Microsoft wil zich focussen op het investeren in nieuwe technologieën en besturingssystemen. Is het een optie om het risico te lopen en Windows 7 te blijven gebruiken? Volgens ons niet. Je hebt de updates vanuit Microsoft nodig. Technologie is nooit waterdicht, in alle soorten software worden fouten ontdekt. Microsoft wil je graag helpen om kwetsbaarheden weg te nemen en ze adviseren daarom dan ook om de overstap te maken.

Upgrade Windows 7 naar Windows 10

Hoe werkt dat? Dat is heel eenvoudig: koop en installeer het nieuwe besturingssysteem bij Microsoft. Microsoft verkoopt Windows 10 Home voor 145 euro. Ben jij een Professional of Ultimate gebruiker? Dan kun je kiezen voor Windows 10 Pro voor 259 euro.

Je bestanden meenemen

Vergeet niet een back-up te maken van je bestanden voor je overgaat naar Windows 10. Zo heb je alle belangrijke bestanden zoals foto’s en documenten opgeslagen in de cloud of op een harde schijf. Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe computer aan te schaffen, omdat de oude computers niet compatibel zijn met Windows 7. Op je nieuwe computer kun je dan de apps en toepassingen opnieuw installeren via de Microsoft Store.

Game over voor Windows 7

Het is game over voor Windows 7. Wil jij je meer verdiepen in Windows 10? Dan kun je bij ons terecht voor de Windows 10 training -MD-100-. Heb jij al kennis van Windows 10 maar wil jij dieper ingaan op Windows 10? Kies dan voor de Managing Modern Desktops training -MD-101-. Voor vragen over deze, of andere trainingen kun je terecht bij onze opleidingsadviseurs. Open de chat rechtsonder, mail naar info@master-it.nl of bel naar 040-2323390.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen